Weather - Καιρός

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Πρόβλημά σας τα στημένα...

Συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» έδωσε ο εκ των υψηλόβαθμων στελεχών της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον φάκελο που έχει δώσει η ομοσπονδία στην ΕΠΟ και περιλαμβάνει αγώνες που πιθανώς να έχουν στηθεί.

«Ξέρετε ότι ήδη έχουμε δώσει ένα φάκελο στην ΕΠΟ με παιχνίδια που θεωρούνται ύποπτα...», σημείωσε αρχικά ο κύριος Ινφαντίνο, ενώ στη συνέχεια διεξήχθει ο εξής διάλογος:
Ο επικεφαλής του τμήματος πειθαρχικού ελέγχου της UEFA, Πέτερ Λιμάχερ, δήλωσε ότι οι έρευνες ξεκίνησαν με αφορμή τον αγώνα του Πανιωνίου με την Ντιναμό Τιφλίδας στην Αθήνα...
«Από την πλευρά μας προσπαθούμε να μη συμβαίνει το παραμικρό εντός αγωνιστικών χώρων, αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα της Αστυνομίας να αποδείξει τις διάφορες φήμες ή πληροφορίες που έχει. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Γεγονός είναι ότι το παιχνίδι του Πανιωνίου με τη Ντιναμό Τιφλίδας παραμένει υπό έρευνα. Πραγματικά το Champions League είναι ένα σημαντικό προϊόν που αγαπούν οι φίλαθλοι και αποφέρει αρκετά χρήματα στις ομάδες που συμμετέχουν. Τώρα αρκετά χρήματα εισπράττουν και οι ομάδες που συμμετέχουν στο Europa League. Κάνουμε κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουμε τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Σκοπός της UEFA είναι να ενισχύει τις εθνικές ομοσπονδίες – μέλη της και τις ομάδες για να παρουσιάζουν καλύτερο θέαμα...».
Στη Λοζάνη θα εκδικαστεί η έφεση της Πόμπεντα Σκοπίων, η οποία έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό 8 ετών από την UEFA για συμμετοχή σε «στημένα παιχνίδια»...
«Θέλω να πιστεύω ότι θα κερδίσουμε την υπόθεση και δεν θα αλλάξει η απόφαση. Φυσικά, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η Αστυνομία που έχει επιληφθεί της υπόθεσης από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ήδη πέντε σύλλογοι φέρονται να είναι αναμιγμένοι σε "στημένα παιχνίδια" και είναι υπό διερεύνηση. Πρόκειται για τις ομάδες Τίρανα, Βλάζνια, Λιουμπλιάνα, Χόνβεντ και Μόργκες».