Weather - Καιρός

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Τι είδαμε χτες στην Τρίπολη, στη νίκη-παραμονή του Αστέρα...

Φρούριο παραμονής η Τριπολιτσά!

Η παράδοση που θέλει τον Άρη να μην κερδίζει στην Τρίπολη συνεχίστηκε. Ο Αστέρας επιβλήθηκε των «κίτρινων» με 2-1 (5΄ Έντερ, 15΄ Μπαρτολίνι - 84΄ Κόκε) αιφνιδιάζοντας από πολύ νωρίς. Οι γηπεδούχοι με τη νίκη αυτή εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ ο Άρης στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στα πλέι οφ και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον τελικό του κυπέλλου. Η διακοπή για το Πάσχα επηρέασε εμφανώς τον ρυθμό των «κίτρινων» οι οποίοι «έτρεχαν» αήττητο σερί 5 αγώνων.

Με ενισχυμένο κέντρο ο Αστέρας
Ο Κούπερ προτίμησε τον Ορτίθ στο κέντρο της άμυνας και τον Αντού αριστερά στη μεσαία γραμμή με τον Μεριέμ να τοποθετείται στο δεξί άκρο. Στον αντίποδα ο Βλάχος «φόρτωσε» το κέντρο με ποιοτικούς παίκτες και άφησε τον Τσέζαρεκ στην κορυφή για την «βρόμικη» δουλειά
Ο Καρντόσο απείλησε ο Έντερ τελείωσε τη δουλειά
Οι Αρκάδες ξεκίνησαν ορεξάτοι τον αγώνα και αιφνιδίασαν τον Άρη. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Καρντόζο απείλησε με ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή που πέρασε όμως άουτ.
Στην αμέσως επόμενη φάση (5΄) ο Έντερ βρήκε αποδιοργανωμένη την άμυνα του Άρη, ο Ορτίθ άργησε να πάει επάνω του, πήρε τα βήματα και από το ύψος της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε ένα δυνατό σοτ με το αριστερό του πόδι. Ο Μίχαλ Πέσκοβιτς αν και βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλά του δεν κατάφερε να της αλλάξει πορεία και αυτή κατέληξε στα δίχτυα με τους γηπεδούχους να παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα με 1-0.

Έθεσε τις βάσεις για νίκη από νωρίς
Πριν καλά καλά οι Θεσσαλονικείς συνέλθουν από το γκολ οι Αρκάδες χτύπησαν ξανά. Στο 15΄ ο Ρίος εκτέλεσε από δεξιά το φάουλ επιχειρώντας κάτι σαν χαμηλή σέντρα - σουτ. Η μπάλα πέρασε στη πλάτη της άμυνας και στη γωνία της μικρής περιοχής πετάχτηκε ο Μπαρτολίνι. Ούτε ο Ορτίθ αλλά ούτε και ο Πέσκοβιτς κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα και ο Αργεντίνος με τη φόρα που είχε έβαλε τη προβολή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Άρη για δεύτερη φορά.
Ισορρόπησε και απείλησε με Μεριέμ
Οι «κίτρινοι» μετά την αρχική ψυχρολουσία αντέδρασαν και βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας κάτι που τους έδωσε μέτρα στο γήπεδο και τον πρώτο λόγο στη μεσαία γραμμή.
Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε από στημένο στο 37΄. Από την αριστερή πλευρά και αρκετά μέτρα μακριά από την αντίπαλη εστία ο Μεριέμ εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα πήρε αρκετά φάλτσα και παραλίγο να κρεμάσει τον Ντεγκρά που ήταν εκτός θέσης καταλήγοντας όμως άουτ.

Στο 42΄ ο Μεριέμ με τον Νέτο έκρυψαν τη μπάλα στη δεξιά πτέρυγα, ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι εκεί που βρέθηκε ο Κάμπορα. Ο επιθετικός του Άρη βρέθηκε με πλάτη στην εστία προσπάθησε να γυρίσει όμως το σουτ κόντραρε σε αμυντικό με τη μπάλα να βγαίνει κόρνερ
Μπήκε για την ισοφάριση
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο με τους γηπεδούχους να έχουν οπισθοχωρήσει και τον Άρη να φτάνει πιο κοντά
Στο 53΄ μετά από σέντρα του Αντού, ο Κόκε πήρε τη μπάλα, έκανε τη κεφαλιά πάσα για τον Κάμπορα που νίκησε στον αέρα τον Λαζαρίδη αλλά όχι και τον Ντεγκρά που ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε.
Ο Άρης πίεζε ο Αστέρας τις ευκαιρίες
Όσο περνούσε η ώρα η πίεση των φιλοξενουμένων αυξανόταν όμως υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Η βελτιωμένη εικόνα δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα αφού όσες φορές οι «κίτρινοι» έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα.
Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι μετά το πέρας της μίας ώρας αγώνα (63΄) φτάσανε κοντά στην επίτευξη ενός ακόμα γκολ. Από την αριστερή πλευρά ο Βίλτεζ πέρασε στον Ουντότζι που δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Καρντόζο που με το αριστερό του πόδι εξαπέλυσε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ. Ο Πέσκοβιτς επέδειξε σωστά αντανακλαστικά πέφτοντας στην αριστεή του γωνία στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.
Ξαναμπήκε αργά στο παιχνίδι
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα (84΄) ο Άρης ξαναμπήκε στη διεκδίκηση βαθμών όταν από το πείσμα του Χαβίτο τη μπάλα κέρδισε ο Νέτο που έβγαλε από τα δεξιά τη σέντρα. Στο πρώτο δοκάρι κινήθηκε έξυπνα ο Κόκε που με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.
Το γκολ του Κόκε σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών του Άρη που θα πρέπει να βελτιώσουν αισθητά την απόδοσή τους ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που έπονται.
Στον αντίποδα οι Αρκάδες μετά το χτεσινό αποτέλεσμα μπαίνουν ήδη στη διαδικασία σχεδιασμού για τη νέα σεζόν...

