Weather - Καιρός

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Αρχίζει να σφίγγει ο κλοιός...

ΦΑΚΕΛΟΣ "ΣΤΗΜΕΝΑ"

Ανοίγουν λογαριασμοί, στο στόχαστρο και τα κινητά....
Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν αρκείται στη «φωτογράφιση» υπόπτων, αλλά θα επιδιώξει την αποκάλυψη συγκεκριμένων στοιχείων για τα ματς με ασυνήθιστο στοιχηματισμό Νικόλας Πατέρας: Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη στην έρευνα
Σταύρος Αδαμίδης: Ο αθλητικός εισαγγελέας θα έχει τη συμπαράσταση της ΑΕΚ
Πατρίκ Κομνηνός: Δεν τιμά το ποδόσφαιρό μας αυτό το φαινόμενο
Στην άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου προέδρων και παραγόντων των ομάδων που εμπλέκονται στους αγώνες με ύποπτο στοιχηματισμό, προτίθεται να προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα η ελληνική Δικαιοσύνη.
Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει σχετικά με τις καταγγελίες της ΟΥΕΦΑ γύρω από 27 ύποπτα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας και της Β΄ εθνικής που παρουσιάζουν περίεργο στοιχηματισμό. Ενώ αξίζει να τονίσουμε πως οι πληροφορίες και για άλλο φάκελο της ΟΥΕΦΑ με περίεργα παιχνίδια έχουν έρθει σε γνώση και της Δικαιοσύνης.
Χθες, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο αθλητικός εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, συναντήθηκε με τους κ.κ. Πατέρα, Αδαμίδη, Λούβαρη και Κομνηνό από τους οποίους ζήτησε να συνδράμουν το έργο της Δικαιοσύνης για διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά και τις προτάσεις τους προκειμένου το ποδόσφαιρο θα θωρακισθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.
Στη συζήτηση που είχαν οι πέντε άνδρες, ο αθλητικός εισαγγελέας άκουσε με προσοχή τις θέσεις και απόψεις που του ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Συγχρόνως τους ζήτησε τις επόμενες ημέρες να του υποβάλουν υπομνήματα με τις σκέψεις τους για μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν στην προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ισως και εντός της επόμενης εβδομάδας, ο κ. Σιμιτζόγλου θα συναντηθεί και με τους προέδρους των τριών μεγάλων ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει. Και θα ζητήσει και από αυτούς να του καταθέσουν συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες που έχουν φθάσει στο γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα αναφέρουν πως υπάρχει και άλλος φάκελος με ύποπτα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχουν εντοπισθεί από την ΟΥΕΦΑ.
«Κάθε έρευνα για τέτοιο θέμα είναι απόλυτα ορθή. Ο κ. Σιμιτζόγλου άκουσε προσεχτικά τις απόψεις μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τον βοηθήσουμε στην έρευνα που κάνει. Μπορεί σύντομα να μας καλέσει να καταθέσουμε και ως μάρτυρες. Ακουσε τις απόψεις μας για τα στημένα ματς που έχει στα χέρια του και μας ρώτησε ποιες είναι οι προθέσεις μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΟ και της Σούπερ Λίγκας Νικόλας Πατέρας.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης επεσήμανε: «Η ΑΕΚ κουβαλάει πληγές από τις μεθοδεύσεις που της έχουν στερήσει αυτά που δικαιούται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο αθλητικός εισαγγελέας θα έχει τη συμπαράστασή μας».
«ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ»
Τέλος, ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας Πατρίκ Κομνηνός τόνισε: «Εχει αρχίσει μία συνεργασία με την Εισαγγελία. Δεν τιμά το ποδόσφαιρό μας αυτό το φαινόμενο. Θα καλέσει κι άλλες ομάδες και παράγοντες. Τα στοιχεία δεν ονοματίζουν στημένους αγώνες, αλλά εντοπίζουν ασυνήθη στοιχηματική συμπεριφορά. Το έργο του εισαγγελέα είναι δύσκολο, αλλά θα τον βοηθήσουμε στο έργο του. Σκοπός μας είναι να πείσουμε την κοινή γνώμη πως το ποδόσφαιρό μας είναι αξιόπιστο».
Οι προτεραιότητες του εισαγγελέα
Από πληροφορίες που διέρρευσαν από την Ευελπίδων προκύπτει πως υπάρχουν τρία στοιχεία που θα διερευνηθούν άμεσα:
Πρώτον, μέσω του ΟΠΑΠ και ξένων στοιχηματικών εταιρειών θα επιδιωχθεί να συλλεχθούν στοιχεία για τον εντοπισμό των προσώπων που έπαιξαν και κέρδισαν μεγάλα ποσά στα επίμαχα παιχνίδια. Τα 27 δηλαδή για τα οποία υπάρχει καταγγελία της ΟΥΕΦΑ πως παρουσίασαν περίεργο στοιχηματισμό.
Δεύτερον, ο κ. Σιμιτζόγλου θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΟΠΑΠ από τους οποίους θα ζητήσει να του δείξουν τρόπους ώστε να διερευνήσει και να εντοπίσει παίκτες του στοιχήματος, που ποντάρουν μεγάλα ποσά σε παιχνίδια των ελληνικών πρωταθλημάτων.
Και τρίτον, από την ελληνική Δικαιοσύνη θα κληθούν και εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