Weather - Καιρός

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Καθ' οδόν κι άλλες προτάσεις....

"Πούλα την ακόμα και σε ΑΓΝΩΣΤΟ"....
Και ενώ το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε για την ομάδα της Καλαμάτας, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, το βάρος και τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στο ιδιοκτησιακό κομμάτι και στο τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής.
Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος βρέθηκε για δύο μέρες στην Αθήνα για υποθέσεις της ΠΑΕ την ίδια ώρα που ένας «φίλος και συνεργάτης του» ο Δημ.Φλέσσας έδινε συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο της πόλης στην οποία ανακοίνωσε - δια λόγου και χωρίς βέβαια να επιδείξει κάποιο νόμιμο έγγραφο εκπροσώπησης- το ενδιαφέρον ενός άγνωστου σε εμάς επιχειρηματία του κ.Παυλίδη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας της Καλαμάτας.
Ήδη μέχρι τώρα έχει ναυαγήσει η πρώτη προσπάθεια που έγινε από τους Μέρκο Ντερίμ και Γιάννη Χουλιάρα, λόγω της μη αποδοχής του εγχειρήματος τους από μια ομάδα (άγνωστο αν είναι μικρή ή μεγάλη) φίλων της «Μαύρης Θύελλας».
Και μόνο που είδαμε στη συνέντευξη τύπου του Δ.Φλέσσα, 3 κάμερες των τοπικών καναλιών, 3-4 δημοσιογράφους, επιφανή άτομα της τοπικής κοινωνίας αλλά και κάποιους «γνωστούς θιασώτες της πώλησης της ομάδας», αποδεικνύεται ότι ο κόσμος θέλει την αλλαγή ακόμα και αν έρθει στην ομάδα ένας άγνωστος άνθρωπος!!!!
Αρα δεν τους ενδιαφέρει το ποιόν, το ήθος ή η αποδεδειγμένη μεγάλη οικονομική άνεση και επιφάνεια του νέου επενδυτή, αρκεί να φύγει ο Γρηγορόπουλος...
Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό δεν θα το εξηγήσουμε τώρα, αλλά αυτό συνήθως προκύπτει στην πορεία και μετά δεν έχει επιστροφή (βλέπε πολλές ομάδες)...
Από την άλλη, με βάση την παρούσα κατάσταση, ρεαλιστικά και ξεκάθαρα, αν συνεχίσει το μοντέλο διοίκησης που ξέρουμε εδώ και δέκα χρόνια, πάλι δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και ο κίνδυνος της ...κατρακύλας στην Δ’ εθνική είναι κάτι παραπάνω από ορατός.
Το σίγουρο είναι ότι μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει φτάσει στα γραφεία της ομάδας ΚΑΜΙΑ επίσημη πρόταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα καταφτάσει. Και πάντα είμαστε στην αναμονή να μιλήσει ο νυν Πρόεδρος...
Όμως ο τρόπος που επέλεξε (αν το επέλεξε ο ίδιος) να προσέλθει ως επενδυτής ο κ.Παυλίδης (δηλαδή μέσω αντιπροσώπου χωρίς έγγραφη πρόταση και χωρίς να γνωρίζει τίποτα για την ομάδα), «αδυνατίζει» και αποδυναμώνει την ουσία της πρόθεσης.
Επιπλέον όταν η παρούσα διοίκηση μιας ομάδας μαθαίνει για το ενδιαφέρον από τον Τύπο, αν μη τι άλλο είναι δείγμα έλλειψης σεβασμού προς την ίδια την ΟΜΑΔΑ.
Κάθε πρόταση και ενδιαφέρον είναι ευπρόσδεκτη και θεμιτή, αρκεί να τηρείται ο τύπος των συναλλαγών για να υπάρχει διαφάνεια, έλεγχος και καθόλου παρασκήνιο....Και όχι διαφημιστικά τρικ ή "κόλπα"...
Όραμα κάθε Μεσσήνιου είναι να γίνει ομάδα ανταγωνιστική και να πορεύεται με βάση συγκεκριμένου πλάνου οργάνωσης και ανάπτυξης.
Η ψυχολογία των οπαδών έχει τρωθεί από την εικόνα της ομάδας τα τελευταία χρόνια και πρέπει άμεσα η μεγάλη μερίδα των γνήσιων και όχι των...κατευθυνόμενων φίλων της Καλαμάτας να γυρίσει στο γήπεδο και να συνεισφέρει. Από την άλλη πρέπει να διοικείται από έναν ή περισσότερους ανθρώπους παθιασμένους με την ομάδα που θα έρθουν να κάνουν την .... ανοικοδόμηση της από το μηδέν.
Ακόμα και όταν βρέθηκε ένας άνθρωπος στο παρελθόν που δεν υπολόγιζε πόσα χρήματα θα βάλει στην ομάδα, βρέθηκαν και μερικοί (λίγοι) να τον αποδοκιμάσουν, να τον χλευάσουν και τελικά να τον απομακρύνουν από την θέση. Το βασικό πρόβλημα της ομάδας μας είναι η εσωστρέφεια και η .... ηλιθιότητα κάποιων ανεγκέφαλων που νομίζουν ότι με το να βρίζουν κάνουν καλό. Το παράδειγμα όλων των άλλων ομάδων της ΕΠΑΡΧΙΑΣ (που καμία δεν υποβιβάστηκε...) με τον κόσμο στο γήπεδο ΕΝΩΜΕΝΟ μια γροθιά, δεν τους άγγιξε... Εδώ μείναμε 300 και βρίζαμε έναν άνθρωπο.... Φοβερή "παρέμβαση"!  
Αν ποτέ ξεπεράσουμε αυτό το κόμπλεξ, ΟΛΑ θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Αλλιώς έρχονται (πιο) μαύρες μέρες...



• Η προσωρινή διοίκηση του Ερασιτέχνη εξακολουθεί να εγγράφη νέα μέλη (έχουν ξεπεράσει τα 25 έως τώρα) καθημερινά στο ξενοδοχείο GALAXY (18:00-21:00).



• Η ΕΠΑΕ όρισε το εξ’ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της ομάδας των νέων της Καλαμάτας με το Αιγάλεω, να διεξαχθεί την Κυριακή.