Weather - Καιρός

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

O Mπλέτσας τους έστειλε στο εδώλιο

Ποινική δίωξη σε τρεις πρώην προέδρους του ΠΣΑΠ, τους Αντώνη Νικοπολίδη, Αντώνη Αντωνιάδη και Λάκη Σημαιοφορίδη άσκησε η Εισαγγελία Εφετών με αφορμή την προσφυγή του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, και νυν της Καλαμάτας Βασίλη Μπλέτσα και την εμπλοκή των παραπάνω στην υπόθεση, όντες στο συγκεκριμένο πόστο.
Συγκεκριμένα, την περίοδο που ο Άρης μπήκε στο άρθρο 44 και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης, υπήρξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που προσέφυγαν σε διάφορες επιτροπές προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονταν.
Οι παίκτες δικαιώθηκαν και η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, επί υφυπουργείας του Γ. Ορφανού, αποφάσισε ότι θα έπρεπε να καταβληθούν τα χρήματά τους στους παίκτες από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του ΟΠΑΠ. Η διαδικασία είχε ως εξής. Τα χρήματα θα καταβάλλονταν προς τον ΠΣΑΠ και από εκεί στους ποδοσφαιριστές.
Ο Μπλέτσας διεκδικούσε το ποσό των 101.523 ευρώ έχοντας μάλιστα καταθέσει τις σχετικές βεβαιώσεις που είχε λάβει από την επιτροπή της ΕΠΟ. Ωστόσο, ο ΠΣΑΠ δεν είχε τον συγκεκριμένο παίκτη στην σχετική λίστα και έτσι δεν του κατέβαλε ποτέ το ποσό που διεκδικούσε. Ο Μπλέτσας προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε και κατ’ επέκταση η Εισαγγελία Εφετών αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των Νικοπολίδη, Αντωνιάδη και Σημαιφορίδη.
Αναλυτικά Στο διατακτικό της διάταξης υπ’ αριθμ. 740/11 της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών αναφέρονται τα εξής:
"Παραγγέλλουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Αντώνη Αντωνιάδη για την πράξη της πλαστής βεβαίωσης παρ' υπαιτίου σκοπούντος να βλάψει παράνομα άλλον. Η συνολική βλάβη υπερβαίνει τις 73.000 ευρώ".
Για Νικοπολίδη και Σημαιοφορίδη ασκείται ποινική δίωξη για την πράξη παράβασης καθήκοντος”.