Weather - Καιρός

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΚΟΛΙΤΣΙΔΑΚΗΣ: "Μαχητής και νικητής"

Με προπονητή τον Θανάση Κολιτσιδάκη τον οποίο παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής στους ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, συνέχισε σήμερα την προετοιμασία της η ομάδα της Καλαμάτας για το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος παρουσίασε τον 43χρονο τεχνικό λέγοντας:
«Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης είναι ανά το πανελλήνιο γνωστός θα έλεγα πασίγνωστος. Τον ξέρουν και μεγαλύτερες γενιές από μένα, αλλά και μικρότερες αφού υπήρξε ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας, είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο και συνεχίζει να δίνει. Επενδύουμε σε αυτόν με ελπίδα. Επενδύουμε σε έναν άνθρωπο φιλόδοξο, σε ένα σοβαρό επαγγελματία. Από την ημέρα που μπήκε στα γήπεδα και μέχρι σήμερα. Τον καλωσορίζω στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Θέλω να τονίσω ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία που είναι πράγματι δύσκολη, ήρθε ένας νέος άνθρωπος και αυτό λέει πολλά. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Τονίζω . Το γεγονός ότι σε πολύ λίγο διάστημα που μιλήσαμε και αμέσως συμφωνήσαμε, είδα έναν νέο άνθρωπο μαχητή, που δεν φοβήθηκε τίποτα και αποφάσισε δύο ημέρες πριν τον αγώνα να έρθει και να καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Αυτό τα λέει όλα! Σας παρακαλώ πολύ να τον υποστηρίξουμε όλοι μας και εσείς περισσότερο από εμένα. Εγώ έχω την υποχρέωση και όλοι Καλαμάτα και όλος ο νομός να υποστηρίξει τον Θανάση Κολιτσιδάκη, που όλοι ξέρουμε ποιος είναι. Εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα θα έχει τη στήριξη μας και ευελπιστώ και ελπίζω, για να μην πω ότι είμαι σίγουρος και τα ματιάσω, ότι θα πάει πολύ καλά γιατί έχει εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται και είναι γεννημένος για το ποδόσφαιρο. Το κριτήριο της επιλογής είναι ότι αυτός ο άνθρωπος έχει δείξει τη μαχητικότητα του είκοσι χρόνια μέσα στα γήπεδα. Του είπα ότι η ομάδα χρειάζεται έναν άνθρωπο μαχητή. Και του τόνισα, το μισό πάθος να έχεις τον πανικό από αυτό που είχες ως ποδοσφαιριστής δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! Το ότι είναι μαχητής το ξέρει όλη η Ελλάδα και συνεχίζει να είναι μαχητής. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει».
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο νέος προπονητής της Καλαμάτας, λέγοντας: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Αυτό που μέτρησε ήταν τα λόγια του, το πόσο πολύ με εμπιστεύεται ήταν αρκετό για μένα να έρθω στην Καλαμάτα και όχι μόνο γιατί έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα, είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. ‘Οπως είπε και ο πρόεδρος πολύ σωστά, είμαι ένας άνθρωπος που έχω φιλοδοξίες και όλα ήταν για μένα θετικά. Ακόμα και αυτό που λέει ο πρόεδρος ότι είναι ρίσκο στη θέση που βρίσκεται η ομάδα, εγώ δεν το βρίσκω ρίσκο! Είμαι πεπεισμένος και σίγουρος ότι η ομάδα θα πάει καλά, έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και με την βοήθειά την δική μου αλλά πολύ σημαντική θα είναι και η βοήθεια του κόσμου και έχει σημασία να έρθει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα, θα πάμε καλά. Πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από δω και πέρα και θα πετύχει τον στόχο της, ίσως και περισσότερο πράγματα. Σίγουρα αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η παραμονή και αν έρθει και κάτι άλλο δεν μας πειράζει.
Το βασικό είναι η παραμονή στην κατηγορία. Για να το πετύχει αυτό η ομάδα χρειαστεί ομοψυχία. Παίκτες, προπονητής, διοίκηση, αλλά και ο κόσμος να είμαστε ενωμένοι. Αν είναι δυνατόν να γεμίζει το γήπεδό την Κυριακή που το ζούμε εδώ και όλα τα άλλα είναι εύκολα! Εγώ είμαι πράγματι μαχητής αλλά πάντα ήθελα να είμαι και νικητής! Όπου και αν έπαιξα, στον Απόλλωνα στον Παναθηναϊκό και στον ΟΦΗ ήθελα να βγαίνω νικητής και να πετυχαίνω τους στόχους μου. Αυτό θέλω να κάνω και ως προπονητής. Ό,τι στόχο βάζω, θέλω να τον πετυχαίνω. Αυτός είναι και ο σκοπός που ήρθα στην Καλαμάτα».
Στη συνέχεια ο Θανάσης Κολιτσιδάκης με τους συνεργάτες του Νίκο Κακαλέτρη και Ευτύχη Τασσιόπουλο έκανε την πρώτη του προπόνηση στο δημοτικό στάδιο, εκεί όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας της Κυριακής.
Στο οικογενειακό δίτερμα που ακολούθησε, δοκίμασε κάποιες σκέψεις στον καταρτισμό της ενδεκάδας και στην τακτική που θα ακολουθήσει η «Μαύρη Θύελλα».
Οι ποδοσφαιριστές ομάδας συμμετείχαν με μεγάλη όρεξη, πάθος και αγωνιστικότητα όπως συνηθίζεται όταν έρχεται ένας νέος προπονητής αλλά όταν και οι ίδιοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα και την σπουδαιότητα των αγωνιστικών που απομένουν, αφού περιθώρια απώλειας βαθμών δεν υπάρχουν και το ζητούμενο είναι η επιστροφή στις νίκες, που σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα των ομάδων που βρίσκονται στις παραπάνω θέσεις, να πλασαριστεί η Μαύρη Θύελλα στην τετράδα που οδηγείται στα πλει αουτ και γιατί όχι στην απευθείας παραμονή!
Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει καλή ψυχολογία, οι ποδοσφαιριστές έλαβαν την απόλυτη διαβεβαίωση που εκφράστηκε εμπράκτως ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβουν ένα χρηματικό ποσό και πλέον σκέφτονται μόνο τη νίκη επί του Πανσερραϊκού, μιας δύσκολης ομάδας που, όπως έχουμε τονίσει, αγωνίζεται πολύ καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια και με τον Κοκότοβιτς στον πάγκο απέκτησε αυτοπεποίθηση και παίρνει αποτελέσματα.
Εκτός πλάνων βρίσκονται οι τραυματίες Πιέρ Καλαγκάνης και Βασίλης Σκαρλάτος.
Η αποστολή του αγώνα θα ανακοινωθεί αμέσως μετά το χαλάρωμα του Σαββάτου, που θα γίνει στην Νέα είσοδο στις 15:00.
Το μεγάλο όπλο της «Μαύρης Θύελλας» θα είναι μετά από καιρό ο μοναδικός κόσμος της! Η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας, η κρισιμότητα της κατάστασης και τα ... προηγούμενα με τον Πανσερραϊκό, θα φέρουν την Κυριακή το μεσημέρι, ίσως τον περισσότερο για φέτος κόσμο, που θα γίνει ο παίκτης παραπάνω για να έρθει το πολυπόθητο τρίποντο!
Η ομάδα μας αν κερδίσει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της δεν πρόκειται να κινδυνέψει και αυτό ας το πιστέψουν ΟΛΟΙ!