Weather - Καιρός

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αλλο ματς το σημερινό....


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στη Βεστφαλία για τη... δεύτερη δόση
Τον πιο καθοριστικό αγώνα του (μέχρι τον επόμενο εφόσον η αποστολή του στεφθεί με επιτυχία) στον 6ο όμιλο του Champions League δίνει απόψε (9.45 μ.μ., Mega) ο Ολυμπιακός (3β.), που καλείται να πάρει αποτέλεσμα από την Ντόρτμουντ (1β.) στη Βεστφαλία. Με νίκη, θα παίξει την πρόκριση στη Μασσαλία κόντρα στη Μαρσέιγ (6β.), όπως εν πολλοίς θα κάνει και με την ισοπαλία, εφόσον την ίδια ώρα σήμερα η Άρσεναλ (7β.) νικήσει τη Μαρσέιγ στο «Emirates» και εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκρισή της, οπότε την τελευταία αγωνιστική θα είναι αδιάφορη στο Καραϊσκάκη.
Παράλληλα, εφόσον δεν ηττηθεί απόψε ο Ολυμπιακός σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή του συνέχεια, ως τρίτος στο Europa League. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, και η Ντόρτμουντ τρέφει ελπίδες πρόκρισης παρ’ ότι έχει μόλις έναν βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές, καθώς αφενός υποδέχεται τους «ερυθρόλευκους» και τη Μαρσέιγ και αφετέρου βάσει εμφανίσεων δικαιούνταν σαφώς καλύτερης βαθμολογικής συγκομιδής. Γι’ αυτό και οι παίκτες της Ντόρτμουντ είναι θυμωμένοι, όπως τόνισε ο Μάριο Γκέτσε, και έτοιμοι για την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση, η οποία θα σημάνει την αντεπίθεσή τους.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά πως η Μπορούσια θα ξεκινήσει ορμητικά την αναμέτρηση, όπως έκανε άλλωστε και στο Καραϊσκάκη, και γι’ αυτό χθες τόνισε πως «Η Ντόρτμουντ ανεβάζει πάντα πολύ ψηλά τον ρυθμό και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε. Ήταν δύσκολα στην Αθήνα, θα είναι δύσκολα και εδώ. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στο στιλ παιχνιδιού της Ντόρτμουντ. Θα πρέπει να αντέξουμε σε αυτό το ρυθμό γιατί δεν μας αρκεί να μην δεχτούμε γκολ, αλλά πρέπει να σκοράρουμε κιόλας».Για να τα καταφέρει, ο Ολυμπιακός θα πρέπει αν μη τι άλλο να πιάσει απόδοση ανάλογη του Λονδίνου και του πρώτου ματς με τους Γερμανούς, όπως επίσης θα πρέπει ο Κοστάνσο να επαναλάβει εμφάνιση ανάλογη του Καραϊσκάκη κόντρα στη Ντόρτμουντ. Ο Βαλβέρδε στήριξε και χθες τον παίκτη του και μένει να φανεί αν και πότε θα ανταποκριθεί ο Αργεντίνος, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης των Τοροσίδη και Φέισα, τους οποίους χαρακτήρισε έτοιμους. 
Πάντως, η τριάδα Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα δύσκολα θα αλλάξει στο κέντρο, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα επιστρέψει ο Αβραάμ δίπλα στον Μέλμπεργκ και πιθανότατα ο Μανιάτης θα βρεθεί δεξιά και ο Μαρκάνο αριστερά, με τον Χολέμπας και πάλι μπροστά του ώστε να περιοριστεί η απειλή του Γκέτσε. Τις άλλες δύο θέσεις τις επίθεσης θα πάρουν οι Μιραλάς και Τζιμπούρ. Για την Μπορούσια το πιθανότερο είναι πως ο Μπέντερ δεν θα προλάβει να τεθεί στη διάθεση του Γιούργκεν Κλοπ, σε αντίθεση με τον Μπάριος.