Weather - Καιρός

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Η έδρα θα φέρει τη νίκη....


Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ – ΜΕ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ

Ψυχολογία και κίνητρο = νίκη!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΜΕ «ΔΥΝΑΤΟΥΣ» ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ - Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Όταν μια ομάδα βρίσκεται για αρκετό καιρό στην ουρά της βαθμολογίας και ειδικότερα στην προτελευταία θέση, όλα όσα συμβαίνουν μέσα, έξω ή γύρω από αυτή έχουν άμεση συνάρτηση με την ηρεμία, την αυτοσυγκέντρωση, την όρεξη και την αυτοπεποίθηση που αντιμετωπίζει το μέλλον. Ευτυχώς για την ομάδα της Καλαμάτας, στο τιμόνι βρίσκεται ένας πρόεδρος που έχει μάθει στα δύσκολα και καταφέρνει να ξεπερνάει τις δυσκολίες, στον πάγκο βρίσκεται ένας προπονητής που αγαπάει υπερβολικά την ομάδα, αφού είναι σπλάχνο της και δεν έχει διανοηθεί ποτέ να την αφήσει στη μοίρα της, έχει στο επιτελείο της ανθρώπους που πραγματικά μοχθούν για το μέλλον αυτής της ομάδας, διαθέτει παίκτες που στα δύσκολα, έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν τα... κότσια για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, και όλοι αυτοί μαζί, καλούνται αύριο το μεσημέρι στις 3, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος αντίπαλος και δεν θα έρθει για τουρισμό στην πόλη μας.
Η ψυχολογία της έδρας και το DNA της φανέλας της Καλαμάτας, καθώς και το κίνητρο να ανέβει βαθμολογικά και να παει με 17 πόντους στο Αιγάλεω, ίσως φέρουν τη νίκη στην τοπική μας ομάδα. Και τα δυο συγκροτήματα προέρχονται από ισοπαλίες, διαφορετικής σημασίας και αξίας: η ομάδα της Καλαμάτας πήρε έναν υπέρ πολύτιμο βαθμό μέσα στη Φυλή από τον Θρασύβουλο ενώ η Αναγέννηση παραχώρησε ισοπαλία στην έδρα της στον Αγροτικό Αστέρα.
Πέντε βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες και είναι στο χέρι των παικτών μας, αυτή ακριβώς η διαφορά αύριο βράδυ να έχει μειωθεί στους 2! Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει όλα να έχουν πάει καλά, η απόδοση της ομάδας μας να είναι τέτοια που θα φέρει τη νίκη και το πιο σημαντικό, τέτοια παιχνίδια αναμφισβήτητα τα παίρνει ο οποίος τα θέλει περισσότερο! Και το βέβαιο είναι ότι εμείς το θέλουμε περισσότερο από τους φιλοξενούμενους και θα πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο.
Η Αναγέννηση είναι μια αργοκίνητη ομάδα, με σχεδόν ...προβλέψιμο παιχνίδι και με επιθετικά προβλήματα... Η έδρα μας φέτος δεν έχει τη δυναμική που είχε πέρσι και δεν έχει δώσει τους βαθμούς – μιλάμε για τους 6 πόντους ειδικά στα ματς με Αιγάλεω, Ρόδο και Ηλιούπολη - που μας λείπουν αφάνταστα αυτή τη στιγμή!
Ευχή, ελπίδα και παρότρυνση αποτελεί η σκέψη αύριο το μεσημέρι, ο θερμός κόσμος της ομάδας μας να βρίσκεται στο στάδιο και να αποτελέσει το δωδέκατο παίκτη της «Μαύρης Θύελλας». Η παρουσία του στη Φυλή, συνοδεύτηκε από έναν χρυσό πόντο και μακάρι αύριο να κλείσει θετικά η τριάδα των αγώνων με Ιωνικό, Θρασύβουλο και Αναγέννηση Καρδίτσας, μαζεύοντας επτά πολύτιμους βαθμούς συνολικά !
Θα κριθεί στις λεπτομέρειες
