Weather - Καιρός

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

9 ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Τίποτα δεν τελείωσε, αλλά χρειάζεται ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ...

Με την προσδοκία αλλά και τη μεγάλη επιθυμία να επιστρέψει το βαθμό ή ακόμα και με την πρώτη εκτός έδρας νίκη στις αποσκευές της, ταξίδεψε στη Ρόδο η ομάδα της Καλαμάτας. Τα συναισθήματα αυτά είχαν δημιουργηθεί επειδή μετά το «καταστροφικό» 0-3 από τον Πανσερραϊκό, φαινόταν όλη την εβδομάδα στις τάξεις της ομάδας μια προσπάθεια ανασύνταξης και ένα πείσμα στο να επιστρέψουμε στη συγκομιδή βαθμών. Για να πετύχεις αυτά που προσδοκάς πρέπει να συμφωνεί και να συνάδει και η απόδοσή σου μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα της Ρόδου χωρίς να είναι καλύτερη από τη Μαύρη Θύελλα ήταν σαφώς πιο τυχερή, αφού δύο φορές νωρίτερα από την επίτευξη του αυτογκόλ του Κώστα Παπουτσή, «τα είχε χρειαστεί» στο 16’ και στο 29’ σε δυο πολύ καλά σουτ του Μανώλη Σπυριδάκη που αν έστω ένα από αυτά είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα μας, όλα θα ήταν διαφορετικά...

Επιπλέον, η κακοτυχία συνεχίστηκε με αποκορύφωμα τη τη φάση του 33’ όταν ο έμπειρος Παπουτσής δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαλτιμά. Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων κι ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα ειδικά στην ψυχολογία. Κι όταν σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι αντί να πετύχεις κάποιο τέρμα, δίνεις άθελά σου προβάδισμα στο γηπεδούχο, μετά από αυτό ΟΛΑ πρέπει να σου πάνε περίφημα... Αντίθετα, μετά από αυτό το σημείο, μας πήρε η κάτω βόλτα! Η πίεση του αγώνα και η άκαρπη υπεροχή των γπεδούχων μείωσε κατά πολύ την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά των παικτών μας και η αμυντική μας γραμμή έγινε ευάλωτη. Στο κέντρο χάθηκαν αρκετές μονομαχίες, έγιναν πολλά λάθη και η ανάπτυξη του παιχνιδιού μας είχε ορατό πρόβλημα, αφού δεν πέρασαν καλές μπαλιές στην επίθεση. Κι όταν συμβαίνει αυτό το σκηνικό, είναι θέμα χρόνου να δεχτείς και δεύτερο τέρμα, κάτι που τελικά συνέβη.
Από το παιχνίδι της Ρόδου βγαίνουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια που θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει ο προπονητής της ομάδας.
Οι παίκτες της Καλαμάτας από την πλευρά τους νιώθουν και ξέρουν ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και οφείλουν το Σάββατο, αν πραγματικά πιστεύουν ότι η ομάδα αξίζει να παραμείνει στην κατηγορία, να φύγουν ΝΙΚΗΤΕΣ από το γήπεδο.
Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα έχουν δυσκολέψει σε επικίνδυνο βαθμό και η συνέχεια θα είναι δύσκολη για όλους...
Με πρόγραμμα αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών που ξεκίνησαν ως βασικοί στη Ρόδο και με προπόνηση με ασκήσεις τεχνικής, ξεκίνησε η εβδομάδα στις τάξεις της «Μαύρης Θύελλας», υπό τις οδηγίες του γυμναστή Ευτχύχη Τασιόπουλου. Τόσο το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Ρόδο αλλά κυρίως η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν αυτό που περίμεναν όλοι στην Καλαμάτα και παρά το γεγονός ότι απομένουν εννέα παιχνίδια για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, βασική επιδίωξη των ποδοσφαιριστών της ομάδας είναι να επιστρέψουν άμεσα στις επιτυχίες, στο δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος βρέθηκε σήμερα κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και πριν την έναρξη της προπόνησης σε μια σύντομη ομιλία τόνισε στους ποδοσφαιριστές: «Είμαι εδώ δίπλα σας και σας στηρίζω και σας παροτρύνω να συνεχίσετε την προσπάθεια γιατί τίποτα δεν έχει κριθεί. Έχουμε 9 παιχνίδια, έχουμε καλή ομάδα και ευελπιστώ στο τέλος να τα καταφέρουμε».

Συνομιλία μεταξύ άλλων είχε ο Πρόεδρος με τον άτυχο Κώστα Παπουτσή που σημείωσε το αυτογκόλ και προσπάθησε να τον «ανεβάσει» ψυχολογικά, ενώ με άδεια επίσης απουσίασε ο Μιχάλης Χατζής.

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης (foto)  που απουσίασε σήμερα με άδεια, θα ξεκινήσει την Τρίτη στις 15:00 την προετοιμασία της ομάδας για αυτό το κρίσιμο παιχνίδι.

Με ενοχλήσεις στο δεξί πόδι επέστρεψε από τη Ρόδο ο Κώστας Παπουτσής και σήμερα ακολούθησε θεραπεία. Το πρόγραμμα αποκατάστασής του ακολούθησε και ο Βασίλης Σκαρλάτος χωρίς να υπολογίζεται από το τεχνικό τιμ για το προσεχές παιχνίδι, όπως και ο τιμωρημένος Παναγιώτης Τσιμικλής που θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική των εφτά καρτών. Αντίθετα, όπως αναμενόταν και μετά από μια μακρά περίοδο αποθεραπείας, ο Πιέρ Καλαγκάνης συμμετείχε σήμερα χωρίς πρόβλημα στο πρόγραμμα της ομάδας.