Weather - Καιρός

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. - “Με χίλιους στο γήπεδο θα γίνουμε Μπαρτσελόνα;”

Για όλους και για όλα, μίλησε στο “arcadia – sports”, ένας από τους ισχυρούς άνδρες του Αστέρα Τρίπολης. Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν τις τελευταίες μέρες και ο Δημήτρης Μπάκος (φωτό)  έδωσε απαντήσεις, για τον αν αλλάζει κάτι στα διοικητικά της ομάδας αλλά και για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου. Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Μπάκου στο arcadia-sports:
Υπάρχει κάτι που να έχει αλλάξει ως προς τον Αστέρα, από την πλευρά των ιδιοκτητών;
Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Δεν συμβαίνει τίποτα. Συνεχίζεται κανονικά ο προγραμματισμός. Στόχος μας για τη νέα σεζόν είναι να αποφύγουμε λάθη στην οργάνωση της ομάδας και να μην τα ξανακάνουμε. Μάλιστα, μετά από τρία χρόνια εμπειρίας και συνομιλίας με τους φιλάθλους, εν όψει νέου πρωταθλήματος θα ακολουθήσουμε τις προτάσεις του κόσμου σε κάποια ζητήματα.
Όταν λέτε ότι ακούσατε τον κόσμο τι εννοείται; Θα δούμε δηλαδή και μια άλλη πολιτική στο θέμα των εισιτηρίων;
Αυτό είναι δεδομένο. Όμως δεν αρκεί αυτό από μόνο του. Ο κόσμος της Τρίπολης πρέπει να δείξει ότι θέλει την ομάδα. Ο κόσμος της Τρίπολης πρέπει να δείξει αν θέλει την ομάδα στη Superleague. Αυτό όμως δε μπορεί να γίνει με 1.000 άτομα στο γήπεδο. Τα εισιτήρια θα είναι πολύ φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι. Σε λίγες μέρες θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση.
Υπάρχει κάτι που να σας έχει ενοχλήσει από την παρουσία σας στην ομάδα αυτά τα χρόνια;
Δε νομίζω ότι για την Τρίπολη υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να έχει ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Είναι σπουδαίο να υπάρχει ομάδα από την Τρίπολη στη Superleague. Αλλά η ομάδα δεν είναι για μένα. Είναι για τον κόσμο της Τρίπολης και πρέπει να την αγκαλιάσει. Με ρώταγε για παράδειγμα πρόσφατα ένας φίλαθλος: "εσείς μας λέγατε ότι θα παίξουμε στην Ευρώπη. Τι θα γίνει;". Και απαντάω και εγώ με ερώτηση; Πώς είναι δυνατόν να θέλουμε Ευρώπη και Μπαρτσελόνα όταν στο γήπεδο μαζεύονται 1.000 άτομα;
Ο κόσμος είναι λογικό να έχει μια ανησυχία, διότι το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά σενάρια, όπως ότι ο κ.Καϋμενάκης φεύγει για την Παναχαϊκή. Τι απαντάτε;
Δε μπορώ να δώσω απαντήσεις για τον κ.Καϋμενάκη. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πιθανόν να έχει απογοητευτεί ή να τον έχουν πλησιάσει από την Παναχαϊκή! Αν συνέβαινε όμως κάτι περισσότερο θα το ήξερα! Θα μου το είχε πει. Ωστόσο αν αποφασίσει να μην είναι μαζί μας από εδώ και πέρα δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά το σωματείο του Αστέρα. Για μένα η ομάδα είναι χόμπι. Και το χόμπι αν το κάνω στην Αθήνα ή όπου αλλού δε θα είναι χόμπι.
Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό και τις μεταγραφές υπάρχει κάποια εξέλιξη;
Ο Αστέρας είναι ήδη πολύ κοντά σε πολλές μεταγραφές. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα ονόματα από τους παίκτες οι οποίοι θα έρθουν στην ομάδα.

Σχόλιο δικό μας: Ο κ.Μπάκος ωθούμενος από τα πάντοτε σεβαστά κριτήρια της καταγωγής του, επέλεξε να παραμείνει και να επενδύσει σε μια ομάδα χωρίς κόσμο, χωρίς ιστορία και βαριά φανέλα,  σε μια μικρή πόλη που έχει 300 ημέρες τον χρόνο χειμώνα που μέχρι σήμερα πλήρωνε αρκετά καλά, ΑΛΛΑ από τώρα άρχισε τις περικοπές και την πολιτική του low budjet... Aν συνεχιστεί αυτό, έχουμε βρει πρόωρα την ομάδα που θα υποβιβαστεί στο τέλος της ερχόμενης περιόδου στην Σούπερ Λιγκ.... Εδώ φέτος με περίπου 8.000.000 ευρώ μπάτζετ και "γλίτωσε" στο παρα πέντε! Φανταστείτε με τα μισά λεφτά τι θα γίνει. Και λογικά σε λίγες ημέρες, μετά την φυγή των πρωτοκλασσάτων παικτών, αναμένεται να "χαιρετήσει" και ο Βαγγέλης Βλάχος, οπότε έρχονται  δύσκολες ημέρες για την συμπαθή ομάδα της Αρκαδίας. Το εξαγόμενο συμπέρασμα είναι ότι σήμερα δια στόματος Μπάκου, ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ το "διαζύγιο" των δυο επενδυτών του Αστέρα...
Ο κ.Γιάννης Καϋμενάκης από την άλλη, μάλλον "σοφότερος", διαχώρησε σιωπηρά την θέση του και προβλέπεται να επιλέξει να επενδύσει σε μια ομάδα με άλλα χαρακτηριστικά και γενικότερο προφίλ από τον Αστέρα, αλλά μικρότερης κατηγορίας.