Weather - Καιρός

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

"Tι επιδιώκετε επιτέλους κ.Παπανδρέου";


Το δημοψήφισμα αποτελεί απόδειξη ακραίας ανευθυνότητας και αδιεξόδου της κυβέρνησης, που είναι σε πανικό και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο για να σταματήσουν οι ακραίοι τυχοδιωκτισμοί, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
 Ο κ. Σαμαράς τόνισε για άλλη μια φορά ότι το δημοψήφισμα είναι εκβιασμός κι όχι έκφραση του λαού. Κήρυξε, δε, «ανένδοτο αγώνα για να διώξουμε την ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση» χαρακτηρίζοντας τις εκλογές λύτρωση για τη χώρα. 

  Ο πρωθυπουργός το μόνο που δεν εμπιστεύεται είναι τη δημοκρατία και το λαό, υποστήριξε, γι’ αυτό φοβάται τις εκλογές. «Δικό μας καθήκον είναι να ανοίξουμε το δρόμο για τις εκλογές. Να ανοιχθούμε στην κοινωνία. Να δείξουμε ότι δεν είμαστε ίδιοι».

«Το δημοψήφισμα είναι αυτό που προκαλεί την αστάθεια κι όχι οι εκλογές. Όλοι οι Έλληνες προσβλέπουν σε μας να μην αφήσουμε τον κ. Παπανδρέου να πάρει τη χώρα στον γκρεμό μαζί του», σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τη ΝΔ ως «εγγυήτρια δύναμη σταθερότητας και ευρωπαϊκής προοπτικής και αξιοπρέπειας» ενώ δεσμεύτηκε «για πράγματα ταπεινά και για πράγματα μεγάλα. Τα ταπεινά είναι η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή. Και τα μεγάλα είναι η προστασία του εθνικού συμφέροντος και η εθνική κυριαρχία».

Ο πρωθυπουργός προχωρά σε τυχοδιωκτισμούς στις πλάτες της Ελλάδας για το προσωπικό του συμφέρον, τόνισε. «Ακόμη και οι υπουργοί του τού λένε να φύγει, κι αυτός αρνείται. Επιτέλους, κ. Παπανδρέου, τι στόχο έχετε; Να μας καταστρέψετε; Εσείς δεν απασχολείτε κανέναν πια, τα γεγονότα σας έχουν ξεπεράσει».