Η ταυτότητα του αγώνα
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΗΣ 2-1
(5΄ Έντερ, 15΄ Μπαρτολίνι - 84΄ Κόκε)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Μπαστία, Φυτανίδης, Τσέζαρεκ, Ουντότζι (82΄ λ.τ. Λαδάκης), Έντερ (93΄ Καρέρα), Ρίος (59΄ Βίλτσες).
ΑΡΗΣ : Πέσκοβιτς, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί (60΄ Φερνάντεζ), Κόκε, Αντού, Μεριέμ (46΄ Χαβίτο), Κάμπορα (74΄ Τζόνσον), Ορτίθ, Πρίττας.
Διαιτητής: Παπασταμάτης
Κίτρινες: 23΄ Μπαστία - 27΄Αντού, 51΄ Ναφτί, 65΄ Κάμπορα, 92΄ Νέτο

MIKΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Περίπου 2.800 θεατές παρακολούθησαν την τελευταία φετινή εντός έδρας αναμέτρηση του Αστέρα, κάτι που δεν ικανοποίησε τους διοικούντες για άλλη μια φορά...Παρά το γεγονός ότι είχαν μοιραστεί ΔΩΡΕΑΝ περίπου 1.000 προσκλήσεις...

* Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκαν οι Μέρκο Ντερίμ, Γιάννης Χουλιάρας (φωτο) και ο προπονητής της Καλαμάτας Θανάσης Κολιτσιδάκης, που είχαν 30λεπτη συνομιλία μετά τη λήξη του αγώνα με τους Γιώργο και Δημήτρη Μποροβήλο, τον Βαγγέλη Βλάχο παρουσία του μεγαλομετόχου Δημήτρη Μπάκου. Το κλίμα στην συνάντηση ήταν εξαιρετικό, με τους Αρκάδες να εκφράζουν την ανακούφισή τους για την παραμονή της ομάδας τους.
* Στο γήπεδο ήταν και ο Γιώργος Μπένος αλλά και ο Π.Τζαναβάρας.
* Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση, παρά την παρουσία 2.800 Αρκάδων (ίσχυσε για 2η φορά γενική είσοδος 10 ευρώ), το γήπεδο θύμιζε ΕΚΚΛΗΣΙΑ αφού μόνο 20-30 φώναζαν και χειροκροτούσαν ενώ τις περισσότερες φορές ακούγονταν οι 20 φίλαθλοι του Αρη...

* Ο "δικός μας" Βαγγέλης Καούνος αν και έκανε ζέσταμα για 20' εντούτοις δεν προτιμήθηκε για άλλη μια φορά από τον προπονητή του και τρίτη αλλαγή έγινε ο Αντώνης Λαδάκης.
* Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αστέρα Σταύρος Κουκάκης (φωτό δεξιά) διεξήγαγε την κλήρωση ενός αυτοκινήτου (διαγωνισμός μέσω sms όλη την χρονιά) και ενός ποδηλάτου (σε κάτοχο διαρκείας).
* Ο Μεσσήνιος Ηλίας Αλεξέας ήταν βοηθός του Παπασταμάτη και τα πήγε αρκετά καλά.
* Και οι δυο ομάδες διέθεταν στο ρόστερ τους ... 17 (!!!) Αργεντίνους κι από τους πάγκους άκουγες οδηγίες στα...Ισπανικά! Ελλάς το μεγαλείο σου και αυτό σίγουρα πρέπει να αλλάξει.... Μόνο ο Θανάσης Πρίττας μίλαγε Ελληνικά στην 11άδα του ΑΡΗ... Ξεπεσμός! Ενώ ο Λαζαρίδης και ο Φυτανίδης ξεκίνησαν από τον Αστέρα....