Weather - Καιρός

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τα προβλήματα παραμένουν...αλλά είναι ΤΕΛΙΚΟΣ!

Ένα από τα πιο δύσκολα και ταυτόχρονα πιο καθοριστικά παιχνίδια δίνει το μεσημέρι της Κυριακής στο δημοτικό στάδιο η ομάδα της Καλαμάτας.
Αν θέλει να παραμείνει στο παιχνίδι της παραμονής και να διεκδικήσει με μεγαλύτερη πιθανότητα την είσοδο της στα play out θα πρέπει να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην ομάδα των Σερρών που βρίσκεται 10 βαθμούς πιο ψηλά στη βαθμολογία!
Τα «λιοντάρια» έμειναν χωρίς νίκη για έναν ολόκληρο γύρο (!) και ύστερα από το επεισοδιακό παιχνίδι με την τοπική μας ομάδα μέσα στο γήπεδό τους, όπου κρίθηκε με ένα ανύπαρκτο πέναλτι...
Εδώ και ένα μήνα όμως, και από τη στιγμή που ανέλαβε ως προπονητής ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς η ομάδα των Σερρών αναρριχήθηκε ψηλότερα στον πίνακα της βαθμολογίας, έχοντας πετύχει τρεις νίκες εκ των οποίων τις δύο της πήρε εκτός έδρας (μέσα στην Καισαριανή από τον Εθνικό Αστέρα και μέσα στη Ρόδο από τον Διαγόρα).
Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα αυτή αποδίδει καλύτερα δίχως το άγχος και την πίεση της έδρας και θα έρθει την Κυριακή να μας δυσκολέψει τη ζωή...
Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο, αφού η αντίπαλη ομάδα διαθέτει γρήγορους και «μπαλάτους» ποδοσφαιριστές που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν τη ζημιά. Ειδικά ο Βραζιλιάνος Λεοζίνιο είναι μεγάλο κεφάλαιο για τους φιλοξενούμενους και απαγορεύεται αυστηρά τόσο το να βρει χώρους να κινηθεί, αλλά και να εκτελέσει στημένα γύρω από την μεγάλη περιοχή!!!
Είδαμε τον Κοκότοβιτς, που έχει κάνει ένα πέρασμα και από τον πάγκο της Καλαμάτας, να «κατασκοπεύει» την ομάδα μας, τόσο στον Εύοσμο όσο και στη Δράμα, κρατώντας αμέτρητες σημειώσεις για τον τρόπο που αγωνίζεται «Μαύρη Θύελλα»...
Φυσικά αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζουν η ψυχή, το πάθος και η μεγάλη θέληση και αυτή τη στιγμή η μπάλα καίει για την ομάδα μας. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα πρέπει οι ποδοσφαιριστές της τοπικής μας ομάδας να δείξουν «ποιος είναι το αφεντικό» και να μη δώσουν το παραμικρό δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν το παιχνίδι.
Η ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας μας είναι καλή και θα γίνει ακόμα καλύτερη...
Ο μεγάλος στόχος που έχει τεθεί από το ποδοσφαιρικό τμήμα, στα 11 παιχνίδια που απομένουν, τα έξι από αυτά που τα παίζουμε στην έδρα μας να είναι νικηφόρα ή χωρίς ήττα (με Σέρρες,Πιερικό,Εθνικό,Βόλο,Παναιτωλικό και Θρασύβουλο).
Αν και στα υπόλοιπα πέντε (Ρόδο, Ηλιούπολη, Ιωνικό, Κέρκυρα και Καρδίτσα) πάρουμε πέντε με έξι πόντους, τότε θα έρθει ΣΙΓΟΥΡΑ η παραμονή, αφού θα έχουμε προσθέσει στους ήδη υπάρχοντες 21 βαθμούς περίπου άλλους τόσους! Και με 40-42 βαθμούς είσαι μέσα στο στόχο σου...
Αρκετές απουσίες αλλά μεγάλη θέληση
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Καλαμάτας συνέχισαν την Τετάρτη με διπλή προπόνηση την προετοιμασία τους για το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Στην πρωινή προπόνηση έγιναν ασκήσεις ενδυνάμωσης ενώ το απόγευμα ασκήσεις φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα τεχνικοτακτικής με στοιχεία παιχνιδιού.
Ο υπηρεσιακός προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» Νίκος Κακαλέτρης καταστρώνει τα αγωνιστικά του πλάνα για το παιχνίδι της Κυριακής με αρκετά προβήματα, καθώς δεν υπολογίζει οριστικά τους Πιέρ Καλαγκάνη που ακολούθησε θεραπεία και αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα την επόμενη εβδομάδα, τον Βασίλη Σκαρλάτο ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και τους Αντώνη Καλογερόπουλο και Βασίλη Αθανασόπουλο.
Συντηρητικά γυμνάστηκαν σήμερα λόγω ενοχλήσεων ο Κώστας Ηλιόπουλος και Ζαν Σιλά, ενώ λόγω ενός χτυπήματος στο χέρι εγκατέλειψε το σημερινό πρόγραμμα ο τερματοφύλακας Γιάννης Μπαλτιμάς και αύριο θα γίνει εκτίμηση του τραύματος.
Με την αντρική ομάδα εδώ και τρεις ημέρες προπονείται και ο τερματοφύλακας της Νέων Νίκος Σαραντάκος.
Η προπόνηση της Πέμπτης θα διεξαχθεί το μεσημέρι στο δημοτικό στάδιο.