Weather - Καιρός

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

UEFA...



Η UEFA λαμβάνει μέτρα για τα ελλείμματα των ομάδων

Την απόφασή της να λάβει μέτρα όσον αφορά στα αυξανόμενα οικονομικά ελλείμματα των συλλόγων, ανακοίνωσε η UEFA. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, από την περίοδο 2012-13 θα τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα αδειοδότησης των ομάδων.



«Δεν θέλω να παρουσιάσω μία εικόνα βιβλικής καταστροφής με την πτώχευση ομάδων, γιατί έχει αποδειχτεί πως στο ποδόσφαιρο πάντα μπορούν να βρεθούν λύσεις, όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχει ανησυχία στους συλλόγους και τις λίγκες για την υπάρχουσα κατάσταση», δήλωσε ο κ. Ινφαντίνο και επισήμανε: «Αποφασίσαμε να λάβουμε μέτρα και τι ποιο υγιές από το να λέμε πως οι ομάδες δεν θα πρέπει να ξοδεύουν περισσότερα από όσα κερδίζουν».
Σύμφωνα με τον Ινφαντίνο, τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί από την UEFA μια έρευνα, η οποία αφορά 650 συλλόγους και αποδεικνύει πως σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% παρουσιάζουν οικονομικές απώλειες, το 20% έχει τεράστια ελλείμματα, ενώ το 1/3 των ομάδων δαπανά το 70% των εσόδων για την εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων.
Πάντως η UEFA θα είναι ελαστική απέναντι σε συλλόγους που έχουν επενδύσει για την κατασκευή γηπέδων, προπονητικών κέντρων και τμημάτων υποδομής....


Αυτό σημαίνει ότι από τη σεζόν 2013-14 οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα πρέπει να έχουν ισοσκελισμένο οικονομικό ισολογισμό, δηλαδή να μην δαπανούν περισσότερα χρήματα απ’ όσα εισπράττουν. Σε αντίθετη περίπτωση η UEFA δεν θα διστάσει να αποκλείσει ομάδες από τις διασυλλογικές της διοργανώσεις.