Weather - Καιρός

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τιμητική διάκριση του Επιμελητηρίου Καλαμάτας


Σημαντική τιμητική διάκριση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας



eede_01_F29159.jpg
 
Μια σημαντική τιμητική διάκριση έλαβε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τις υπηρεσίες που προσφέρει στα Μέλη του και γενικότερα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Η απονομή της τιμητικής διάκρισης, την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Καραμπάτος, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, πλήθους εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας και των ΜΜΕ.
Η τιμητική διάκριση απενεμήθη στο πλαίσιο "Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας", τις οποίες αποφάσισε να απονείμει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε φορείς που ξεχώρισαν για το έργο τους όπως το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Η απονομή των «Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας» αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση Επιχειρηματικής Αριστείας στη χώρα μας, ενώ η φετινή είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί γιορτάστηκε η 10η επέτειος από την αρχή του θεσμού.
Της απονομής των τιμητικών διακρίσεων προηγήθηκε εισήγηση του κ. Pierre Casse, ακαδημαϊκού και ομότιμου καθηγητή της Berlin School of Creative Leadership και του Kellogg School of Management ο οποίος στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του τόνισε ότι "για να επιβιώσεις, ο μόνος τρόπος είναι να είσαι δημιουργικός και καινοτόμος".
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ κ. Κ. Λαμπρινόπουλος αιτιολογώντας την απόφαση απονομής των βραβείων υπογράμμισε ότι: «Η συνεργασία όλων των φορέων της οικονομικής ζωής του τόπου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανατοποθετηθεί σωστά η χώρα μας στον χώρο των αναπτυγμένων χωρών, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Όλοι μαζί, πρέπει να εντείνουμε την επιρροή μας προς την Κεντρική Διοίκηση για να πάψουν να υφίστανται οι στρεβλώσεις, που δημιουργούν αρνητικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Η δική μας πρόταση βασίζεται επίσης σε δύο ακόμα άξονες: την Επαγγελματική Κατάρτιση, για να βελτιώσουμε τις δυνατότητες των επιχειρήσεων και τις Πιστοποιήσεις Επιχειρηματικής Αριστείας, όπου μέσα από τη βράβευση συγκεκριμένων παραδειγμάτων, δείχνουμε ότι υπάρχουν δρόμοι βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα τους, φτάνει να τους ακολουθήσουμε».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Καραμπάτος παραλαμβάνοντας το βραβείο, τόνισε ότι η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού και του πρωτογενή τομέα με γέφυρα τον πολιτισμό, η κατάρτιση των επιχειρήσεων σε νέες τακτικές marketing και η εξωστρέφεια της Μεσσηνίας είναι λέξεις - κλειδιά και μονόδρομος για τη βιωσιμότητα των μεσσηνιακών επιχειρήσεων σε περιβάλλον βαθειάς ύφεσης.«Όραμα μας -ήταν και είναι- να είμαστε για τα μέλη μας «οι σύμμαχοί τους στο δρόμο της Επιχειρηματικής Αριστείας», απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων μετά το πέρας της εκδήλωσης.
 eede_04_F29198.jpg