Weather - Καιρός

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Μαλαφέκας: Σοβαροί και συγκεντρωμένοι μέχρι τέλους.

Παίζει ο Ιβάν Τάσιτς στο φινάλε, εκτός ο Μάτε Ετέροβιτς.
Αποθεραπεία για τους τρεις Καλαματιανούς Κωνσταντόπουλο Χρ., Ψυχογιόπουλο και τον μικρό Αγγελο Μπαστακό που έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα με τον Θρασύβουλο!

Αγέρωχος και ακλόνητος παρά τα όσα άκουσε την Κυριακή από ...3-4 "φίλους" της ομάδας ο Βασίλης Μαλαφέκας, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ΚΡΑΤΑ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ και είναι κάτι που ΟΛΟΙ πρέπει να το ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ....
Αυτά τα νέα παιδιά που αγαπάνε την ομάδα και θα παραμείνουν και τη νέα χρονιά θα έχουν το δύσκολο έργο να ξαναφέρουν την ομάδα στη Β' εθνική.

Μετράμε αντίστροφα εντός και εκτός γηπέδου...


Είχαμε γράψει από την περασμένη εβδομάδα, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας ότι απομένουν δύο ...άχαρες αγωνιστικές απέναντι σε ομάδες με στόχους. Ο Θρασύβουλος την Κυριακή αγωνίστηκε κομπλέ με στόχο τη νίκη και τίποτε άλλο. Τα δύο γρήγορα τέρματα που σημείωσε στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, έκαναν την συνέχεια τους ματς τυπική διαδικασία. Η ψυχολογία των παικτών της ομάδας αυτή τη στιγμή αγγίζει το μηδέν και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους για να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνεση και αξιοπρέπεια η φετινή δυσάρεστη για όλους αγωνιστική χρονιά.
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Καλαμάτας επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης στις προπονήσεις, ακολουθώντας οι μεν βασικοί στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο πρόγραμμα αποκατάστασης, οι δε άλλοι κανονικό πρόγραμμα με διάφορες ασκήσεις με μπάλα και παιχνίδι σε μικρό χώρο. Πριν την έναρξη του προγράμματος ο Γενικός αρχηγός της ομάδας Βασίλης Μαλαφέκας σε σύντομη ομιλία του ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να έχουν στο μυαλό τους μόνο το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με αντίπαλο την Αναγέννηση στην Καρδίτσα  κ α ι  να προσπαθήσουν να  είναι  σ ο β α ρ ο ί  και  σ υ γ κ ε ν τ ρ ω μ έ ν ο ι.
Απουσίασε με άδεια ο Κώστας Ηλιόπουλος που εξέτισε την ποινή του και θα είναι στη διάθεση του τεχνικού τημ για το φινάλε του πρωταθλήματος καθώς και οι Ζαν Μαρί Σιλά και ο Χρ. Μανιάτης. Επίσης επιστρέφει ο Μιχάλης Χατζής, ενώ ο Ετέροβιτς θα είναι εκτός πλάνων λόγω καρτών. Ο Χρήστος Κουτσοσπύρος επέστρεψε και μάλιστα ήδη προπονήθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Στασιμότητα στα διοικητικά
Βέβαια το θέμα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και απασχολεί τους πάντες που αγαπάνε και υποστηρίζουν την ομάδα της Καλαμάτας, είναι τα επόμενα βήματα στο ιδιοκτησιακό κομμάτι. Σήμερα δεν υπήρξε καμία μεταβολή, αλλά τα πράγματα κινούνται προς την κατεύθυνση που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος με επίσημες δηλώσεις του έχει οριοθετήσει.
Μετά και την χτεσινοβραδινή τηλεφωνική παρέμβαση που έκαναν οι δύο ενδιαφερόμενοι για να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας Γιάννη Χουλιάρα και Μέρκο Ντερίμ στην τηλεοπτική εκπομπή «Ολα στα φόρα», ακούστηκαν αρκετά πράγματα που διαφώτισαν,  αλλά έγιναν γνωστές και οι πρώτες αντιδράσεις των φιλάθλων της ομάδας, που αρκετοί εξ’αυτών πιστεύουν ότι πίσω από την κίνηση των δύο ανδρών βρίσκεται ο νυν πρόεδρος... Κάτι βέβαια που κατηγορηματικά αρνήθηκαν επανειλημμένα οι δύο ενδιαφερόμενοι λέγοντας "Δεν έχουμε ούτε μπροστνούς ούτε πισινούς"...
Από την χτεσινή 90 λεπτη (!!!) τηλεφωνική παρουσία του Μέρκο Ντερίμ και του Γιάννη Χουλιάρα, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πρώτου προς τον – για τρίτη φετινή φορά καλεσμένο – παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας, του Εθνικού και του ΠΑΟΚ Αντώνη Μαυρέα, που τον αποκάλεσε αρκετές φορές «Μεσίτη της Καλαμάτας», εννοώντας τις 4-5 περιπτώσεις πραγματικών ή «μαιμού» επενδυτών που έχει φέρει ο κ.Μαυρέας. Φυσικά πρόκειται περί υπερβολής, αφού ουδέποτε είχε οικονομικό όφελος ο 45χρονος νυν προπονητής του Παμίσου Μεσσήνης – άσχετα αν εκτέθηκε από την "θερμή υποστήριξη" του ...άφαντου από προσώπου γης Ηλία Φιλιππάκου- με τον ίδιο να αντιτάσσει: «ό,τι κάνω το κάνω από αγάπη για την Καλαμάτα».
Το θέμα βέβαια κούρασε γιατί οι δυο άντρες δεν έχουν και την καλύτερη σχέση και κινήθηκε «επί προσωπικού», αλλά την λύση έδωσε ο έτερος συνομιλητής Γιάννης Χουλιάρας που ζήτησε «συστράτευση και σοβαρότητα από όλους και κυρίως από τον κόσμο της ομάδας», για να έχει η ταλαίπωρη «Μαύρη Θύελλα» πορεία ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στη ... Γ’ Εθνική και να μην καταντήσει να αγωνίζεται στην ανυπόληπτη και αδιάφορη Δ’ εθνική....
Ειπώθηκαν και άλλα πολλά που ΔΕΝ θα βοηθήσουν τις εξελίξεις ΑΝ αναφερθούν ή τα πάρει κάποιος στα σοβαρά. Το θέμα είναι να ξημερώσει μια πραγματικά ΑΣΠΡΗ μέρα και όχι ΓΚΡΙΖΑ ή ΜΑΥΡΗ...
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα θα είναι για την ΟΜΑΔΑ...
Η προπόνηση της Τετάρτης θα διεξαχθεί στις 17:00 στο Δημοτικό Στάδιο.