Weather - Καιρός

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο: ΕΛΛΗΝΑΣ ποδοσφαιριστής...

Ελληνικό (;) πρωτάθλημα με ..... ξένους παίκτες!!!
Την ώρα που η UEFA προσπαθεί σε συνεργασία με την ΕΠΟ να επιβάλλει το 6-5 (Ελληνες - Ξένοι) στις ενδεκάδες, η Σούπερ Λίγκα πρωτοπορεί και προτείνει το 19-8 (Ξένοι - Ελληνες) στο ρόστερ.
Αυτή θα είναι η πρόταση της διοργανώτριας αρχής, η οποία θα υποβληθεί προς διοίκηση και ψήφιση στο διοικητικό συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης (16.00), στο πλαίσιο της ελληνικότητας (;;;)  και ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα, αυτό που επιδιώκει με την πρότασή της η Σούπερ Λίγκα είναι να επιβάλλει, σε πρώτη φάση ένα πλαίσιο και αυτό είναι θετικό από το απόλυτο... τίποτα που υπάρχει σήμερα και που μπορεί να δώσει το δικαίωμα σε μια ομάδα να αποτελείται μόνο από ξένους ποδοσφαιριστές.
Ομως, παρ' ότι πρόκειται για βήμα θετικό, είναι... στραβό υπό την έννοια πως δεν υπάρχει στην πρόταση καμία υποχρέωση για την επιβολή χρησιμοποίησης Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα μιας ομάδας που είναι και το ζητούμενο. Για να πάψει να εμφανίζεται το "τραγικό" φαινόμενο, ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται με 11 ξένους σε αγώνες πρωταθλήματος...Κάτι που είδαμε πρόσφατα στην Τρίπολη μεταξύ του Αστέρα και του ΑΡΗ που ελληνικά μίλαγε μέσα στο γήπεδο σχεδόν μόνο ο διαιτητής!
Τι προτείνει η Λίγκα;
Την επόμενη αγωνιστική περίοδο να αποτελείται το ρόστερ μιας ομάδας μέλους της από 27 συνολικά, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με συμβόλαιο, εκ των οποίων οι 8 να είναι Ελληνες με δικαίωμα συμμετοχές στα εθνικά μας συγκροτήματα. Την περίοδο 2011-2012 το ρόστερ θα αριθμεί 26 παίκτες με 9 Ελληνες και την περίοδο 2012-13 ο αριθμός θα μειωθεί στους 25 με τους Ελληνες να αυξάνονται στους δέκα.
Και εκτιμούν στην Οδό Αστροναυτών πως μέχρι τότε θα έχει καταφέρει η ΕΠΟ να έχει αναπτύξει το μοντέλο του 6-5 και για την ενδεκάδα που θα αγωνίζονται οι ομάδες ώστε να εφαρμοστεί και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.
Αξίζει να σημειωθεί πως και στις τρεις αγωνιστικές περιόδους, πλέον των συγκεκριμένων αριθμών που προαναφέρθηκαν, οι ομάδες μπορούν να έχουν όσους Ελληνες παίκτες επιθυμούν, αρκεί να είναι κάτω των 21 ετών.
Κατα τα άλλα ΟΛΟΙ δίνουν βάρος στις Ακαδημίες και στις υποδομές....
Αναλυτικα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του διοικητικού συμβουλίου:
1. Επικύρωση βαθμολογίας Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, 2009 – 2010.
2. Επικύρωση Αγωνιστικού Προγράμματος Playoffs.
3. Ενημέρωση για τη συνάντηση με τη Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε.
4. Ενημέρωση για θέματα Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.
5. Προτάσεις της Ε.Π.Ο. για την τροποποίηση του Κ.Α.Π. και του Πειθαρχικού Κώδικα.
6. Προτάσεις για την Ελληνικότητα και την Ανταγωνιστικότητα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.
7. Προτάσεις της Επιτροπής Τροποποίησης του Καταστατικού της Super League.
8. Πρόταση για τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων.
9. Διάφορα.