Weather - Καιρός

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010



ΜΕ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΧΤΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ 1-0 ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η...Αναγέννηση θα έρθει και με μεταγραφές
«ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΡΕΡ» Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ – Η ΣΩΣΤΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΟ ΠΑΘΟΣ, ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Σπουδαία νίκη πήρε χτες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, μπροστά σε 600 περίπου θεατές, η «Μαύρη Θύελλα» κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, της οποίας επικράτησε με 1-0, με τον Βασίλη Σκαρλάτο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 43’ με κοντινή κεφαλιά.
Η τοπική μας ομάδα ήταν σαφώς καλύτερη και πιο... ομάδα, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της πετυχαίονοντας την τρίτη φετινή νίκη, κλείνοντας έτσι τον πρώτο γύρο με σχεδόν ίδια συγκομιδή με την περσινή (17 βαθμούς έναντι 18). Το πάθος των παικτών της ομάδας μας, η καλή αμυντική λειτουργία, η μεγαλύτερη επιθυμία για το τρίποντο – παρά το άγχος και την πίεση – ήταν κάποιοι από τους παράγοντες που έφεραν τη μεγάλη επιτυχία. Η Καλαμάτα έδειξε από το ξεκίνημα ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη και κατάφερε να εκμεταλλευτεί μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε με τον 26χρονο Βασίλη Σκαρλάτο στο 43’.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την υπεροχή, καταφέρνοντας να κρατήσουν το σκορ και να πάρουν ένα πολύτιμο «τρίποντο».
Τώρα όλοι αναμένουμε την πολυπόθητη ενίσχυση! Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχει ξανά ο Γιώργος Μπένος με τις επιλογές του αλλά και στην αποτυχία ο Περικλής Αμανατίδης επίσης για τις επιλογές του και την επιμονή του να παίζει μονομερώς επιθετικά απέναντι στην καλύτερη άμυνα και μέσα στην έδρα της...
ΦΑΣΕΙΣ: Η Αναγέννηση είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Χατζηρίζο προ κενής εστίας να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η απάντηση της καλαμάτας ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με τον Πουρτουλίδη να κάνει ακριβώς το ίδιο. Στο 11’ ο Παπουτσής εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή του Κουτσόπουλου, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γκόγκας έκανε το σουτ και ο Μπαλτιμάς που ήταν και πάλι εξαιρετικός έδιωξε. Με τη συμπλήρωση του 20λεπτου ο Ετέροβιτς απείλησε χωρίς τύχη την αντίπαλη εστία. Στο 22’ ο Μπουντούρης πλάσαρε, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, αλλά ο Παπουτσής προλαβε κι έδιωξε. Στο 36’ ο Ετέροβιτς με τον Τάσιτς έπαιξαν το 1-2, ο δεύτερος έκανε τη σέντρα, με τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει δύσκολα. Έξι λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Διγκόζη να σουτάρει και τον Μπαλτιμά να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει. Το γκολ για την Καλαμάτα ήρθε στο 43’ με τον Ετέροβιτς να σουτάρει δυνατά, τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι και τον Βασίλη Σκαρλάτο να τη στέλνει στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά-ψαράκι!


Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τη φλύαρη υπεροχή, οι παίκτες μας έκαναν κάποιες φορές «το παραπάνω» ωστόσο, δεν δημιούργησαν κάποια κλασική ευκαιρία. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ανορθόδοξα να απειλήσουν την εστία του Μπαλτιμά. Οι αλλαγές που ακολούθησαν και οι αρκετές διακοπές λόγω των πολλών φάουλ στο χώρο του κέντρου καθηλώνουν τον ρυθμό του αγώνα κι από το 58’-75’ δεν δημιουργήθηκαν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Για τους γηπεδούχους ο Πουρτουλίδης, στο 55', έπειτα από συνεργασία των Χατζή και Ετέροβιτς, σούταρε με το δεξί, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο 74' ο Σάββας σέντραρε ο Τσάγγαρης έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά και πάλι άουτ. Η φιλοξενούμενη απείλησε στο 82', στο 87' και στο 90' με τον Μπουντούρη, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να νικήσει τον Μπαλτιμά σε καμία περίπτωση. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, η νίκη υπερπολύτιμη και το Αιγάλεω θα πρέπει να συνεχίσει τις ήττες για να «καπαρώσει» την σίγουρη θέση του υποβιβασμού. Θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Κώστας Ηλιόπουλος.
ΓΚΟΛ: 1-0 (43' Σκαρλάτος κεφ)
Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Παπουτσής, Χατζής, Ψυχογιόπουλος, Καμινιώτης, Τσιμικλής (67' Ηλιόπουλος), Τάσιτς, Καλαγκάνης, Ετέροβιτς (90' Κωνσταντόπουλος Αντ), Σκαρλάτος (78' Ντεκίδης), Πουρτουλίδης. – προπ. Γιώργος Μπένος


Αναγέννηση Καρδίτσας: Κουτσόπουλος, Σάββας, Μελαμπιανάκης, Φέρστερ (85' Φαλάγγας), Μάριαν, Χατζηρίζος (71' Τσάγγαρης), Βούκοβιτς, Γκόγκας (66' Ιασωνίδης), Μπουντούρης, Διγκόζης, Βακουφτσής. – προπ. Περικλής Αμανατίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτση (Πειραιά), ΒΟΗΘΟΙ: Κωστάκος, Κοντίζας (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιμικλής, Ηλιόπουλος, Καμινιώτης, Πουρτουλίδης - Φέρστερ, Ιωσηφίδης, Μαριάν.

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
  • Το καλύτερο δώρο στους τρεις Αντώνηδες της ομάδας ήταν η χτεσινή μεγάλη νίκη! Έτσι οι εορτάζοντες Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντόπουλος και Καλογερόπουλος είχαν δυο λόγους να είναι χαρούμενοι.

  • «Κουτσά-στραβά» και με αμέτρητο αγώνα και ιδρώτα, η «Μαύρη Θύελλα» κατάφερε να συλλέξει 17 ποντάκια! Θα μπορούσε να είχε λίγους βαθμούς ακόμα, αν... Επειδή με το αν δεν παίρνεις βαθμούς, αλλά με το τι παίζεις μέσα στο γήπεδο, είναι ξεκάθαρο ότι με μια στοχευμένη μεταγραφική ενίσχυση ο πολύ δύσκολος δεύτερος γύρος δεν θα μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις...

  • Η κ. Ευθαλία Μήτση δεν είχε προβλήματα στο έργο της, έδειξε «εύκολα» κίτρινες κάρτες, και το μοναδικό «χτυπητό» φαουλ που έκανε χτες, ενώ είχαν υποδειχθεί 5’ καθυστέρησης, σφύριξε τη λήξη μετά από 8’ και 35’’ ανεβάζοντας στα ύψη την αγωνία όλων στο Στάδιο...
  • Μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής Ορισμού Διαιτησίας της Β’ & Γ’ εθνικής κ.Σπύρο Παπαδάκο παρακολούθησε το παιχνίδι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος. Στα δημοσιογραφικά θεωρεία υπήρξε άψογη εξυπηρέτηση και εδέσματα, που ήταν μια ευγενική προσφορά (για άλλη μια φορά) του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Χουλιάρα.
  • Πώς τα φέρνει η ...τύχη: Αντί να κάνει ντεμπούτο με την Καλαμάτα ο Γιώργος Βακουφτσής που υπήρξε μεταγραφικός στόχος της ομάδας μας (το επιβεβαίωσε κι ο ίδιος), προσπάθησε να μας «στείλει αδιάβαστους» παίζοντας για πρώτη φορά με την Αναγέννησης! Ευτυχώς έμεινε μακριά από το γκολ, χάρη στους Ψυχογιόπουλο, Παπουτσή και Μπαλτιμά αλλά και των άλλων παιδιών!

