Weather - Καιρός

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

"Σας αξίζει η παραμονή! Συνεχίστε..."

Πρόεδρος «Συνεχίστε με εγωισμό...»

Μια μεγάλη παρακαταθήκη έβαλαν το Σάββατο το μεσημέρι οι ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Θύελλας" αντιμετωπίζοντας στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας τον Εθνικό, που δυστυχώς δεν αποτέλεσε την γνωστή «καυτή έδρα», λόγω της απουσίας του φιλάθλου κόσμου της Καλαμάτας (δεν σφραγίστηκαν τα εισιτήρια του αγώνα) και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα παραμονής της ομάδας στην κατηγορία, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν στα 8 εναπομείναντα παιχνίδια παρόμοιες εμφανίσεις!
Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε ένα ανοιχτό παιχνίδι με πάρα πολλές φάσεις και στις δύο εστίες και σίγουρα θα μπορούσαμε να δούμε αρκετά γκολ. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι η ομάδα της Καλαμάτας δημιούργησε τουλάχιστον 8 αξιόλογες τελικές φάσεις αλλά είχε πρόβλημα στο τελείωμα τους, ενώ από την άλλη ο Εθνικός είχε δυο δοκάρια και θα μπορούσε να είχε πετύχει κάτι παραπάνω.
Το θέμα είναι ότι η ισοπαλία δυσκόλεψε τα πλάνα και των δύο ομάδων και περισσότερο της δικής μας που μάχεται για την παραμονή και θέλει οπωσδήποτε να βάλει μια ομάδα στη θέση της που θα οδηγηθεί στην τρίτη κατηγορία.
Με δεδομένη αυτή την εμφάνιση που ήταν ίσως η καλύτερη φετινή από πλευράς παραγωγής επιθετικών ενεργειών, ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος, σε μια πολύ περιεκτική ομιλία του στα αποδυτήρια της ομάδας ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν δείχνοντας την ίδια αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα τονίζοντας: «Είναι δυνατόν να είμαστε εμείς στη ζώνη υποβιβασμού με τέτοιες εμφανίσεις και με τέτοιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και να βρίσκονται παραπάνω ομάδες χειρότερες σε ποιότητα παικτών; Δείτε το εγωιστικά και δώστε τα όλα! Πρέπει να το πιστέψετε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί σας το τονίζω εδώ και αρκετές εβδομάδες και θέλω πραγματικά να μπείτε στο κλίμα αυτό γιατί και χρόνος υπάρχει και παιχνίδια υπάρχουν μπροστά μας και ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς».
"Πονάει" στην άμυνα
Σε δύο γκρουπ και σε ρυθμούς αποκατάστασης προπονήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας υπό τις οδηγίες του γυμναστή της ομάδας Ευτύχη Τασιόπουλου. Πριν την έναρξη του σημερινού προγράμματος, στο προπονητήριο της ομάδας βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση και την αγωνιστικότητα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας στο πρόσφατο παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση την προσπάθειά τους για να φτάσει η Μαύρη Θύελλα στο στόχο της.
Η ομάδα της Καλαμάτας μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών και πριν από το Πάσχα, έχει να δώσει δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, τα οποία έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας απέναντι σε ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους και πρωταγωνιστούν. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή όπου η ομάδα της Καλαμάτας θα φιλοξενηθεί στη δύσκολη έδρα της Κέρκυρας και τη Μ.Τετάρτη θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό στο Δημοτικό Στάδιο.
Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης θα πρέπει να βρει λύσεις στην άμυνα της ομάδας, αφού από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Αντώνης Ψυχογιόπουλος και Κώστας Παπουτσής. Μιλάμε για τους δυο αναντικατάστατους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας και απέναντι σε μια ομάδα που έχει μέσα στην Κέρκυρα μόνο μια ήττα από το ...Αιγάλεω με 0-1! Έχει μόνο μια ισοπαλία με 0-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου και τα υπόλοιπα ματς είναι όλα νικηφόρα για τους «Φαίακες».
Επίσης θα εκτίσει την ποινή του λόγω της αποβολής του με δεύτερη κίτρινη στο παιχνίδι του Σαββάτου, ο Μάτε Ετέροβιτς, που... πρόλαβε μέσα στο εικοσάλεπτο που αγωνίστηκε να δεχτεί δύο κάρτες.
Επιπλέον, θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποιες ενοχλήσεις που νιώθουν ο Χρήστος Μανιάτης που έμεινε εκτός αποστολής με τον Εθνικό (κοιλιακούς), ο Ζαν Σιλά, ο Κώστας Ηλιόπουλος και ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος.
Σήμερα δεν προπονήθηκαν για να ξεκουραστούν ο Ιβάν Τάσιτς και ο Μανώλης Σπυριδάκης, ενώ με άδεια απουσίαζε ο Χρήστος Κουτσοσπύρος. Το ατομικό του πρόγραμμα εγκατέλειψε σήμερα λόγω προβλήματος και ο Βασίλης Σκαρλάτος και αύριο θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.
Το ευχάριστο είναι ότι επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Παναγιώτης Τσιμικλής που εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών, παρά το γεγονός ότι έχει κάποιες ενοχλήσεις στον προσαγωγό.
Η Μαύρη Θύελλα υπό τις οδηγίες του Θανάση Κολιτσιδάκη θα ξεκινήσει την Τρίτη το μεσημέρι στις 3 την προετοιμασία της για το παιχνίδι της Κέρκυρας.