Weather - Καιρός

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Φυλή....ζωής!


ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 10’ ΚΑΙ ΠΗΡΕ Η ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΕΝΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΟΝΤΟ – 70 ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

Φυλή ζωής με πόντο χρυσάφι!
ΣΚΟΡΕΡ Ο ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ – «ΦΩΝΑΖΕΙ» Ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Αθήνα: Αποστολή
Θανάσης Πουλόπουλος
Σε ένα παιχνίδι που περίσσευε το πάθος, η ένταση αλλά και ο... αέρας, Θρασύβουλος και Καλαμάτα μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας, σε ένα 1-1 που μοιάζει σαν νίκη για την ομάδα μας που συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς χωρίς να έχει πάρει ούτε έναν παίκτη! Οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη, δεν εκμεταλλεύτηκαν όμως τις εκατέρωθεν ευκαιρίες που δημιούργησαν.
Επίθεση κατά της διαιτησίας από τον πρόεδρο του Θρασύβουλου Γιάννη Ρόδη... Οι περίπου 350 φίλοι του ποδοσφαίρου (335 εισιτήρια) που παρακολούθησαν την αναμέτρηση θα πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι από το θέαμα που απόλαυσαν.
Η ομάδα της Καλαμάτας κατέβηκε για την ισοπαλία και την πήρε, χωρίς να μας ενθουσιάσει από την ποιότητα του παιξίματός της, ενώ ο Θρασύβουλος για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι δεν παρουσιάστηκε ικανός ώστε να το "καθαρίσει".
Ο Γιώργος Μπένος έδωσε άλλο ένα προπονητικό ρεσιτάλ όταν κατάλαβε ότι έτσι όπως παίζαμε μέχρι το 33’ ήταν θέμα χρόνου να πάμε στο 2-0 παρά στο 1-1. Αλλαξε αρκετές φορές σχήμα, τακτική και παίκτες και κράτησε ζωντανή την ομάδα και μάλιστα ικανή να διεκδικεί και τη νίκη.
Αλλο ένα ευχάριστο του χτεσινού αγώνα ήταν η θερμή επιστροφή των οργανωμένων φίλων της ομάδας που ξεπέρασαν τους 70 και έδωσαν το γνωστό δυναμικό παρών τους και φυσικά οι παίκτες στο φινάλε ανταπέδωσαν την υποστήριξη.
Την Κυριακή πάλι πάμε για νίκη και θα γίνει το πρώτο «ταμείο» αφού τελειωνει ο α’ γύρος και η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη και η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει άμεσα. Οι γηπεδούχοι θα λέγαμε ότι επαναπαύτηκαν στο γρήγορο γκολ, έπαιζαν συνεχώς με στημένα και έψαχναν όλοι τον Καρμαλίκη, εμφανώς υποτίμησαν την ομάδα μας και στο τέλος «το πλήρωσαν»... Τη "ζημιά" πάντως και στις δύο ομάδες έκανε ο... Ιωνικός που με τη νίκη του προσπέρασε τη Καλαμάτα, ενώ πλησίασε στο πόντο τον Θρασύβουλο.
ΦΑΣΕΙΣ: Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς προκειμένου να επιβάλλουν η καθεμία το ρυθμό της. Το πρώτο τέταρτο του αγώνα κύλησε χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση. Στο 16΄ όμως ο Θρασύβουλος ευτύχησε να προηγηθεί όταν ο Μίχος με σέντρα βρήκε τον Καραμαλίκη και εκείνος με κεφαλιά αναμεσα σε Ψυχογιόπουλο και Παπουτσή βρήκε τον τρόπο και έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι εξέφραζαν τις επιθέσεις τους κυρίως από τα αριστερά καθώς είχαν διαγνώσει πρόβλημα στη δεξιά πλευρά της Καλαμάτας. Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ που δέχτηκαν προσπάθησαν να βγουν μπροστά και είχαν μια καλή στιγμή στο 28΄ όταν ο Σκαρλάτος βρήκε τον Χατζή εκείνος μπήκε μέσα στη περιοχή, το σουτ όμως που έπιασε ήταν αδύναμο και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κωστάκη. Όσο περνούσε η ώρα η Καλαματιανοί ανέβαιναν με αποκορύφωμα το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπουτσή η μπάλα χτύπησε στα σώματα πήρε ύψος και έφτασε στον Καμινιώτη που με κεφαλιά ισοφάρισε κάνοντας το 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά με την Καλαμάτα να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 49΄ όταν ο Καμινιώτης βρήκε τον Ηλιόπουλο όμως εκείνος δε μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Θρασύβουλου, Κωστάκη. Στο τρίλεπτο 59΄ με 62΄ ο Θρασύβουλος΄κέρδισε επτά (!) συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς ωστόσο να εκμεταλλευτεί κάποιο από αυτά. Δέκα λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Κόμπο έκανε το 2-1 για τον Θρασύβουλο, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το τέρμα υποδεικνύοντας χέρι στην αρχή της προσπάθειας του μέσου των γηπεδούχων. Στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία να πάρουν το ματς όταν αρχικά για τους φιλοξενούμενους ο Καμινιώτης δε μπόρεσε να νικήσει τον Κωστάκη στο 90΄ και τέσσερα λεπτά αργότερα για τους γηπεδούχους ο Καραμαλίκης πλάσαρε σε κενή εστία όμως το πόδι του Κώστα Παπουτσή που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας που πήγαινε μέσα, πέταξε τη μπάλα σε κόρνερ! Το σφύριγμα της λήξης έφερε πανηγύρια για την ομάδα μας και κατήφεια και παράπονα (;) για τους γηπεδούχους.
ΓΚΟΛ: 1-0 (16΄ Καραμαλίκης-κεφ), 1-1 (45΄+2΄ Καμινιώτης -κεφ)
Θρασύβουλος: Κωστάκης, Πιπίνης, Βασιλείου, Ζώνας, Χ. Μίχος, Παληγεώργος, Ντελγκάδο, Σαπάνης, Ντοριβάλ (73΄ Κλούσενερ), Χατζηπαντελίδης (62΄ Κόμπο), Καραμαλίκης.
Προπονητής: Γιάννης Σερέπας
Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Χατζής, Ψυχογιόπουλος, Α. Κωνσταντόπουλος (34΄ Καμινιώτης), Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Τάσιτς, Μανιάτης (40΄ Ηλιόπουλος), Ετέροβιτς (75΄ Ντεκίδης), Πουρτουλίδης, Παπουτσής.
Προπονητής: Γιώργος Μπένος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης Γ. ΕΠΣ Ηρακλείου
ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρονάκης Ι. ΕΠΣ Ηρακλείου, Δρανδάκης Γ. ΕΠΣ Λασιθίου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιμικλής, Μανιάτης, Ζώνας, Ντελγκάδο, Κόμπο, Ετέροβιτς, Παληγεώργος
 
· Η ομάδα της Καλαμάτας σήμερα θα απολαύσει το ρεπό της, οι αρχηγοί της Μαύρης Θύελλας θα βρίσκονται στην Αθήνα στα γραφεία της ΕΠΑΕ στις 12:00 για την σύσκεψη του ΠΣΑΠ. Επιστροφή στο γήπεδο αύριο και ο Πρόεδρος κινείται στο να έρθουν άμεσα οι τρεις πρώτοι παίκτες που έχει στα πλάνα του ο Γιώργος Μπένος. Ο λόγος για τους Βασίλη Γενιτσαρίδη, Μανώλη Σπυριδάκη αλλά και τον Στάνιμιρ Μιλόσκοβιτς που έμεινε ελεύθερος από τον Διαγόρα!