Weather - Καιρός

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Κύπελλο: Χωρίς αγώνα στη Β' φάση η Καλαμάτα!


Πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΟ η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλλάδας. Απόλλων-Πανηλειακός το πιο «δυνατό» ζευγάρι. Περνούν στην Β’ φάση 13 ομάδες και η Καλαμάτα σε αυτές, χωρίς αγώνα - βάσει προκήρυξης.
Σύμφωνα με τον ΚΑΠ στη Β' φάση οι 18 ομάδες της Γ' που θα προκριθούν θα παίξουν ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ αγώνα νοκ αουτ με ομάδα Β' εθνικής.
Στις 12:00 της Τετάρτης (02/11) έγινε στην ΕΠΟ η κλήρωση για την Α’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Football League 2. Όπως προβλέπει η προκήρυξη της διοργάνωσης 13 ομάδες είναι ήδη στην Β’ φάση χωρίς αγώνα και θα γίνουν 5 ματς για να προκύψουν συνολικά οι 18 που θα απαρτίζουν τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Τα ζευγάρια της Α’ Φάσης:
Εθνικός Γαζώρου-Αετός Σκύδρας *
ΠΑΟ Ρουφ-Χανιά
Οικονόμος-Τηλυκράτης
Απόλλων Σμύρνης-Πανηλειακός
Αστέρας Μαγούλας-Ηλυσιακός
* Εκκρεμεί η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής για τον Αετό Σκύδρας, καθώς πρωτόδικα έχει υποβιβαστεί. Αν ισχύσει η πρωτοβάθμια ποινή, ο Εθνικός Γαζώρου θα περάσει άνευ αγώνος.
Οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν χωρίς αγώνα:
Απόλλων Καλαμαριάς, Βατανιακός, Δόξα Κρανούλας, Ζάκυνθος, Καλαμάτα, Κεραυνός Γλυφάδας, Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας, Νίκη Βόλου, Οδυσσέας Αναγέννησης, Πόντιοι Κατερίνης, Προοδευτική, Ρούβας, Τύρναβος.
Οι αναμετρήσεις θα γίνουν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και οι αγώνες είναι μονοί με τη διαδικασία της παράτασης και των πέναλτι να ισχύουν σε περίπτωση ισοπαλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες πληροφορίες από την ΕΠΟ αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να γίνει άμεσα (ίσως και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου) η κλήρωση για Β’, Γ’ και Δ’ φάση έτσι ώστε να μην χαθεί περαιτέρω χρόνος για την συνέχιση της διοργάνωσης.
Βασική προϋπόθεση βέβαια για να γίνουν όλες μαζί οι κληρώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της φάσης από όπου θα «μπουν» στο Κύπελλο και οι ομάδες της Super League, είναι να έχουν τελειώσει όλες οι δικαστικές υποθέσεις και να έχουν ξεκαθαρίσει οι εκκρεμοδικίες που υπάρχουν ακόμα για αρκετές ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών...