Weather - Καιρός

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Kάτι κινείται...



ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΙ «ΠΑΛΙΟΙ» - ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΜΑΔΑ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Φινάλε πρώτου γύρου με ντέρμπι!
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΚΑΛΑΓΚΑΝΗΣ – ΕΚΤΟΣ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ «ΣΠΡΩΞΕΙ» ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΝΙΚΗ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας επέστρεψαν το πρωί της Τρίτης στις προπονήσεις, μετά το ρεπό της Δευτέρας και γυμνάστηκαν σε δύο γκρουπ υπό τις οδηγίες του προπονητή της ομάδας Γιώργου Μπένου, δίνοντας έμφαση σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Ο βροχερός καιρός και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν ασκήσεις με μπάλα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Βασίλης Αθανασόπουλος, ενώ κανονικά προπονήθηκε ο Κώστας Δασκαλάκης που ξεπέρασε το πρόβλημα λόγω μιας επέμβασης στο δόντι. Ουσιαστικά από σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, με την Αναγέννηση Καρδίτσας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, την Κυριακή στις 3 μετά το μεσημέρι και το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει μια πρωινή προπόνηση και το μεσημέρι – αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες – θα διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι προπόνησης διάρκειας 60’ με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στη Νέα είσοδο.
Ο Χρήστος Μανιάτης που συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες, δηλώθηκε χτες να εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών, με την Αναγέννηση Καρδίτσας και το Αιγάλεω (17η και 18η αγων). Η επιστροφή του Προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Γρηγορόπουλου από τήν Αθήνα θα συνοδευτεί κι από ανακοινώσεις σχετικά με τις μεταγραφές της ομάδας. Η ομάδα των Νέων της Καλαμάτας θα υποδεχθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία, την αντίστοιχη ομάδα της Αναγέννηση Καρδίτσας.
Δύσκολο ματς την Κυριακή
Η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει δείξει ως τώρα δυνατότητες καλής ομάδας, που μπορεί να χτυπήσει άνετα την οκτάδα κι όχι να μπλέξει σε περιπέτειες. Έχει ποδοσφαιριστές αξίας, έχει καλή χημεία, έχει σταθερή απόδοση και ενέργεια από το 1’ μέχρι το 90. Της λείπει βέβαια μια μεγαλύτερη πίστη για το γκολ. Να θέλουν όλοι δηλαδή να σκοράρουν στο ματς! Όλα αυτά κάνουν την κυριακάτικη αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής ίσως την πιο κρίσιμη απ’ αυτές που προηγήθηκαν για την ομάδα της Καλαμάτας και σίγουρα πιο δύσκολη (σε σχέση με Ρόδο, Ηλιούπολη και Ιωνικό), αν αναλογιστούμε ότι οδεύουμε προς τη λήξη του πρώτου μισού της Β΄ Εθνικής και σε λίγες μέρες ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Η μπάλα θ’ αρχίσει να βαραίνει καθώς όσο θα κυλάει το πρωτάθλημα, τόσο θα λιγοστεύουν τα περιθώρια λάθους. Οι “κιτρινόμαυροι” σε 16 αγωνιστικές έχουν συγκομιδή 19 πόντους που σαφέστατα δεν είναι κακός απολογισμός, σε μια διοργάνωση που εξελίσσεται αμφίρροπα και με τις ομάδες να έχουν μικρές διαφορές και να είναι όλες τους ανταγωνιστικές μέσα στο γήπεδο. Τα πάντα ακόμα είναι ρευστά και με την θεσμοθέτηση των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ δεν είναι δυνατόν κανείς να νιώσει ήσυχος ή αυτό που λέμε... αδιάφορος. Ετσι θα πάει η δουλειά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος... Με δεδομένη την πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας μας ως τώρα, ένα τρίποντο απέναντι σε μια «δεμένη» και αξιόμαχη ομάδα, που θα τριτώσει τα θετικά αποτελέσματα θα ήταν πάρα πολύ καλή επίδοση καθώς θα ξεκολλήσει την ομάδα από τις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα κι από σήμερα η σκέψη όλων στο στρατόπεδο της Μαύρης Θύελλας είναι επικεντρωμένη στο παιχνίδι της Κυριακής. Στα πιο πρόσφατα ματς, η ομάδα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των αγώνων σ’ ο,τι αφορά την εικόνα της, αλλά υστερεί στην αξιοποίηση του παραγωγικού της παιχνιδιού. Εκεί χρειάζεται βελτίωση και αν την πετύχει θα φθάσει εύκολα ή δύσκολα στο ζητούμενο που είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Διαιτητής θα είναι η 30χρονη Ευθαλία Μήτση από τον Πειραιά.
Θα παίξει επιθετικά!
Ο Αμανατίδης ξεκινά όλα τα ματς με τους Κουτσόπουλο τερματοφύλακα και στην άμυνα τη γνωστή τετράδα (Αγγελόπουλος, Κουρτεσιώτης, Μάριαν, Φέρστερ). Στο χωρο της μεσαίας γραμμής παίζει με τους Βούκοβιτς, Βέλα Τζούνιορ (τραυματίστηκε όμως) που πλαισίωναν οι Μελαμπιανάκης (αριστερά) και Μπιτέλης ή ο Φαλάγγας (δεξιά). Ο Μπουντούρης είχε ελεύθερο ρόλο ενώ στη κορυφή παίζει ο Γκόγκας. Ενα σχήμα που κάθε άλλο παρά αμυντικογενές θα μπορούσαμε να το πούμε και η Αναγέννηση θα έρθει με στόχο να «χτυπήσει» το ματς στα ίσα, παρά να κρυφτεί πίσω από μια πολυπρόσωπη μαζική άμυνα....
Κάτι κινείται...
Τα μεταγραφικά πλέον θα μπουν σε προτεραιότητα και από σήμερα θα αναθερμανθούν και το τέλος της εβδομάδας σίγουρα θα εμπεριέχει μία ή δύο μεταγραφικές κινήσεις με ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας. Ο Βασίλης Γενιτσαρίδης και ο Μανώλης Σπυριδάκης δεν είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό» όπως ακούσαμε αλλά αποτελούν σίγουρες λύσεις. Το ρόστερ της ομάδας θέλει ενίσχυση και αυτή θα γίνει. Και χρειάζονται έτοιμες λύσεις. Η σημερινή έλευση του Προέδρου στην Καλαμάτα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις...