Weather - Καιρός

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ηabemus... Πρωθυπουργό!


Σήμερα «κληρώνει» για πρωθυπουργό
Τις παραιτήσεις υπουργών θα ζητήσει από το μεσημεριανό Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου
Τις παραιτήσεις υπουργών θα ζητήσει από το μεσημεριανό Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου
Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού καθώς μία περαιτέρω παράταση θα προκαλέσει δυσμενείς για τη χώρα μας αντιδράσεις από Ευρωπαίους εταίρους και αγορές.
 Ο Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο που έχει συγκληθεί στις 12 το μεσημέρι θα ζητήσει τις παραιτήσεις υπουργών και θα ανακοινώσει επίσημα τη συμφωνία για το νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 Χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης εμφανίζεται επικρατέστερος, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει ακόμη την πλήρη αποδοχή από τη ΝΔ.
Πάντως θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία με τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος όλη τη χθεσινή μέρα φαινόταν ως φαβορί για την πρωθυπουργία.
Η εμπλοκή με τον κ. Παπαδήμο παρουσιάστηκε όταν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ζήτησε να επιλέξει ο ίδιος το οικονομικό επιτελείο και η κυβέρνηση να έχει ορίζοντα εξαμήνου και πάντως μέχρι να κλείσει τις εκκρεμότητες που αφορούν τη δανειακή συμφωνία και τα συνοδευτικά μέτρα. 

Στο ίδιο πλαίσιο, οι διαπραγματευτές της ΝΔ φέρονται να διατηρούν επιφυλάξεις και για τη δεύτερη πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ως προς τον ευρωπαίο διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο.
Τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters μεταδίδει ότι υπήρξε διερευνητικό τηλεφώνημα στον κ. Διαμαντούρο, όπως ο ίδιος δήλωσε και έκτοτε δεν υπήρξε καμία επαφή.