Weather - Καιρός

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Με Μαλαφέκα μέχρι νεωτέρας

Ψάχνει και για προπονητή...
Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται πλέον η ομάδα της Καλαμάτας, που ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Γιώργο Μπένο, ο οποίος σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΑΕ με τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Γρηγορόπουλο, παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Ι.Χουλιάρα, δήλωσε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του για προσωπικούς λόγους, η οποία και έγινε αποδεκτή.
Η αδυναμία της «Μαύρης Θύελλας» να ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, κάποιες επιλογές που δεν απέδωσαν και γενικότερα η συσσωρευμένη ψυχολογική πίεση στο τμήμα, οδήγησε και τις δύο πλευρές στο σημερινό «διαζύγιο».
Ο Γιώργος Μπένος ανέλαβε την ομάδα της Μεσσηνίας στις 4/12/08 και με αυτόν ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά έχοντας σε 22 παιχνίδια, 8 νίκες, 7 ισοπαλίες και 7 ήττες, τερματίζοντας στην 9η θέση με 43 βαθμούς.
Φέτος το καλοκαίρι, μετά από ένα δίμηνο διαπραγματεύσεων για το αν θα συνεχίσει ή θα αποχωρήσει, ανέλαβε μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος (6/9/09) και κάθισε στον μελανόλευκο πάγκο για 19 συνολικά παιχνίδια (1 για το Κύπελλο με τον ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 και 18 για το Πρωτάθλημα) με 3 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες.
"Αδειάσαμε"...
Ο Μεσσήνιος τεχνικός μετά τη λύση της συνεργασίας του με την ομάδα, μας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο σωστή λύση την παρούσα στιγμή. Δεν μπορούσα να προσφέρω τίποτα παραπάνω στην ομάδα και το πρέπον είναι να αποχωρήσω ώστε να αλλάξουν κάποια πράγματα στην ομάδα. Πιστεύω ότι με κάποιες προσθήκες ποδοσφαιριστών και με σωστή δουλειά η ομάδα θα πετύχει το στόχο της, που δεν είναι άλλος από την αποφυγή του υποβιβασμού. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ για δεύτερη φορά στην ομάδα που αγωνίστικα και ως ποδοσφαιριστής και να ευχαριστήσω και τους ποδοσφαιριστές τη συνεργασία που είχαμε, που πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αντικειμενικές δυσκολίες».
Η Διοίκηση της ομάδας της Καλαμάτας ευχαρίστησε τον Μεσσήνιο προπονητή για το έργο του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνει.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΠΑΕ βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας, ενημέρωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα και είχε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τους παίκτες. Μάλιστα τους διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση και τους τόνισε «να μου έχετε εμπιστοσύνη και να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί. Θα την ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση».
Υπηρεσιακός προπονητής ανέλαβε ο Βασίλης Μαλαφέκας (φωτό αριστερά) και ο Πρόεδρος της ομάδας βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση τεχνικού που θα αναλάβει άμεσα τις τύχες της ομάδας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει συζήτηση με κανέναν προπονητή και υπάρχει η σκέψη να ενταχθεί στο προπονητικό τημ και ο Κώστας Διδασκάλου.
Επίσης, λύθηκε το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Αργύρη Νικητόπουλου, που θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα Γ’ Εθνικής.
Στο αγωνιστικό μέρος, με πρόγραμμα αποθεραπείας ξεκίνησε η εβδομάδα για τους ποδοσφαιριστές της «Μαύρης Θύελλας» που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Κυριακής με το Αιγάλεω και με διάφορες ασκήσεις ενδυνάμωσης και τεχνικής για τους υπόλοιπους.
Από το προσεχές παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα θα απουσιάσουν ο Παναγιώτης Τσιμικλής που έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του αλλά και ο Πιερ Καλαγκάνης που αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο Αιγάλεω και η διάγνωση του ιατρού της ομάδας αναφέρει ότι υπέστη συνδεσμική κάκωση ποδοκνημικής και θα απέχει για 15 ημέρες.
Την Τρίτη οι παίκτες της Καλαμάτας θα έχουν ρεπό και την Τετάρτη θα γίνει διπλή προπόνηση (πρωί και απόγευμα).