Weather - Καιρός

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Από αύριο "σηκώνει μανίκια" και ανεβάζει την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ...

Κολιτσιδάκης ο ΜΑΧΗΤΗΣ!

Μετά τους Γιώργο Μπένο, Νίκο Κακαλέτρη, Βασίλη Μλαφέκα και Γιώργο Βαζάκα, ο προπονητής που αναλαμβάνει την ομάδα της Καλαμάτας τη φετινή χρονιά είναι ο γνωστός σκληροτράχηλος πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ Θανάσης Κολιτσιδάκης, που δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή... Όπως δεν τον είχε και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν ανέλαβε τον Ατσαλένιο που ήταν προτελευταίος και τον έφερε σχεδόν στη μέση της βαθμολογίας και κατά 99% τον διατήρησε στην κατηγορία! Μαθημένος στα δύσκολα είναι ο 43χρονος προπονητής που του αρέσει να αναλαμβάνει επικίνδυνες αποστολές!
Η συνεργασία του με την ομάδα μας αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο και ο ίδιος ως λάτρης της σκληρής δουλειάς, της πειθαρχίας και του αποτελέσματος θα επιδιώξει πρώτα απ' όλα τη νίκη στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό κι από κει και ύστερα θα έχει τον παραπάνω χρόνο να μάθει τους ποδοσφαιριστές και τον τρόπο που αγωνίζονται.
Ήδη έχει αρχίσει να μελετά το ρόστερ της ομάδας και το πρώτο πράγμα που ΣΙΓΟΥΡΑ μπορεί να προσφέρει είναι η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Κι αν καταφέρει και τους μεταδώσει κάποια από τα στοιχεία του χαρακτήρα του, αυτά τα οποία τον έκαναν γνωστό και αγαπητό και τον οδήγησαν στο να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, τότε ο στόχος είναι εφικτός και στο τέλος θα χαμογελάσουμε.
Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης ήταν και είναι ΜΑΧΗΤΗΣ και δεν ...κώλωσε ποτέ.
Το ίδιο θα γίνει και τώρα.
Η ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ διαθέτει παίκτες που μπορούν να πάρουν τουλάχιστον 6 νίκες στα παιχνίδια που υπολείπονται και να κάνουν την ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Το έχουν πιστέψει όλοι κι αυτό θα επιδιώξουν αρχής γενομένης την Κυριακή.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο που ήρθε η ήττα στις Σέρρες τον πρώτο γύρο αλλά κανένας δεν παραγνωρίζει ή ξεχνά το πόσο δύσκολη ομάδα είναι ο Πανσερραϊκός.
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή Θανάση Κολιτσιδάκη μέχρι το τέλος της σεζόν, για τον οποίο έγινε η εκτίμηση και υπάρχει η πεποίθηση ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις, τις ικανότητες αλλά και την θέληση να ανταπεξέλθει στη δύσκολη αυτή χρονική και βαθμολογική συγκυρία και θέση που έχει περιέλθει η ομάδα της Καλαμάτας.
Ο κ.Κολιτσιδάκης γεννήθηκε στις 20.11.1966 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη θέση του αμυντικού και ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 1988-89 από τον Απόλλωνα Αθηνών με τον οποίο έγινε γνωστός για το αποτελεσματικό, αλλά και σκληρό παιχνίδι του. Μετά από έξι χρόνια στην ομάδα της Ριζούπολης μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό στα μισά της σεζόν 1993-94. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1995, 1996), 2 Κύπελλα Ελλάδας (1994,1995) και συμμετείχε στη μεγάλη πορεία του Παναθηναϊκού στους «4» της Ευρώπη το 1996.
Τη σεζόν 1998-1999 επέστρεψε για μια χρονιά στον Απόλλωνα και από το 1999-2005 αγωνίστηκε στον ΟΦΗ.
Στην Α’ Εθνική αγωνίστηκε συνολικά σε περισσότερα από 470 παιχνίδια, σε 9 ματς Τσάμπιονς Λιγκ και σε 6 UEFA.
Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 17/1/1986 και συμμετείχε σε 14 αγώνες. Συμμετείχε στην ομάδα που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ.
Η προπονητική καριέρα του Θανάση Κολιτσιδάκη ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2007 και από τις 15/12/09 και μέχρι χτες εργάστηκε στον Ατσαλένιο για 11 αγωνιστικές έχοντας 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο πρόσωπο του Θανάση Κολιτσιδάκη, που μας έχει δείξει πολλά δείγματα γραφής για την αξία του, το ήθος του και τον μαχητικό χαρακτήρα του μέσα στο γήπεδο, πιστεύω και εύχομαι ότι βρήκαμε τον πλέον κατάλληλο προπονητή για να δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Το προφίλ του ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα μας, είναι φιλόδοξος και εργατικός και θα είμαστε όλοι δίπλα του, ενωμένοι σαν γροθιά, στα 11 παιχνίδια που απομένουν. Αν και η συγκυρία που του προτείναμε συνεργασία δεν είναι ευνοϊκή, εν τούτοις δέχτηκε να γίνει ένας από μας στη μεγάλη προσπάθεια, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, και αυτό είναι προς τιμήν του για το λόγο αυτό τον ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Η ομάδα χρειάζεται την στήριξη όλων, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.
Από την πλευρά του ο νέος προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» που την Παρασκευή θα αναλάβει επίσημα την ομάδα, δήλωσε: «Στόχος μας είναι η νίκη την Κυριακή. Τίποτα άλλο».
Στα αγωνιστικά, ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας συνέχισαν την προετοιμασία του ως για το πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, με προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας. Ο Νίκος Κακαλέτρης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ασκήσεις τακτικής και δοκίμασε κάποια σχήματα στο οικογενειακό δίτερμα που ακολούθησε.
Οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας» συμμετείχαν με ιδιαίτερη όρεξη και αγωνιστικότητα συναισθανόμενοι τη σπουδαιότητα του αγώνα της Κυριακής.
Εκτός μάχης έχουν τεθεί ο Πιέρ Καλαγκάνης και ο Βασίλης Σκαρλάτος, ενώ επανέρχονται οι Τάσιτς και Κουτσοσπύρος που εξέτισαν την ποινή τους.
Κανονικά προπονήθηκαν όσοι παίκτες ένιωθαν ενοχλήσεις με το μεγαλύτερο μέρος προπόνησης να πραγματοποιείται υπό το βλέμμα του Προέδρου της ομάδας.
Η προπόνηση της Παρασκευής προγραμματίστηκε για τις 11:30 στο δημοτικό στάδιο της πόλης.
Η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας θα υποδεχθεί την αντίστοιχη ομάδα των Σερρών την Κυριακή τις 13:00 στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

* Το απόγευμα της Πέμπτης ο Θανάσης Κολιτσιδάκης βρέθηκε στο γήπεδο του Ατσαλένιου και αποχαιρέτησε τους παίκτες του, τους ευχήθηκε καλή συνέχεια και τους τόνισε ότι η παραμονή είναι πάρα πολύ κοντά. Η διοίκηση του Ατσαλένιου του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του και αναμένεται αργά το βράδυ στην Καλαμάτα. Η ματαίωση κάποιων πτήσεων τον εμπόδισε προς το παρόν, αλλά ο 43χρονος τεχνικός την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο.