Weather - Καιρός

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

AΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ"


Η πρωτοδίκης Καλαμάτας Αμ. Παπαδάκη, με απόφασή της χθες Τετάρτη, διέταξε προσωρινά τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο τελευταίος, υποστηρίζοντας ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο.
Η εν λόγω οικογένεια, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό των 2.235,60 ευρώ για το έκτακτο τέλος ακινήτων.
Σημειώνεται δε, πως είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ.
Το δικαστήριο έκρινε, ότι πράγματι ο υπολογισμός του τέλους ακινήτων ήταν εσφαλμένος και διογκωμένος, επειδή αφενός μεν υπήρχε λανθασμένη αντικειμενική τιμή ζώνης για τον υπολογισμό του ύψους αυτού και αφετέρου είχε γίνει χρέωση σε παραπάνω τετραγωνικά μέτρα από την πραγματικά δομημένη επιφάνεια.
"Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), καθίσταται 'απόφαση - οδηγός' για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση αυτού", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
ΔΕΗ: Δεν υπάρχει αύξηση απλήρωτων λογαριασμών
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία, σημειώνεται πως δεν υπάρχει πέραν του συνήθους αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών.
Με βάση τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία, δεν προκύπτει σημαντική μεταβολή στις συνήθειες των καταναλωτών σχετικά με την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
"Σήμερα, έξι μέρες μετά τη λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τη χρέωση του Νόμου 4021/11 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), πάνω από το 73% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχουν εξοφληθεί. Δηλαδή, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν ήδη έχουν εξοφληθεί οι 63.082", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
"Επομένως, με βάση τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος", καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.