Weather - Καιρός

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Από Τρίτη....Πέμπτη και από έγγραφα ΤΙΠΟΤΑ....

Ζητείται ΠΡΟΕΔΡΟΣ!



Σύμφωνα με όσα είχαν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας Καλαμάτας από τον Γιώργο Γρηγορόπουλος σε όποιον σοβαρό επενδυτή επισκεφθεί τον εξουσιοδοτημένο δικηγόρο της ΠΑΕ Δημήτρη Τσιφιλιτάκο, θα άρχιζε μια κρίσιμη εβδομάδα για την «Μαύρη Θύελλα» η οποία θα κορυφωνόταν (;) με την επίσκεψη και συνάντηση που θα είχε αυτός ή αυτοί με τον νυν Πρόεδρο.
Στο μεσοδιάστημα, αναμένεται η τοποθέτηση του Γρηγορόπουλου για την «επόμενη μέρα στην ΠΑΕ», την οποία έχει προαναγγείλει δυο φορές με επίσημη ανακοίνωσή του πριν και μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Όπως όλα δείχνουν, μόλις γίνει αυτό θα ακολουθήσει μια περίοδος σκληρής κριτικής προς το πρόσωπό του, κυρίως λόγω των κακών επιλογών που είχαν ως συνέπεια τον υποβιβασμό της ομάδας και προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλες «προτάσεις – λύσεις» για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.
Αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή για το τι συμβαίνει τώρα στην ομάδα και το τι θα συμβεί τις επόμενες 10 - 15 μέρες.
Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα μπορεί κάποιος να προδικάσει τις εξελίξεις, και ευχή όλων όσων θέλουν μόνο το καλό της ομάδας της Μεσσηνίας είναι να βρεθεί (;) ένας νέος πρόεδρος άφθαρτος στα μάτια της κοινής γνώμης και της τοπικής κοινωνίας, ισχυρός και υπεύθυνος επιχειρηματίας, γνώστης της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας (ειδικά και συγκεκριμένα της Β’ και Γ’ Εθνικής...) και να μπορεί να αφιερώσει πολύ καθημερινό, προσωπικό χρόνο στην άσκηση των καθηκόντων του.
Από Τρίτη....Πέμπτη!
Με βάση τις αρχικές δηλώσεις ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ του –αγνώστου και ...φυσιογνωμικά – υποψήφιου επενδυτή κ.Παυλίδη, όπως τις εξέφρασε δημοσίως στο REX o ....εκπρόσωπός του Δ.Φλέσσας, σήμερα Τρίτη θα ερχόταν να συναντήσει τον Γρηγορόπουλο. Η Τρίτη όμως έγινε στον Τσιφιλιτάκο...Πέμπτη.
Κι έγινε Πέμπτη γιατί όπως όμορφα και ωραία ζητήσει ο ίδιος να λάβει γνώση για τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ (πράγμα που έπρεπε από την αρχή να αξιώσει για να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα κι όχι να λεει "περίπου"...), διότι ο νομικός σύμβουλος της ομάδας - όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά αυτό θα τηρηθεί για όλες τις πιθανές που θα υπάρξουν – ζήτησε από τον Δ.Φλέσσα να προσκομίσει ΑΜΕΣΑ (δηλαδή χτες ή και σήμερα) ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ για την διαδικασία, ήτοι:
α) Πόθεν έσχες του υποψήφιου αγοραστή, β) Φορολογική ενημερότητα, γ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου και δ) Εγγυητική ύψους 200.000 ευρώ.
Αυτά είναι τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ κάθε νέου επενδυτή που ζητάει η ΠΑΕ Καλαμάτα.
Αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος για να διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση της εταιρείας.
Ως επιχειρηματίας ο κ.Παυλίδης και ο κάθε άλλος, ΣΑΦΩΣ και ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πώς γίνονται οι επενδύσεις και όλα τα παραπάνω τα σχολίασε ως απαραίτητα αλλά χρονοβόρα... Αυτή άλλωστε είναι η πολιτική που που ακολουθείται σε όλες τις μεταβιβάσεις εταιριών κλπ.
Ειδικά όμως στις ΠΑΕ όλα αυτά είναι απαραίτητα και απαιτούνται από τον αθλητικό νόμο, με την υπογραφή ορκωτών λογιστών.

Ζήσε ...Μάη μου και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

Γίνεται αντιληπτό ότι βρισκόμαστε στη μέση αρκετών διαδικασιών που αυτή τη στιγμή φαντάζουν δύσκολες αλλά αν έχεις πολλά χρήματα, πολύ εύκολες! Οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν αν δεν καλυφθούν οι παραπάνω απαιτήσεις...
Το ζήτημα της αξιοπιστίας ή του οικονομικού βεληνεκούς κάθε ενδιαφερόμενου δεν θα το κρίνουμε εμείς, αλλά η ....Ιστορία!
Την ώρα που οι άλλες ομάδες της κατηγορίας αγωνίζονται στα πλει οφ και στα πλει αουτ, εμείς με δεδομένο τον υποβιβασμό αλλά και τα ΑΜΕΤΡΗΤΑ οικονομικά προβλήματα, πασχίζουμε να βρούμε την καλύτερη λύση.
Και ο Ιούνιος αναμένεται «πολύ καυτός»....



ΥΓ 1: Πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που «παίζει» το όνομα επενδυτή για την «Μαύρη Θύελλα» και δεν εξασφαλίσαμε ούτε μια φωτογραφία του! Τελικά πραγματική δημοσιογραφική επιτυχία θα αποτελέσει η ανεύρεση έστω μιας...



ΥΓ 2: Τις δηλώσεις του ο Μέρκο Ντερίμ τις έκανε στο kalamata-sports όπως άλλωστε αναφερόταν από εκεί που τις διάβασες...Τόσο κακός και μικρόψυχος!



ΥΓ 3: Πρόσωπο των περασμένων δυο εβδομάδων ο Μέρκο Ντερίμ! Την πρώτη Κυριακή ήταν ευθύς και σοβαρός και την δεύτερη έκανε λάθος που αναφέρθηκε στα...κοντάρια και τις σημαίες! Ο απαντών...αντ’αυτών (!!!) και υπερασπιστής τους, κάπου τα (ξανα)μπέρδεψε.... Χαμένος στο...book άρισμα...



ΥΓ 4: Αν ήταν σοβαρή η πρόταση αγοράς, δεν θα το βλέπαμε και στην ...τηλεόραση χτες;;;



ΥΓ 5: Αρκετούς Μεσσήνιους τους...πείραξε που ο Παυλίδης δήλωσε....ΠΑΟΚτζής! Γιατί ρε παιδιά; Ασπρόμαυρα αυτοί, ασπρόμαυρα κι εμείς! Γιατί ο...Σάμιος είναι ΔΟΞΑ Δράμας ;;;;