Weather - Καιρός

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Xωρίς τόλμη και ουσία...

Κατώτερη της περίστασης...

Με άδεια χέρια γύρισε από τη Ρόδο η Μαύρη Θύελλα που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τους νεοφώτιστους που ήθελαν κι αυτοί την νίκη και την πήραν σχετικά εύκολα αφού η ομάδα μας δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα αφού πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Κατά γενική ομολογία η Ρόδος επιβλήθηκε χωρίς να ...ιδρώσει της Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο την Κυριακή το μεσημέρι με 2-0 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, στο ντεμπούτο του Ράινερ Μάουρερ μπροστά στο κοινό της νησιώτικης ομάδας. Με την εμφάνισή τους και την υπεροχή από το πρώτο, μέχρι και το τελευταίο λεπτό, τα «ελάφια» απέδειξαν πως δεν θέλουν να μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία, και οι δημοσιογράφοι του νησιού χαρακτήρισαν την ομάδα μας «άτολμη, άχρωμη και χωρίς προσωπικότητα», κι έτσι την καταγράφουν σήμερα στον τοπικό τύπο...

Μόνο με μικρά ξεσπάσματα και ατομικές ενέργειες δεν έρχονται οι νίκες και πλέον η γραμμή των πλέι άουτ, απομακρύνθηκε επικίνδυνα και θα πρέπει να δούμε μια διαφορετική ομάδα – με νεύρο, πείσμα και ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ στα εναπομείντα 9 ματς.

Η εικόνα
Τις προθέσεις της και τη δίψα για το τρίποντο, η Ρόδος φρόντισε να τα επιδείξει στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, κυρίως με πλαγιοκοπήσεις από έναν εξαιρετικό στη δεξιά πτέρυγα Οξύζογλου, τα «ελάφια» έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, με την εικόνα του παιχνιδιού να δείχνει πως το γκολ, ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Επιθετικά, η Καλαμάτα δεν φάνηκε ιδιαίτερα, προτιμώντας την οπισθοχώρηση και την αναζήτηση χώρων για αντεπίθεση, τακτική που λίγο έλειψε να αποδώσει καρπούς σε δύο περιπτώσεις, στο 16' και το 31' με τον Σπυριδάκη. Οι φάσεις αυτές, έμοιαζαν με αναλαμπές των φιλοξενούμενων στην επιθετική μανία των γηπεδούχων. Κι αν ο γκολκίπερ Μπαλτιμάς ήταν το αντίδοτο της Καλαμάτας στις επιθέσεις της Ρόδου για 34 λεπτά, λέγοντας «όχι» στις τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων, το «χτύπημα» στην Καλαμάτα, ήρθε εκ των ...έσω.
Σε μια άτυχη στιγμή, ο Κώστας Παπουτσής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας μας. Το 1-0, έμελλε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου, με τα «ελάφια» πάντως να έχουν κι άλλες φάσεις στα τελευταία λεπτά, για το 2-0. Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν επαναπαύθηκαν στο υπέρ τους σκορ, αλλά αποφάσισαν να «πνίξουν» με συνοπτικές διαδικασίες τον αντίπαλο.
Συνεχίζοντας τις πλαγιοκοπήσεις, αυτή τη φορά με τον Λουτσιάνο από την αριστερή πτέρυγα που έκανε ότι ήθελε και σταματιόταν μόνο με φάουλ, η Ρόδος δεν άργησε να χτυπήσει ξανά και να κάνει το έργο της ακόμα πιο εύκολο, απέναντι σε μια «τρομαγμένη» Καλαμάτα, που δεν έδειχνε άξια να διεκδικήσει κάτι από το ματς.
Στο 56', ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έκανε πάρτι από την πλευρά του, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ιράλα, που με τη γνωστή του ψυχραιμία, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, θα περίμενε κανείς να δει αντίδραση, από μια ομάδα που θεωρητικά, έπαιζε την παραμονή της κόντρα στη Ρόδο.
Αντ' αυτού, είδε μια ώριμη Ρόδο, με εξαιρετικές αντιδράσεις στην πρώτη μπαλιά και συνοχή στις γραμμές της, να εγκλωβίζει τον αντίπαλο και να διατηρεί τη φρεσκάδα της με τις αλλαγές του Ράινερ Μάουρερ.

Οι Καλαματιανοί προσπάθησαν να απειλήσουν, οι αλλαγές έδωσαν μια μικρή φρεσκάδα και μια ελαφρά κινητικότητα αλλά δεν το κατάφεραν ποτέ και η Ρόδος «παγώνοντας» έξυπνα τον ρυθμό, πανηγύρισε με τη συμπλήρωση των 90' μια υπερπολύτιμη νίκη....
Η Καλαμάτα έχει πλέον 21 βαθμούς και αν θέλει να διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέι άουτ, που είναι ΠΛΕΟΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, θα πρέπει να ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ...

Φάσεις και γκολ

2΄: Δυνατό σουτ του Ιράλα έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» του Μπαλτιμά.

