Weather - Καιρός

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Mε Παπαδήμο για το θαύμα....


Στον Λουκά Παπαδήμο δόθηκε εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη.
Βάζοντας τέλος στο θρίλερ των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές προβλέψεις και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και σύμβουλος του απερχόμενου πρωθυπουργού, θα είναι ο νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26-27ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, ενώ η ορκωμοσία της νέας κυβέρνης θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.
Την εκτίμηση ότι τα προβλήματα της χώρας θα επιλυθούν ταχύτερα και ευκολότερα με "ενότητα, συνεννόηση και σύνεση" έκανε ο νέος πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας Λ. Παπαδήμος, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι αποδέχθηκε την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, "όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας".
Επίσης επισήμανε ότι, αν και δεν είναι πολιτικός, έχει υπηρετήσει στο μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του ζωής τη άσκηση της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και προσέθεσε ότι "η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει", τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι οι από τούδε επιλογές θα καθορίσουν σημαντικά το μέλλον για την ευημερία των Ελλήνων, παραδεχόμενος ότι η πορεία δεν θα είναι εύκολη.
Όσον αφορά στο πλαίσιο λειτουργίας της νέας κυβέρνησης, τόνισε ότι το έργο της θα είναι η υλοποίηση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τη συμφωνία, και τόνισε ότι η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι συντελεστής ευημερίας και θα διευκολύνει την προσαρμογή και ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ διευκρίνισε ότι δεν τέθηκαν όροι προς κάποιο πολιτικό αρχηγό, καθώς και ότι η ημερομηνία των εκλογών παραμένει εντός του πλαισίου της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.