Weather - Καιρός

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Μεγάλη νίκη από ψυχάρες...

Ιβαν Τάσιτς οεοεοε, οεοε! Ο 31χρονος Σέρβος αρχηγός της ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ξεγελάει τον Γουμάγια (που προερχόταν από πέναλτι που απέκρουσε στον Εύοσμο) και γράφει το τελικό 2-1 που ίσως αποδειχτεί ΣΩΤΗΡΙΟ για την ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!!!
Η λέξη ΛΥΤΡΩΣΗ ταιριάζει απόλυτα για αυτά τα παιδιά που με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα, έδωσαν το 110% και πήραν ένα "χρυσό" τρίποντο!!!
Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων...

30η αγων. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σούλης Παπαδόπουλος (προπ. Πιερικού): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Καλαμάτας για τη νίκη της και δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο στο παιχνίδι. Σχετικά με κάποια επεισόδια που έγιναν με τη λήξη του αγώνα, είναι λογικό με την πίεση και το άγχος που υπάρχει να δημιουργούνται και τους κατανοώ. Λυπάμαι για το διαιτητή που μας ακύρωσε ένα πεντακάθαρο γκολ στο 1-1, ενώ αντίθετα έδωσε ένα πέναλτι στην Καλαμάτα, το οποίο είδε μόνο αυτός και χάσαμε το παιχνίδι. Συγχρητήρια στην Καλαμάτα για τη νίκη της, σίγουρα φταίμε και εμείς που δεν κάναμε τις φάσεις μας γκολ, άλλα κάποια μπαίνουν και κάποιοι χάνονται. εύχομαι στην Καλαμάτα καλή συνέχεια. Σχετικά με το γεγονός ότι χάσαμε και πέρσι και φέτος εδώ στην πόλη της Μεσσηνίας δεν σημαίνει ότι είναι και παράδοση, γιατί κι άλλες φορές στο παρελθόν και ως ομάδα και ως προπονητής έχω φύγει νικητής. Η ομάδα της Καλαμάτας από τη στιγμή που κέρδισε σήμερα και έχει καλές μαθηματικές ελπίδες να παραμείνει στην κατηγορία. Είναι μια ομάδα παραδοσιακή που έχει παίξει αρκετά και στην Α’ εθνική κατηγορία, έχει πολύ κόσμο- αν και σήμερα δεν είχε-, και αν κερδίσει τα παιχνίδια στην έδρα της και πάρει και κάποιους βαθμούς εκτός, μπορεί να πάει στα πλει άουτ».


Θανάσης Κολιτσιδάκης (προπ. Καλαμάτας): «Ξεκινήσαμε ιδανικά το παιχνίδι, αφού στα πρώτα λεπτά πετύχαμε ένα όμορφο γκολ με τον Ετέροβιτς μετά από μια ωραία ενέργεια του Κουτσοσπύρου. Δεν είχαμε όμως ανάλογη συνέχεια και παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, δεν καταφέραμε να τελειώσουμε το παιχνίδι πετυχαίνοντας και δεύτερο τέρμα. Δεν τα καταφέραμε παίζοντας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, αφού Πιερικός έδειξε πολύ ταλέντο ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την ισοφάριση θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλο ένα γκολ, και να είχε κερδίσει το παιχνίδι. Εκεί σταθήκαμε τυχεροί, τη στιγμή που η τύχη μάς έχει εγκαταλείψει σε πολλά παιχνίδια και πολλές φορές και μας έδωσε στο τέλος αυτό που μας «χρωστούσε». Δεν έχω άποψη για το γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Πιερικού ή για το πέναλτι που δόθηκε σε εμάς και θέλω να τα δω ξανά, αλλά πιστεύω ότι αν μια ομάδα νιώθει σήμερα αδικημένη από τη διαιτησία, αυτή πρέπει να είναι Καλαμάτα. Είχαμε πάρα πολλά σφυρίγματα γύρω γύρω από την περιοχή μας, πολλά φαουλ που άλλες φορές ήταν και άλλες δεν ήταν και ήμασταν κλεισμένοι μέσα στην περιοχή μας και δεν μπορούσαμε να «ανασάνουμε». Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη και δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και την τόλμη που έδειξαν στο τέλος. Είχαμε την ατυχία να χάσουμε και τον Κουτσοσπύρο με αναγκαστική αλλαγή και παίξαμε με τον Σπυριδάκη προωθημένο. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στον Ιβάν Τάσιτς που πραγματικά σήμερα ήταν αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης! Στα τελευταία δέκα λεπτά θα μπορούσα να πω ότι κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι σχεδόν μόνος του. Το πέναλτι που κερδίσαμε σήμερα μπορεί να ήταν το πρώτο για φέτος, αλλά μια αγωνιστική νωρίτερα στην Ηλιούπολη, είχε γίνει ένα καταφανέστατο πέναλτι και κόκκινη κάρτα και όμως δεν το κερδίσαμε, που θα άλλαζε την εξέλιξη του αγώνα. Είμαστε ευχαριστημένοι που κερδίσαμε. Δεν θέλω να ασχοληθώ με κάποια πράγματα που έγιναν στη λήξη του σημερινού αγώνα. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει την ομάδα, έχει δείξει ότι όταν η ομάδα δυσκολεύεται την βοηθάει και ελπίζουμε με τον Βόλο να έχουμε περισσότερο κόσμο. Εφόσον κερδίσαμε σήμερα έχουμε ελπίδες να μπούμε στα πλει άουτ. Καλή συνέχεια στον Πιερικό να εκπληρώσει τους στόχους του».


