Weather - Καιρός

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

To...κούρασαν με Παπαδήμο! Πάμε για άλλα!


Με το όνομα του νέου πρωθυπουργού στις «αποσκευές» του επισκέπτεται σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ. Παπανδρέου.
 Ο Α. Σαμαράς αργά τη νύχτα εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ δήλωσε ότι η συμφωνία επετεύχθη και ερωτηθείς για το πρόσωπο δήλωσε χαριτολογώντας: «Θα είναι εύελπις».
 Όπως γνωστοποιήθηκε τις μεταμεσονύχτιες ώρες, αμέσως μετά τη συνάντηση του  κ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το όνομα του επικεφαλής της και νέου πρωθυπουργού.
 Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πρωθυπουργός δεν θα είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο, ενδεχομένως και εκτός πολιτικής. Το Ρόιτερς μετέδωσε, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ ότι «η υποψηφιότητα του Λ. Παπαδήμου προσκρούει σε προβλήματα που προκύπτουν και από τις δύο πλευρές (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης)».
Καθοριστικό ρόλο φαίνεται να διαδραμάτισε η άρνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου να αποδεχθεί τη λύση Παπαδήμου οδηγώντας στην επιλογή του τρίτου προσώπου.
Παραμένει αδιευκρίνιστο ποιο θα είναι τελικά το πρόσωπο αλλά είναι βέβαιο ότι το βράδυ υπήρξαν έντονες πολιτικές διεργασίες στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ και φαίνεται να οδηγούμαστε σε επιλογή πολιτικού προσώπου.
Στις συσκέψεις που προηγήθηκαν, ακούστηκαν τα ονόματα του πρών προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη καθώς και του νυν προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου. Ο τελευταίος, κατά την έξοδό του από τη Βουλή όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι δεν θα είναι αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός.