Weather - Καιρός

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Τι είπαν οι πρωταγωνιστές

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 0-3
Ντράγκαν Κοκότοβιτς (προπον.Πανσερραϊκού): «Ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μου και το ματς παίχτηκε στα ίσα μέχρι και το 0-2. Μετά η ψυχολογία της Καλαμάτας έπεσε και για μας ήταν πιο εύκολο να πάρουμε το παιχνίδι και στη συνέχεια ήρθε το τελικό αποτέλεσμα. Η Καλαμάτα είναι μια ομάδα που πέρασα για δύο χρόνια, είναι μια ομάδα που αξίζει να μείνει στην κατηγορία και αξίζει να πέσει στην Σούπερ Λίγκ και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου του χρόνου να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία και στο συνάδελφό μου καλή επιτυχία στη συνέχεια. Σίγουρα και έχει ελπίδες η Καλαμάτα, γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερη ομάδα από τουλάχιστον εφτά-οκτώ ομάδες και όπως την είδα και στον Αγροτικό Αστέρα και στο άτυχο παιχνίδι στην Δράμα που προηγήθηκε και στα δύο παιχνίδια και θα μπορούσε να τα έχει κερδίσει, πιστεύω ότι αυτή ομάδα αξίζει να σταθεί στην κατηγορία. Θυμάμαι ότι και τότε που ήμουνα εδώ ως προπονητής, κάναμε πολύ καλή δουλειά και ανεβήκαμε κατηγορία και βγάλαμε και ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας και αυτό είναι που με κάνει υπερήφανο. Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που αγαπά το ποδόσφαιρο και θυμάμαι τότε, μια-δύο ώρες πριν το παιχνίδι, το γήπεδο ήταν γεμάτο. Εύχομαι στο μέλλον να είναι ξανά στην Σούπερ Λίγκ και ο κόσμος της να έρχεται στο γήπεδο και να υποστηρίζει την ομάδα αλλά και να έχει υπομονή. Και αν δεν τα καταφέρει και πέσει από την κατηγορία, πολλές μεγάλες ομάδες έχουν πέσει και δεν έγινε τίποτα. Αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Περίμενα περισσότερο κόσμο σήμερα γιατί είναι μια ιστορική ομάδα και παλεύει για το στόχο της και οι φίλαθλοι πρέπει να είναι δίπλα και να βοηθάνε, αλλά τελικά το ότι δεν ήρθαν βοήθησε εμάς. Για τους στόχους του Πανσερραϊκού έχω να πώ ότι είναι μια παράξενη κατηγορία, που με δύο-τρεις νίκες είσαι ψηλά και με 2-3 άτυχα αποτελέσματα είσαι χαμηλά. Όλα είναι ανοιχτά».
Θανάσης Κολιτσιδάκης (προπον. Καλαμάτας): «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κοκότοβιτς για τα καλά του λόγια και τις ευχές που έδωσε στην Καλαμάτα και σε μένα. Σχετικά με το παιχνίδι, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά. Δεν μπήκαμε μέσα ενώ θα έπρεπε να μπούμε δυνατά, ειδικά σε ένα τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε σε μια αντεπίθεση, μετά από ένα λάθος που κάναμε, προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε και είχαμε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλευτήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν βγήκαμε καθόλου έξω! Η ομάδα μου δεν ήταν καθόλου καλή, αποδέχτηκε τη μοίρα της, δέχθηκε και δεύτερο και τρίτο γκολ, όπως θα μπορούσε να δεχθεί και άλλα. Σίγουρα η νίκη του Πανσερραϊκού είναι δίκαιη και τους εύχομαι καλή συνέχεια. Αυτό που θέλουν να τονίσω είναι ότι υπάρχει ακόμα δρόμος, η ομάδα μου έχει καλούς παίκτες και πρέπει να καταθέσουν ψυχή μέσα στο γήπεδο. Αν δεν καταθέσουν την ψυχή τους, να παίξουν με πάθος, με δύναμη και να πιστέψουν στη νίκη και στον εαυτό τους αλλά και στην ομάδα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Σίγουρα είναι και τώρα δύσκολα, αλλά υπάρχουν ακόμα παιχνίδια και μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί αφού εγώ έκανα τις επιλογές, αλλά πρέπει και οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί αυτοί μπορούν να σώσουν την ομάδα, με αυτό που πραγματικά θα παίξουν στο γήπεδο. Υπάρχουν παίκτες έμπειροι, παίκτες που έχουν παίξει ψηλά και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον κόσμο της Καλαμάτας, απέναντι σε όλους. Και δεν πρέπει οι παίκτες να κρύβονται πίσω από άλλα πράγματα. Πρέπει να βγουν στο γήπεδο και να παίξουν αυτό που ξέρουν, γιατί αλλιώς δεν θα έχει καμία τύχη ομάδα. Υπάρχουν ακόμα δέκα παιχνίδια και στην ουσία είναι 30 βαθμοί που μέχρι και άνοδο μπορεί να διεκδικήσεις. Αν γίνουν όλα αυτά που είπα, πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος να έρθει και να στηρίξει την ομάδα και όχι να αποδοκιμάζει τον πρόεδρο, την ομάδα, έστω και κάποιον που είναι μέλος της ομάδας. Έτσι κάνει κακό στην ψυχολογία αυτών που παίζουν. Να τελειώσει η χρονιά, να σωθεί η ομάδα και μετά ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του. Δεν θα ρίξουμε την ομάδα και μετά θα λέμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Και σήμερα δεν ήταν το ματς που παιζόταν η κατηγορία. Εγώ θέλω τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο. Αν δεν το κάνει είναι δικαίωμά του και επιλογή του. Η έλλειψη πάθους με προβληματίζει, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει. Θα το δούμε στα επόμενα δύο-τρία παιχνίδια που όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Αν δεν συμβεί αυτό τότε η ομάδα θα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση».
Γιώργος Γεωργιάδης (παίκτης Πανσερραϊκού): «Ήρθαμε στην Καλαμάτα ξέροντας ότι η τοπική ομάδα θέλει πάρα πολύ το παιχνίδι για να ανέβει βαθμολογικά. Επίσης και εμείς θέλαμε το παιχνίδι γιατί ερχόμασταν από δύο καλά αποτελέσματα και για να καταφέρουμε τους στόχους μας πρέπει να μην αφήνουμε πόντους πουθενά. Ήμασταν τυχεροί, γιατί προηγηθήκαμε στην πρώτη φάση που μας έτυχε και κάναμε γκολ τις άλλες ευκαιρίες στην επανάληψη. Θέλαμε να μπούμε δυνατά και να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι και έτσι έγινε και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Μετά η Καλαμάτα έπεσε ψυχολογικά, χαλάρωσαν οι παίκτες της έχοντας την πίεση του κόσμου και την πίεση της βαθμολογίας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Καλαμάτα και εύχομαι να σωθεί γιατί είναι μια ιστορική ομάδα και είναι κρίμα να πέσει κατηγορία».
Πέτρος Καμινιώτης (παίκτης Καλαμάτας): «Συμφωνώ με τον προπονητή μου, εγώ και οι συμπαίκτες μου παίρνουμε την ευθύνη, συνεχίζουμε να δουλεύουμε και θα κοιτάξουμε στα μάτια τα επόμενα δέκα παιχνίδια. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε σήμερα παρά τη βροχή. Το γεγονός ότι δεχτήκαμε γρήγορα το πρώτο γκολ και ιδιαίτερα οι ευκαιρίες που χάσαμε στη συνέχεια, μας έριξαν ψυχολογικά και όλα τα παιδιά προσπαθούμε και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Εισιτ. 355

ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
ΑΛΛΑΓΕΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
46’ Σιλά αντί Δασκαλάκη
55’ Σπυριδάκης αντί Πουρτουλίδη
69’ Ετέροβιτς αντί Καμινιώτη

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
46’ Κωνσταντινίδης αντί Σκάγκλια
74’ Βοσκόπουλος αντί Κάστρο
87’ Όγιος αντί Τάντιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ
26’ Παπάζογλου
27’ Παπουτσής
38’ Λεοζίνιο











Θανάσης Πουλόπουλος