Με πρωινή προπόνηση στην Νέα είσοδο, συνέχισε χτες την προετοιμασία της για το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας, η ομάδα της Καλαμάτας. Ο Γιώργος Μπένος έδωσε μεγάλη βαρύτητα σε ασκήσεις τακτικής και δοκίμασε το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει στο κυριακάτικο παιχνίδι. Όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας ξέρουν καλά ότι τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και «στο γκολ». Μεγάλο προβάδισμα θα έχει οποία ομάδα καταφέρει και σκοράρει πρώτη.. Από το παιχνίδι αυτό θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Χρήστος Μανιάτης, ενώ επανέρχεται ο Πιέρ Καλαγκάνης που εξέτισε την ποινή του. Κανονικά προπονήθηκε ο Κώστας Ηλιόπουλος αλλά και ο Παναγιώτης Τσιμικλής. Ο Πέτρος Καμινιώτης έχει μια μικρή ενόχληση που δύσκολα θα τον αφήσει εκτός παιχνιδιού. Συμμετείχε και ο Γιάννης Τσόπελας που δοκιμάζεται στην ομάδα. Σήμερα το μεσημέρι γίνει ένα τελευταίο χαλάρωμα, ακολούθως θα ανακοινωθεί η αποστολή για το παιχνίδι.
Τα εκδοτήρια του σταδίου θα ανοίξουν δύο ώρες πριν από τη σέντρα και τα εισιτήρια τιμώνται 15 € των φιλοξενουμένων, 10 € βόρεια και νότια εξέδρα και 5 € φοιτητικά- στρατιωτικά.
Μεταγραφές από Δευτέρα
Στα μεταγραφικά συνεχίστηκαν μεν οι επαφές με τους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν την «Μαύρη Θύελλα» και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, αλλα οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το παιχνίδι της Κυριακής. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ δεν ψάχνει... πασαλίματα για να γεμίσει το ρόστερ της ομάδας, αλλά παίκτες «πρώτης γραμμής» που θα παίξουν αμέσως και θα δώσουν βοήθεια στην ομάδα συμβάλλοντας και στην άνοδο της αποδοσης των υπαρχόντων παικτών.
Τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν και η ανάγκη ενίσχυσης ομάδας για τον πολύ δύσκολο δεύτερο γύρο που αρχίζει την Κυριακή στο Αιγάλεω είναι επιτακτική.
Ο πρώτος παίκτης που θα ανακοινωθεί (αυτό δεν έγινε χτες για τυπικούς λόγους) θα είναι ο Βασίλης Γενιτσαρίδης που επιστρέφει στην ομάδα. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ είναι έτοιμος να ανακοινώσει και ένα όνομα στη θέση του σέντερ φορ που θα προκαλέσει αίσθηση, αφού αγωνίζεται σε ομάδα της κατηγορίας που πρωταγωνιστεί...
Τέλος, η ομάδα των νέων της Καλαμάτας θα υποδεχθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας την αντίστοιχη ομάδα της Αναγέννηση Καρδίτσας.



ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ντεμπούτο Βακουφτσή!
Αντί να φορέσει φορέσει τα μελανόλευκα, τελικά αύριο θα βάλει τα ...κιτρινόμαυρα της Αναγέννησης ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Γιώργος Βακουφτσής και υπάρχουν κάποιες ελπίδες για τον 29χρονο φορ να ντεμπουτάρει – έστω και σαν αλλαγή, για ψυχολογικούς λόγους! Εκτός πλάνων για τον 40χρονο τεχνικό Περικλή Αμανατίδη οι Βέλα Τζούνιορ, Μπιτέλης (τραυματίας) και Κουρτεσιώτης (τιμωρημένος).



H ΠΡΟΊΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
27/04/09 Β   Καλαμάτα - Αναγέννηση Καρδίτσας   505    (0-0) 0-0
14/02/99 Β   Καλαμάτα - Αναγέννηση Καρδίτσας   1.823 (2-0) 2-2
10/05/95 Β   Καλαμάτα - Αναγέννηση Καρδίτσας            (1-0) 2-0
20/02/94 Β   Καλαμάτα - Αναγέννηση Καρδίτσας                    4-1