Weather - Καιρός

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Νίκησε το... ποδόσφαιρο!

Χωρίς νικητή τελείωσε το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1, χάρη στα τέρματα των Ζέκα (17΄) και Τζεμπούρ (48΄), αποτέλεσμα που διατήρησε τους "πράσινους" αήττητους και στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Ολυμπιακός στο β΄ημίχρονο είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Ενώ ισοφάρισε γρήγορα στο δεύτερο μέρος, στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή του κι έδωσε τη δυνατότητα στους "πράσινους" να...ανέβουν πιο ψηλά και να βγουν απο την άμυνα τους. Ο Παναθηναϊκός που ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, σημείωσε ενα γκόλ, είχε την μεγάλη ευκαιρία για άλλο ενα με το δικάρι του Λέτο, ενω στις αντεπιθέσειςστο δεύτερο μέρος το συγκρότημα του Φερέιρα θα μπορούσε να είχε σημειώσει το γκόλ της νίκης. Τελικά πέρασε χωρίς ήττα από την δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος κι αυτό λέει πολλά...
Παρά το ότι ο Ολυμπιακός ασκούσε πίεση πολύ ψηλά από το ξεκίνημα, εντούτοις ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και φαινόταν να έχει τον έλεγχο. Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική τους προσπάθεια οι "πράσινοι" πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Από εξαιρετική ασίστ του Κατσουράνη στο 17΄, ο Κουίνσι μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Παπαδόπουλο και με πάσα ακριβείας έδωσε τη δυνατότητα στον Ζέκα να κάνει το 0-1. Το ντέρμπι άνοιξε για τα καλά, με τους "πράσινους" να έχουν τη ψυχολογία με το μέρος τους και να επιδιώκουν το δεύτερο γκολ. Κι έφτασαν μία ανάσα από το να το πετύχουν, με τον Λέτο να αποφεύγει εξαιρετικά τον Παπαδόπουλο στο 29΄, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μέγερι.
Λες και και η φάση αυτή λειτούρησε με τρόπο ανασταλτικό για τους παίκτες του Φερέιρα. Με ηγέτη τον Μακούν που έπαιζε...για δύο στον χώρο της μεσαίας γραμμής (ο Ορμπάιθ δεν υπήρχε στο ματς), οι Πειραιώτες ανέκτησαν πλήρως τα ηνία του ματς και κυριάρχησαν στο γήπεδο. κι έφτασε τρεις φορές κοντά στην ισοφάριση. Κορυφαία στιγμή για τους "ερυθρόλευκους" το οριζόντιο δοκάρι του Φουστέρ στο 34΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαρίνος πήρε δύο φορές...τη μπουκιά από το στόμα των Τζεμπούρ και Μιραλάς.
Δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και το δεύτερο ημίχρονο, με σκοπό να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Το πέτυχαν οι "ερυθρόλευκοι" μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους, όταν από εξαιρετική ενέργεια του Μιραλάς από αριστερά και κάθετη πάσα, ο Τζεμπούρ δεν είχε κανένα πρόβλημα να "εκτελέσει" από κοντά (1-1). Στο 54΄ και πάλι ο Μαρίνος έβαλε την κόντρα στο σουτ του Μιραλάς, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει με άνεση στην αγκαλιά του Καπίνο, όπως κι ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μακούν. Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 65΄, με τον Μιραλάς να βγαίνει απέναντι από τον Καπίνο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο.
Η πρώτη μεγάλη φάση για τους "πράσινους" ήρθε στο 69΄, με τον Μέγερι να νικάει στο τετ-α-τετ τον Κουίνσι, που είχε αποφύγει εξαιρετικά τον Μέλμπεργκ. Στο 76΄ ο Καπίνο είπε "όχι" στο σουτ του Μιραλάς μέσα από την περιοχή, ενώ στο 83΄ έκανε την επέμβαση του αγώνα στο πλασέ του Φουστέρ.
Διαιτητής: Αθ. Γιάχος (Χίος)
Κίτρινες: Φουστέρ, Παπαδόπουλος, Τζεμπούρ, Μιραλάς - Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Λέτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καπίνο
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοντέστο, Ορμπάιθ (46΄ Γέστε), Μακούν (75΄ Πάντελιτς), Μιραλάς, Φουστέρ (85΄ Αμπντούν, Τζεμπούρ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος (85΄ Καραγκούνης, 90΄+3 Βιτόλο)), Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα, Κουϊνσι, Κλέιτον (64΄ Βύντρα), Λέτο