Weather - Καιρός

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ...

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος από την Αθήνα που βρίσκεται, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση, σχετικά με κάποια δημοσιεύματα, μετά το παιχνίδι στη Νεάπολη, τονίζοντας: «Η διοίκηση της ΠΑΕ θέλοντας να προστατεύσει τα μέλη της ομάδας, απέστειλε πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ιωνικό στη Νίκαια, επίσημο έγγραφο προς την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα προς τα αρμόδια στελέχη της που θα ήταν επιφορτισμένα για την τήρηση της τάξης, της ασφάλειας και της νομιμότητας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θεωρήσαμε σωστό και επιβαλλόμενο να προβούμε στην παραπάνω ενέργεια, λόγω της κρισιμότητας και της σπουδαιότητας του συγκεκριμένου αγώνα.
Δεν ζητήσαμε τίποτα υπερβολικό απλά τα αυτονόητα, ήτοι την ασφαλή μετάβασή μας και αποχώρησή μας από το γήπεδο, ζητώντας επιπλέον την παρουσία αστυνομικής δύναμης έξω από τα αποδυτήρια των ομάδων και των διαιτητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο γήπεδο.
Δυστυχώς, λόγω κακής εκτίμησης της κατάστασης από τους προϊσταμένους της αστυνομικής δύναμης που παρίστατο στο γήπεδο και προφανώς λόγω αδυναμίας κατανόησης του αιτήματός μας, παρά και την προφορική υπενθύμιση του παραπάνω αιτήματος μας, μέσα στον διάδρομο υπήρχαν άτομα μη εξουσιοδοτημένα από τις επίσημες αρχές και σίγουρα ελάχιστη έως μηδαμινή αστυνομική δύναμη.
Ζητήσαμε την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στο συγκεκριμένο χώρο, όχι γιατί δεν εμπιστευόμαστε την ΠΑΕ Ιωνικός, με την οποία διατηρούμε καλές σχέσεις – όπως και με όλες τις συμμετέχουσες ΠΑΕ στο Πρωτάθλημα – αλλά γιατί έτσι επιτάσσει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πριν από ένα τέτοιο σημαντικό παιχνίδι.
Δυστυχώς κάποιοι απόντες από τον χώρο αυτό, που έχουν λόγο και άποψη για όλους και για όλα, έκαναν λόγο για «σφαλιάρες» και χειροδικία εναντίον των παικτών μας, κάτι που δεν συνέβη.

Σίγουρα το κλίμα ήταν τεταμένο αλλά όχι σε ανεξέλεγκτο βαθμό. Το ότι με «κατηγορούν» οι ίδιοι ότι «πιάστηκα κορόιδο από τον Χρ.Κανελλάκη» ή «δεν επισκέφτηκα τα αποδυτήρια της ομάδας μας, όπως συνήθως κάνω», τους θυμίζω ότι η ομάδα μας αποσύρθηκε στο ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ με 0-1 και όλα ήταν ευοίωνα για την εξέλιξη του παιχνιδιού και δεν ήθελα να δημιουργήσω και να επιφέρω επιπλέον πίεση προς τους παίκτες μας.
Εξάλλου οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να βρίσκονται μαζί με τους παίκτες, ήταν μέσα στα αποδυτήρια.
Αυτή που δεν ήταν παρούσα ήταν η Αστυνομική δύναμη όπως όφειλε... Με τη λήξη του αγώνα, παρουσία των συνεργατών μου, απευθύνθηκα με έντονο ύφος και επικριτική διάθεση για να ζητήσω εξηγήσεις από τον επικεφαλής των μέτρων τάξης στο γήπεδο Αστυν. Δ/ντή κ.Αποστολάκη, ο οποίος που δήλωσε επιλέξει: «Είμαι μόνο 40 ημέρες στο πόστο μου και δεν έχω πλήρη εικόνα των πραγμάτων και επιπλέον δεν έχω αρκετή δύναμη! Και ολοκλήρωσε την απάντηση του λέγοντας «Ο διοικητής του τμήματος Αστυνόμος Α’ κ.Αντωνίου, σε ερώτησή μου αν όλα ήταν όπως πρέπει, μου απάντησε «Μάλιστα κ.Διευθυντά» κι έτσι αρκέστηκα στην προφορική αναφορά του.
Επειδή εμείς ΔΕΝ πήγαμε στη Νίκαια για να διεξάγουμε κάποιο «πόλεμο» όπως ήθελαν αρκετοί, αλλά πήγαμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο, και επιπλέον δεν πήγαμε στη Νίκαια για να μάθουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο αυτό (ΒΛΕΠΕ ΕΠΑΝΩ), για να το διαβάσει κάθε ενδιαφερόμενος αλλά και ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας μας, ότι δεν αφήσαμε χωρίς επίσημη και συντεταγμένη προστασία την ομάδα μας και κάναμε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες  Π Ρ Ι Ν  το παιχνίδι.
Δεν αναζητούμε άλλοθι για την πορεία της ομάδας, αλλά ουδέποτε υπήρξαμε «κορόιδα», λιγόψυχοι και φυχόμαχοι»...