Weather - Καιρός

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Τσάμπιονς Λιγκ: Σήμερα ένας "πρόωρος τελικός"...

Μία μάχη ανάμεσα σε δύο από τα μεγαθήρια της Ευρώπης επεφύλασσε η κλήρωση για τα ημιτελικά του Champions League. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ιντερ, υποδέχεται την αντίστοιχη Ισπανίας, Μπαρτσελόνα, σήμερα Τρίτη στις 21:45, με κοινό στόχο ένα καλό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο μεγάλος τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ιντερ – Μπαρτσελόνα
Οι δύο πλευρές δεν συστήνονται για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωπες στους ομίλους της διοργάνωσης. Στη φάση αυτή, η αναμέτρηση στο Μιλάνο έληξε ισόπαλη και χωρίς τέρματα, ενώ στον επαναληπτικό του Καμπ Νου οι μπλαουγκράνα επικράτησαν με 2-0.
Εκτός από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η Ιντερ αντιμετώπισε στη φάση των ομίλων τις Ντιναμό Κιέβου και Ρούμπιν Καζάν, μετρώντας μία ισοπαλία και μία νίκη με καθεμία από αυτές. Οι νερατζούρι συγκέντρωσαν έτσι 9 βαθμούς και κατέκτησαν τη 2η θέση του γκρουπ, πίσω από την Μπαρτσελόνα, παίρνοντας το εισιτήριο για τους 16.
Εκεί τους περίμενε δύσκολο έργο, καθώς η κληρωτίδα τους έφερε αντιμέτωπους με την Τσέλσι. Οι μιλανέζοι του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν όμως πιο αποφασισμένοι για την πρόκριση και με δύο νίκες, 2-1 εντός έδρας και 1-0 στο Λονδίνο, προκρίθηκε στους 8, όπου αντιμετώπισαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Ιντερ πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 και στα δύο ματς για τα προημιτελικά και πέρασε στους 4.
Οπως προαναφέρθηκε, η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στην πρώτη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, έχοντας κατακτήσει την 1η θέση του 6ου ομίλου, πετυχαίνοντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες, ενώ γνώρισαν και μία ήττα από τη Ρούμπιν Καζάν. Στους 16 βρέθηκαν απέναντι στη Στουτγκάρδη και ενώ ο πρώτος αγώνας στη Γερμανία έληξε ισόπαλος 1-1, στον επαναληπτικό οι μπλαουγκράνα έκαναν επίδειξη δύναμης και με το επιβλητικό 4-0 εξασφάλισαν μία θέση στους 8 κορυφαίους.
Στα προημιτελικά κλήθηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Αρσεναλ και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία 2-2 στο Λονδίνο και στην έδρα τους συνέτριψαν τους κανονιέρηδες με 4-1, με τον Μέσι να πετυχαίνει καρέ.
Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες για το Champions League και στη δεύτερη φάση των ομίλων στη σεζόν 2002-03, με τον ισπανικό σύλλογο να επικρατεί με 3-0 εντός έδρας, ενώ ο επαναληπτικός του Μιλάνου έληξε χωρίς νικητή και γκολ....
Απουσίες και δηλώσεις προπονητών
Οι γηπεδούχοι, που κυνηγούν το τρίτο ευρωπαϊκό τους πρωτάθλημα, με τα δύο πρώτα να είναι το 1964 και το 1965, θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Σαντόν και Τόλντο. Οι Σάμουελ, Μαϊκόν, Ζανέτι και Στάνκοβιτς κινδυνεύουν να χάσουν το παιχνίδι στο Καμπ Νου αν δεχθούν κίτρινη κάρτα.
"Η Μπαρτσελόνα άξιζε να κερδίσει τον Νοέμβριο. Είναι δυνατή ομάδα τώρα, όπως ήταν και τότε, αλλά εμείς είμαστε πιο δυνατοί τώρα. Δεν με νοιάζει που ο κόσμος θεωρεί την Μπαρτσελόνα φαβορί. Πιστεύω ότι έχουμε 50% πιθανότητες να παίξουμε στον τελικό", δήλωσε ο Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:
"Δεν πρέπει να μιλάμε για το παιχνίδι σαν να είναι τελικός. Ο πραγματικός τελικός είναι στη Μαδρίτη. Ολοι μιλούν για τον Μέσι, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι ατομικό σπορ, αν και φυσικά πρόκειται για έναν παίκτη που χρειάζεται να του δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Δούλεψα με τον Πουγιόλ πριν 10 χρόνια και μου φαίνεται ο ίδιος παίκτης. Μοιάζει με 21 ετών και όχι 30. Η επιτυχία δεν τον άλλαξε καθόλου και αυτό είναι το καλύτερο για έναν παίκτη".
Μοναδικός απών για τους καταλανούς, που θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για να φτάσουν στον τελικό και να υπερασπιστούν τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης, θα είναι ο Ινιέστα, ενώ στο όριο των καρτών βρίσκεται ο Πουγιόλ. Να θυμίσουμε ότι η αποστολή της Μπαρτσελόνα αναγκάστηκε να ταξιδέψει οδικώς στο Μιλάνο, λόγω των προβλημάτων στις αερομεταφορές εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.
"Δεν παίζουμε μόνο εμείς, παίζει και η Ιντερ", τόνισε ο Γκουαρντιόλα για να συνεχίσει: "Είναι οι πρωταθλητές Ιταλίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν ιδανική κατάσταση για εμάς να ταξιδεύουμε για 14 ώρες, έπειτα από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ευτυχώς που η Ιντερ απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ και δεν είχαμε να πάμε με λεωφορείο στη Μόσχα!
Δεν θέλω να σκέφτομαι το πρωτάθλημα. Είμαστε στον ημιτελικό του Champions League για τρίτη συνεχόμενη φορά. Η Ιντερ μπορεί να παίξει με πολλούς τρόπους. Δεν έχω ιδέα ποια Ιντερ να περιμένουμε. Εμείς θέλουμε να είμαστε απλά ο εαυτός μας και αυτό πρέπει να κάνουμε", κατέληξε ο ισπανός τεχνικός.