Σάκης Παντελιάδης (παίκτης Πιερικού): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια και πιστεύω ότι σήμερα δεν μας άξιζε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν μπήκαμε καθόλου καλά στο γήπεδο και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ γρήγορα. Από κει και πέρα η Καλαμάτα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο πιστεύω εμείς ήμασταν αυτοί που δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο και ειδικά από κάποιες στημένες φάσεις και στη συνέχεια από τα πλάγια και τονίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Πιερικός ήταν η ομάδα που άξιζε να πάρει τη νίκη. Τελικά από ένα πέναλτι που μας καταλογίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική κρίθηκε το αποτέλεσμα. Θέλω να καλέσω τον κόσμο μας για το επόμενο παιχνίδι που είναι πάρα πολύ κρίσιμο και να ξέρει ότι κάτι τέτοια παιχνίδια μας κάνουν πιο δυνατούς. Καλή συνέχεια στην Καλαμάτα και εύχομαι να πετύχει τους στόχους της».


Μάτε Ετέροβιτς (παίκτης Καλαμάτας): «Θέλω να ευχαριστήσω και να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές μου και στον κόσμο γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Ξέραμε ότι θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι και το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν οι τρεις πόντοι. συγχαρητήρια στην ομάδα του κληρικό για την προσπάθεια και το καλό παιχνίδι και τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο που είναι ένα ισχυρό κίνητρο για μας και πρέπει να το κερδίσουμε».

Εισιτ. 211...
ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
ΑΛΛΑΓΕΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
61’ Σπυριδάκης αντί Ετέροβιτς
61’ Ψυχογιόουλος αντί Παπουτσή
73’ Κωνστντόπουλος Χρ. αντί Κουτσοσπύρου (λ.τρ)
Πιερικός
62 Ρέγιες αντί Γκουγκουλιά
81’ Τασίδης αντί Πλάτανου
84’ Μακρής αντί Κοντέωνα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ
13’ Παπουτσής
43’ Κωνστανόπουλος Αντ.
49’ Ετέροβιτς
72’ Σπυριδάκης
78’ Τάσιτς
80’ Παντελιάδης
88’ Ολγκίν
90’ Εξουζίδης
Λήξη: Γουμάγιας

ΚΟΚΚΙΝΗ
93’ Σπυριδάκης


250 μέσα + 15 έξω όλοι κι όλοι οι φίλαθλοι της Καλαμάτας! Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις... Πάλι καλά που κερδίσαμε και μείναμε ζωντανοί... Αλλά με τέτοια "έδρα", άστο καλύτερα!