Weather - Καιρός

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ιντερ: απλά και ωραία.... 2-0!

Η Ιντερ είναι η ομάδα που σήκωσε το φετινό Champions League στον ουρανό του Σαντιάγκο Μπερναμπέου! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε με 2-0 της Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του θεσμού, χάρη σε δύο γκολ του... Πρίγκιπα, όπως τον αποκαλούν στο Μιλάνο, Ντιέγκο Μιλίτο και στέφθηκε... Βασίλισσα της Ευρώπης για 3η φορά στην ιστορία της.

My name is .... ΜΟΥΡΙΝΙΟΟΟΟΟΟ!

Χωρίς εκπλήξεις οι αρχικές 11άδες
Οι δύο προπονητές δεν επεφύλασσαν εκπλήξεις στις 11άδες που επέλεξαν, με τον Χαμίτ Αλτιντοπ να αντικαθιστά τον μεγάλο άτυχο, Φρανκ Ριμπερί για την Μπάγερν Μονάχου και τον Χαβιέρ Ζανέτι, στην 700ή του συμμετοχή με τη φανέλα της Ιντερ, να αντικαθιστά τον επίσης τιμωρημένο Τιάγκο Μότα. Τη θέση του αρχηγού στο αριστερό άκρο της άμυνας πήρε ο Κρίστιαν Κίβου.
Η Μπάγερν την κατοχή και τις... φωνές
Οι βαυαροί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την πρώτη καλή στιγμή στο 10ο λεπτό, όταν ο Ρόμπεν έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά κι έβγαλε την πάσα στον Ολιτς, αλλά το σουτ του κροάτη πέρασε άουτ. Η Μπάγερν διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 16ο λεπτό, όταν ο Μαϊκόν σταμάτησε με το χέρι την κεφαλιά του Φαν Μπούιτεν, αλλά ο Γουέμπ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Μπουτ αναγκάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά ουσιαστικά στο 18ο λεπτό, σταματώντας την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ, αλλά οι γερμανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα.
63-37% η κατοχή, αλλά γκολ η... Ιντερ!
Οι νερατζούρι προσπαθούσαν να αντιδράσουν με τη συνήθη τακτική τους, τις αντεπιθέσεις, την ώρα που η κατοχή της μπάλας άγγιξε ακόμα και το 63% υπέρ της Μπάγερν! Κι όμως, στο 35ο λεπτό, έπειτα από βολέ του Ζούλιο Σέζαρ, ο Μιλίτο έβγαλε με κεφαλιά την πάσα στον Σνάιντερ, ο ολλανδός άφησε ξανά την κατάλληλη στιγμή για τον... Πρίγκιπα κι εκείνος δεν λάθεψε στο τετ α τετ με τον Μπουτ, κάνοντας το 1-0.
Το γκολ έδωσε ώθηση στους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο που ανέβασαν ρυθμούς και θα μπορούσαν να έχουν πάει με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, αν ο Σνάιντερ, που βρέθηκε τετ α τετ με τον γερμανό γκολκίπερ στο 43` έπειτα από πάσα του Μιλίτο, δεν έστελνε την μπάλα πάνω στον Μπουτ.
Πίεση... από τα αποδυτήρια
Η Μπάγερν μπήκε αποφασισμένη για το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι στην επανάληψη και στα πρώτα... δευτερόλεπτα προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο την Ιντερ, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Μίλερ. Οι νερατζούρι προσπάθησαν να απαντήσουν λίγα λεπτά αργότερα, αλλά ο Μπουτ επενέβη εντυπωσιακά σε σουτ του Πάντεφ έπειτα από πάσα του εξαιρετικού για άλλη μια φορά Μιλίτο. Εχοντας το υπέρ της 1-0, η Ιντερ φρόντισε να φυλάξει τα νώτα της, με την Μπάγερν να το εκμεταλλεύεται και να πιέζει. Ενα σουτ του Αλτιντοπ πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Καμπιάσο επενέβη σωτήρια με κεφαλιά σε σουτ του Μίλερ στο 63`. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ζούλιο Σέζαρ εκτινάχθηκε για να διώξει το φαλτσαριστό σουτ του Ρόμπεν, ανταποκρινόμενος με επιτυχία στο πιεστικό 15λεπτο της ομάδας του Φαν Χάαλ.
Το πήρε πάνω του ο Πρίγκιπας
Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η Μπάγερν θα πάλευε για το χρυσό γκολ μέχρι τέλους, ο Μιλίτο... χτύπησε ξανά για να της κόψει τα φτερά. Σε αντεπίθεση στο 70ο λεπτό, ο Ετό έβγαλε την πάσα για τον Πρίγκιπα, ο οποίος πέρασε με εντυπωσιακή προσποίηση τον Φαν Μπούιτεν και για δεύτερη φορά πλάσαρε με επιτυχία τον Μπουτ.
Στο εναπομείναν 20λεπτο οι βαυαροί προσπάθησαν για το γκολ που θα έδινε νέο ενδιαφέρον στον τελικό, αλλά οι απέλπιδες προσπάθειές τους δεν είχαν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την Ιντερ στην κορυφή της Ευρώπης για 3η φορά στην ιστορία της!



!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
--- Ο Ντιέγκο Μιλίτο είναι ο 5ος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει δύο γκολ στον τελικό, μετά τους Ντανιέλε Μασάρο (Μίλαν 1994), Καρλχάιντς Ρίντλε (Μπορούσια Ντόρτμουντ 1997), Ερνάν Κρέσπο (Μίλαν 2005) και Φίλιπο Ιντζάγκι (Μίλαν 2007).
--- Ο Ζοσέ Μουρίνιο έγινε ο τρίτος προπονητής μετά τους Οτμαρ Χίτσφελντ και Ερνστ Χάπελ που κατακτά το κορυφαίο κύπελλο σε επίπεδο συλλόγων με δύο διαφορετικούς συλλόγους.
--- Ο Γουέμπ δεν υπέδειξε ούτε ένα οφσάιντ!
--- Ο Ετό είναι ο πρώτος παίκτης που κατακτά το τρεμπλ με δύο διαφορετικούς συλλόγους δύο συνεχόμενες χρονιές.
--- Το Μιλάνο είναι πλέον η πιο επιτυχημένη πόλη στην ιστορία της διοργάνωσης, με Μίλαν και Ιντερ να έχουν συμβάλλει με 10 κύπελλα. Στη δεύτερη θέση είναι η Μαδρίτη με τα 9 τρόπαια της Ρεάλ Μαδρίτης.
-- - MVP του τελικού αναδείχθηκε - όπως ήταν φυσικό - ο Ντιέγκο Μιλίτο.
--- Με τη νίκη της Ιντερ, η Ιταλία θα συνεχίσει να έχει τέσσερις εκπροσώπους στο Champions League, τρεις στους ομίλους και έναν στα προκριματικά, στις δύο επόμενες σεζόν, ενώ η Γερμανία τρεις, δύο απευθείας στους ομίλους και έναν στους προκριματικούς γύρους...