Weather - Καιρός

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

"Πέταξε" η Εθνική...


Για την Ελβετία όπου θα διεξαχθεί το βασικό της στάδιο προετοιμασίας ενόψει Μουντιάλ, αναχώρησε η εθνική μας ομάδας ποδοσφαίρου, το πρωί της Παρασκευής.
Οι διεθνείς μας δεν προχώρησαν σε κάποια δήλωση, εκτός του Οτο Ρεχάγκελ ο οποίος έδωσε το σύνθημα για ένα δυνατό πρόγραμμα προπόνησης και φιλικών, με στόχο η Ελλάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη στο πρώτο παιχνίδι με την Κορέα.
"Είναι μεγάλο το βάρος. Στο Μουντιάλ συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να έχουμε καλή παρουσία. Θέλουμε να προετοιμαστούμε καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά.
Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα φιλικά, γιατί η Βόρειος Κορέα και η Παραγουάη είναι ομάδες της ίδιας σχολής με τη Νότιο Κορέα και την Αργεντινή. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής".
Το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, θα λάβει χώρα στο Μπαντ Ραγκάζ, ξεκινώντας μάλιστα άμεσα καθώς σήμερα το απόγευμα της στις 20:00, θα γίνει και η πρώτη προπόνηση. Ο Ρεχάγκελ συμπεριέλαβε στην αποστολή 25 παίκτες, ενώ την τελευταία στιγμή έκοψε τον Κώστα Μανωλά της ΑΕΚ, που τραυματίστηκε σοβαρά στο ζυγωματικό, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό...
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει το πρώτο του φιλικό στις 25/5 με αντίπαλο τη Βόρεια Κορέα, ενώ την 1η Ιουνίου ο γερμανός τεχνικός θα ανακοινώσει την τελική 23άδα που ταξιδέψει στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.
Η 23άδα θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει και την Παραγουάη στο φιλικό της δεύτερης μέρας του Ιουνίου, ενώ αλλαγή στην αποστολή θα γίνει μόνο σε περίπτωση απρόοπτου, ή τραυματισμού. Αναλυτικά η αποστολή:
Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξης Τζόρβας, Κώστας Χαλκιάς, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παντελής Καπετάνος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Γρηγόρης Μάκος, Χρήστος Πατσατζόγλου, Στέλιος Μαλεζάς, Σάκης Πρίττας, Γιώργος Τζαβέλλας.
Καλή επιτυχία Ελλάδα!