Weather - Καιρός

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ο χαμένος...χάνεται!

Μπορεί το πρώτο ΕΚΤΟΣ έδρας τρίποντο!!!

 

Είναι αλήθεια ότι η "Μαύρη Θύελλα" έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα καθοριστικό για τη συνέχεια παιχνίδι. Θα ταξιδέψει στο όμορφο νησί της Ρόδου, για δεύτερη φορά φέτος, με πρωταρχικό στόχο να πάρει βαθμό ή ακόμα καλύτερα τους 3 βαθμούς που θα την διατηρήσουν ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Μέχρι τώρα η ομάδα μας είναι η μοναδική του πρωταθλήματος που δεν έχει καταφέρει να πάρει εκτός έδρας νίκη! Ο Ιωνικός, ο Αγροτικός Αστέρας και η Ρόδος έχουν από μία, ενώ ο Θρασύβουλος και το Αιγάλεω έχουν δύο!!!
Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες, η Ρόδος και η Καλαμάτα, έχουν πολλές ομοιότητες: κατ’αρχήν έχουν νέο προπονητή (Κολιτσιδάκης και Μάουρερ) που προσελήφθησαν 2 ημέρες πριν τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής και ηττήθηκαν και οι δυο στο ντεμπούτο τους!
Προέρχονται και οι δυο ομάδες από ατυχή αποτέλεσμα και έχουν σχεδόν ένα μήνα να νικήσουν! Η σημαντική διαφορά των δύο ομάδων είναι το γεγονός ότι η γηπεδούχος Ρόδος έχει 26 βαθμούς, και αν αύριο τελείωνε το πρωτάθλημα θα συμμετείχε στα πλει αουτ, ενώ αντίθετα η τοπική μας ομάδα έχει 21 κι αν ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα θα υποβιβαζόταν στην Γ’ εθνική ...
Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ μεγάλο ΚΙΝΗΤΡΟ για τους παίκτες της ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ που θα αγωνιστούν σε μια έδρα που δεν είναι από τις πιο «καυτές» του πρωταθλήματος, απέναντι σε μια ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, λόγω του υποβιβασμού της Καλαμαριάς.
Τα «ελάφια» πριν από δύο αγωνιστικές ηττήθηκαν στο τοπικό ντέρμπι από τον Διαγόρα και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, με μεγάλο ζητούμενο από τον νέο προπονητή η ψυχολογική ανάταση...
Σίγουρα η Ρόδος έχει τα προβλήματα της, αλλά έχει και 3-4 πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και γενικά είναι μια «ψηλή» ομάδα που θα επιδίωξει τα στημένα (κόρνερ, φάουλ) με αιχμή του δόρατος τον Αλέκο Κακλαμάνο...
Θα δούμε τουλάχιστον 3 αλλαγές
Συνεχίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο προπονητήριο στην Νέα είσοδο, η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας, ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Ρόδο. Ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» Θανάσης Κολιτσιδάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ασκήσεις τακτικής και στο οικογενειακό δίτερμα που ακολούθησε, δοκίμασε αρκετά σχήματα και προχώρησε σε πολλές αλλαγές.
Το γεγονός ότι βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας για πολύ μικρό χρονικό διάστημα δεν του επέτρεπε μέχρι τώρα να προβεί στις κινήσεις που σκέφτεται και κάθε μέρα που περνάει σχηματίζει καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Στα δέκα παιχνίδια που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί το κανονικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος, έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν τα πάντα για να εξασφαλιστεί ο στόχος της ομάδας και οι παίκτες από την πλευρά τους συμμετέχουν με ιδιαίτερη όρεξη και υπευθυνότητα.
Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα για τον Βασίλη Σκαρλάτο ο οποίος μετά από αναλυτικές και εξειδικευμένες εξετάσεις που υποβλήθηκε στην Αθήνα, τελικά θα αποφύγει την επέμβαση στη βουβωνική χώρα και ήδη ξεκίνησε εντατική θεραπεία με σκοπό να αρχίσει να γυμνάζεται μετά από δέκα ημέρες.
Αντίθετα, ο Πιέρ Καλαγκάνης θα απουσιάσει και από αυτό το παιχνίδι αφού και σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Η τρίτη απουσία για την ομάδα της Καλαμάτας θα είναι ο τιμωρημένος Παναγιώτης Τσιμικλής.
Κανονικά προπονήθηκε σήμερα ο Χρήστος Μανιάτης (φωτό με τα ράμματα) και στο σημείο όπου τραυματίστηκε στο πρόσωπο στη χθεσινή προπόνηση τοποθετήθηκαν 5 ράμματα.
Στην προπόνηση της πρώτης ομάδας, συμμετείχαν σήμερα από την ομάδα των νέων οι Πιτσιλής, Σαραντάκος, Σεφεράσι και στο άμεσο μέλλον θα έρχονται κι άλλα παιδιά για να μπαίνουν στο κλίμα.
Η προπόνηση της Πέμπτης θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης στις 11:30.

Η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας θα φιλοξενηθεί από την αντίστοιχη ομάδα της Ρόδου, την Κυριακή το πρωί στις 11:00 στο γήπεδο των Αγ. Αποστόλων (πλαστικός τάπητας). Στο γήπεδο αυτό, η ομάδα των Νέων είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή  (δυο φορές) αντιμετωπίζοντας τον Διαγόρα και πήρε τη μεγάλη νίκη με 4-5... Τώρα έχει μεγάλο κίνητρο να πάρει την ρεβάνς από τα «ελαφάκια» από την ήττα στον Κορδία στον πρώτο γύρο...