11΄Σέντρα του Οξύζογλου από δεξιά, πρώτη κεφαλιά προς τα πίσω του Κακλαμάνου, με τον Λουτσιάνο να βγαίνει «φάτσα» στον Μπαλτιμά, να σουτάρει δυνατά και τον γκολκίπερ της Καλαμάτας να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ

17΄ Κάθετη πάσα του Τάσιτς, ο Σπυριδάκης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, σουτάρει, με τον Παναγιωτόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

19΄ Ο Οξύζογλου πασάρει στον Λουτσιάνο, ο Βραζιλιάνος ελίσσεται και σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

31' Το μακρινό δυνατό σουτ του Σπυριδάκη, αναγκάζει τον Παναγιωτόπουλο να οριζοντιωθεί και να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

34΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, η μπάλα «γλείφει» το οριζόντιο δοκάρι και τινάζει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

35' Γρήγορη ανάπτυξη της Ρόδου, συρτή σέντρα του Οξύζογλου από τα δεξιά, με τον Παπουτσή στην προσπάθειά του να απομακρύνει με προβολή, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

43΄Λάθος γύρισμα του Τάσιτς με το κεφάλι, ο Τριχιάς επωφελείται και βγαίνει απέναντι στον Μπαλτιμά, που έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε προσωρινά. Η μπάλα στρώθηκε στον Λουτσιάνο, όμως και πάλι ο πορτιέρο της Καλαμάτας, με μια εντυπωσιακή εκτίναξη, είπε «όχι» στο σουτ του Βραζιλιάνου.

45΄: Σέντρα του Οξύζογλου από τα δεξιά, κεφαλιά του Κακλαμάνου, στην αγκαλιά του Μπαλτιμά.

47' Εκτέλεση κόρνερ του Λουτσιάνο από τα αριστερά, κεφαλιά του Κακλαμάνου στο πρώτο δοκάρι, λίγο άουτ.

56΄ Φοβερή ατομική ενέργεια του Λουτσιάνο από τα αριστερά, με τον μεσοεπιθετικό της Ρόδου να «κόβει» την μπάλα στο πέναλτι και τον επερχόμενο Ιράλα, με πλασέ στην κίνηση, να «γράφει» το 2-0.

77΄ Όμορφη ανάπτυξη για τη Ρόδο, με τον Κακλαμάνο να σουτάρει και τον γκολκίπερ της Καλαμάτας να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Διαιτησία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Τρικαλινού Αρετόπουλου και των βοηθών του Φώσκολου και ΓκόνΙα, που «έγερναν» ελαφρώς υπερ της έδρας κυρίως λόγω της εξέλιξης του αγώνα.

Κίτρινες: Ιράλα, Δανάς, Πελέκης - Κωνσταντόπουλος, Τάσιτς, Σπυριδάκης

Ρόδος: Παναγιωτόπουλος, Σ. Καντιμοίρης, Δανάς, Πρίπου, Λουτσιάνο (82' Ζιλβάν), Οξύζογλου (61' Κόντη), Πελέκης, Βεργώνης, Ιράλα, Τριχιάς (75' Βιγιάρ), Κακλαμάνος.

Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Χατζής (58' Ηλιόπουλος), Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Σιλά (76' Νταβιτσέντι), Καμινιώτης, Τάσιτς, Πορτουλίδης (69' Ετέροβιτς), Παπουτσής, Σπυριδάκης, Κουτσοσπύρος.

Δηλώσεις προπονητών
Εκνευρισμένος από την εμφάνιση των παικτών του έδειχνε πριν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των προπονητών, ο τεχνικός της Καλαμάτας, Θανάσης Κολιτσιδάκης. Παρ' όλα αυτά, βρήκε την ψυχραιμία και παρουσιάστηκε «μετρημένος» στις δηλώσεις του. Αντίθετα, περιχαρής ο Ράινερ Μάουρερ για τη νίκη και το θετικό ντεμπούτο στο «σπίτι» της ομάδας, όπως υπογράμμισε, εξέπληξε ευχάριστα, με τις φιλότιμες προσπάθειές του να μιλήσει στα ελληνικά, όπως κι έκανε...
Θανάσης Κολιτσιδάκης (Καλαμάτα): «Ήταν επιλογή μας να περιμένουμε να περιμένουμε τη Ρόδο λίγο πάνω από το μισό γήπεδο. Η στρατηγική μας αποδείχθηκε καλή, καθώς δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα, ενώ είχαμε δύο καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν ήμασταν ψύχραιμοι στην τελική επιλογή. Τελικά, βάλαμε γκολ μόνοι μας, σε μία άτυχη στιγμή και το ημίχρονο έκλεισε στο 1-0. Στο δεύτερο μέρος, δεν μπήκαμε καλά. Η Ρόδος μας πίεσε και δεχθήκαμε ένα δεύτερο γκολ, πολύ εύκολο για επαγγελματική ομάδα. Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα, προσπαθήσαμε και φτάσαμε με αξιώσεις στην περιοχή της Ρόδου, αλλά και πάλι, δεν ήμασταν ψύχραιμοι στην τελική επιλογή. Ήταν μια δίκαιη νίκη για τη Ρόδο, σε εμάς όμως μένει πικρία, καθώς θα μπορούσαμε στο πρώτο μέρος να προηγηθούμε και τα πράγματα να είναι αλλιώς».
Ράινερ Μάουρερ (Ρόδος): «Είμαστε ευχαριστημένοι για το παιχνίδι μας και για τους τρεις βαθμούς. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, είχαμε πολλές και καλές ευκαιρίες και τελικά πήραμε τη νίκη. Βλέπουμε μπροστά, 4 δύσκολα παιχνίδια στα οποία μετράμε πολλούς παίκτες με κάρτες. Πάρα πολλούς. Πρίπου, Δανάς, Ιράλα και Βεργώνης, είναι μερικοί από αυτούς. Στο σημερινό παιχνίδι πάντως, ήμασταν καλοί και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε τη νίκη στο «σπίτι» μας. Τέλος καλό, όλα καλά».