Weather - Καιρός

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

0-0 ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ


ΝΕΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Πάλι μακριά από το γκολ...
Δεν βρήκαν δίχτυα για άλλο ένα ματς οι Νέοι της Καλαμάτας που αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 0-0, με την αντίστοιχη του Ιωνικού, στο μικρό και ακατάλληλο δημοτικό γήπεδο του Στρατοπέδου. Η καλαματιανή ομάδα δυσκολεύτηκε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενουμένων που έφυγαν μάλλον δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη του ματς, καθώς θα μπορούσαν να είχαν εκμεταλλευτεί κάποιες σημαντικές ευκαιρίες και να πάρουν το «διπλό».

Η ομάδα του Μανώλη Βερίγου ήταν καλά στημένη στο γήπεδο, είχε δυο δοκάρια και έδειξε καλά στοιχεία αλλά έχει κι αυτή πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων. Από την άλλη η ομάδα της Καλαμάτας έχει μια συνεχόμενη καλή αγωνιστική παρουσία, κατα διαστήματα παίζει όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο αλλά το γήπεδο των 80 μέτρων την δυσκόλεψε αφάνταστα να αναπτυχθεί και να φτάσει στο γκολ.
ΦΑΣΕΙΣ

Μόλις στο 6’ ο Σεφεράσι με ένα δυνατό σουτ απείλησε και έφτασε κοντά στο γκολ, ενώ Στο 23’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γαβαλά, ένα σοβαρό αμυντικό λάθος έφερε την μπάλα στον Θεοδωρίδη, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σαραντάκου. Στο 36’ ο Παινέσης πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά στον Πολίτη που άργησε και δεν έβαλε σωστά το σώμα του κάνοντας ένα κακό πλασέ, ενώ λίγο αργότερα μετά από φάουλ του Παινέση ο Μπαστακός έπιασε την κεφαλιά, και ανάγκασε σε καλή απόκρουση τον Θεοδωρόπουλο. Στο 38’ δυνατό σουτ του Καλογήρου έξω από την περιοχή, ο Σαραντάκος έπεσε με εκτίναξη στη δεξιά του γωνία κρατώντας το μηδέν! Στο 39’ ο Δημήτρης Πολίτης δεν σούταρε όπως έπρεπε και έστειλε άουτ τη μπάλα. Ενα σουτ του Κοστρένι στη συνέχεια δεν βρήκε στόχο.

Λίγες φάσεις στην επανάληψη
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό ούτε πολλές φάσεις με τις δυο ομάδες να προσέχουν την άμυνα επιδιώκοντας το γκολ που όποιος το έβαζε θα κέρδιζε. Στο 53’ φάουλ του Σπήλιου στο δεύτερο δοκάρι βρήκε εκτός θέσης τον Σαραντάκο και η κεφαλιά του Βαφειάδη έξυσε το οριζόντιο δοκάρι! Στην επόμενη φάση, εκτέλεση φαουλ του Μπαστακού, ο Πιτσιλής βρέθηκε μόνος στο πρώτο δοκάρι αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Στο 63’ καλή εκτέλεση φάουλ του Σεφεράσι περνάει λίγο αουτ.
Διαιτήτευσε ο Κότσαρης που δεν απέφυγε τα λάθη με βοηθούς τους Τουρλομούση και Ταβουλαρέα, όλοι της ΕΠΣ Μεσσηνίας. Κίτρινη κάρτα είδαν οι Ηλ. Φλέσσας, Μπεκιράι, Μπαστακός, Πιτσιλής, Σκούτας, Γαβαλάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σαραντάκος, Ι. Φλέσσας, Ηλ. Φλέσσας (67’ Γιαννακέας), Μπεκιράι, Μπαστακός, Παινέσης, Σεφεράσι, Πιτσιλής, Πολίτης (46’ Δρακόπουλος), Μανιατέας, Κοστρένι.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Θεοδωρόπουλος, Σπήλιος, Σινάνης, Θεοδωρίδης, Λένο, Μαντούβαλος (56’ Σιδέρης), Γιαβάσης (46’ Θ. Βαφειάδης), Καλογήρου, Σκούτας (80’ Γαλακτερός), Μωραΐτης, Γαβαλάς.


Ο προπονητής της ομάδας νέων της Καλαμάτας Νίκος Καρδακάρης σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με οργανωμένη άμυνα, με ψηλά παιδιά και έγινε ένα καλό παιχνίδι αλλά έγινε φανερό ότι θέλουμε πάρα πολλή δουλειά στο παραγωγικό κομμάτι για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να μάθουν πώς μπορούν να διασπάσουν μια καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία σε ένα μικρό γήπεδο όπως του Στρατοπέδου. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την παρουσία και εύχομαι καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο».

* Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 60 θεατές, ο Σωτ.Καμπουγέρης αλλά και δυο πρώην προπονητές της ομάδας: ο Κώστας Διδασκάλου και ο Κώστας Πλακουδάκης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της 15ης αγωνιστικής
Δόξα Δράμας - Εθνικός Αστ. 5-0
Παναιτωλικός - Κέρκυρα
ΟΦΗ - Αιγάλεω 4-0
Ηλιούπολη - Εθνικός
Διαγόρας - Αναγέννηση Καρ. 1-3
Πιερικός - Ρόδος σήμερα
Αγροτικός Αστ. - Θρασύβουλος 2-2
Ολυμπιακός Β. - Πανσερραϊκός 3-0
Καλαμάτα - Ιωνικός 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - (σε 15 αγώνες)
1. Πανσερραϊκός 43-10 40
2. Θρασύβουλος 30-15 34
3. Αγροτικός Αστ. 35-22 29
4. Πιερικός 31-14 27
5. Ολυμπιακός Β. 26-23 23
6. ΟΦΗ 24-16 22
7. Εθνικός Αστ. 16-23 21
8. Καλαμάτα 27-23 20
-. Αναγέννηση Κ. 26-23 20
-. Διαγόρας 31-35 20
11. Δόξα Δράμας 30-26 19
12. Ιωνικός 13-23 15
13. Εθνικός 16-21 12
14. Ηλιούπολη 18-26 11
-. Κέρκυρα 15-37 11
16. Ρόδος 25-41 10
-. Παναιτωλικός 18-30 10
18. Αιγάλεω 7-22 8
• Εκκρεμούν οι αγώνες Καλαμάτα - Αιγάλεω, Ρόδος - Αιγάλεω, ΟΦΗ - Εθνικός, Εθνικός Αστέρας - Κέρκυρα, Αιγάλεω
- Ολυμπιακός Βόλου, Εθνικός - Δόξα Δράμας, Δόξα Δράμας- Αιγάλεω, Παναιτωλικός - Κέρκυρα, Ηλιούπολη - Εθνικός, Πιερικός – Ρόδος.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 16η
Παναιτωλικός - Δόξα Δράμας
Εθνικός Αστέρας - ΟΦΗ
Κέρκυρα - Ηλιούπολη
Αιγάλεω - Διαγόρας
Εθνικός - Πιερικός
Αναγέννηση Κ. - Αγροτικός Αστ.
Ρόδος - Ολυμπιακός Β.
Θρασύβουλος - Καλαμάτα
Ιωνικός - Πανσερραϊκός