  • Οι παίκτες της Καλαμάτας αποθέωθηκαν κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο από τους 600 οπαδούς της «Μαύρης Θύελλας».

  • Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό τέρμα του πεισματάρη Βασίλη Σκαρλάτου! Το πρώτο του ήταν στην πρεμιέρα με το Αιγάλεω. Ο 26χρονος παίκτης από το Κιλκίς έψαχνε εδώ και καιρό το γκολ και τελικά τα κατάφερε σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, αφού παρακολούθησε την πορεία της μπάλας στο φοβερό σουτ του Ετέροβιτς, 2’ πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο!

Η ομάδα των Νέων αναδείχτηκε χτες το πρωί ισόπαλη με 1-1 (σκόρερ ο Αγγελος Μπαστακός) με την αντίστοιχη ομάδα της Καρδίτσας. Η απόδοσή της ήταν μέτρια, έμεινε μακριά από τη νίκη για έκτη αγωνιστική και οι επόμενες ημέρες θα φέρουν ανακατατάξεις και εμψύχωση στην ομάδα, με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες και τις καλές εμφανίσεις. Αύριο πλήρες φωτοεπορτάζ.


Οι πάγκοι μίλησαν
Περικλής Αμανατίδης (προπ. Αναγέννησης): «Πιστεύω ότι έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι και η ομάδα μας στάθηκε σήμερα στο γήπεδο πολύ ανταγωνιστικά και ήρθε για να κερδίσει, παίζοντας πολύ καλό και παραγωγικό ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν μοιρασμένο, χάσαμε και εμείς και ο αντίπαλός μας ευκαιρίες, που θα μπορούσε κάποιος να έχει πετύχει γκολ. Εμείς μπήκαμε πολύ καλά, τουλάχιστον στα πρώτα είκοσι λεπτά και στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου έπαιξε καλύτερα η Καλαμάτα και έχασε και κάποιες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως νομίζω ότι επικράτησε η ομάδα μου, τουλάχιστον στις ευκαιρίες καθολικά, αλλά η Καλαμάτα κρατούσε κάτι πολύ σημαντικό και καλά έκανε. Εμείς παίξαμε όπως έπρεπε μέχρι το τέλος και γι' αυτό χάναε και ευκαιρίες μέχρι το τέλος. Όταν παίζεις έτσι έχεις ένα ιερό δικαίωμα: θα πρέπει να μην αφήσεις τους παίκτες σου να απογοητευτούν. Αυτό κάνουμε και εμείς γιατί πραγματικά σήμερα, δεν έχουμε παράπονο σχεδόν από κανέναν. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Καλαμάτας. Εμείς τελειώσαμε τον πρώτο γύρο με κάποιους βαθμούς που δεν μας αφήνουν ικανοποιημένους αφού μπορούσαμε παραπάνω σύμφωνα με την εικόνα που είχαμε. Παίξαμε ένα πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο, δυστυχώς αυτό δεν μετουσιώθηκε και σε κάποια θετικά αποτελέσματα, λόγω του γεγονότος ότι δεν βάλαμε κάποια γκολ. Δίνω όμως συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί πιστεύω ότι είναι εντελώς συγκυριακό το γεγονός και ότι στο δεύτερο γύρο θα πάμε ακόμα καλύτερα. Κάθε εβδομάδα δουλεύουμε και ξέρουμε πού πατάμε και που βρισκόμαστε. Το σούτ που έγινε και προήλθε το γκολ της Καλαμάτας και έκρινε την αναμέτρηση, ήταν επιπέδου Παγκοσμίου Κυπέλλου και θεωρώ ότι με τον τρόπο και με το σχήμα που παίξαμε, ήταν η βασική αιτία που δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Η ομάδα μας έχει επιθετική φιλοσοφία γι' αυτό θα καθιερωθεί στην κατηγορία και θα έχει επιτυχίες. Αυτό είναι και μια δική μου φιλοσοφία την οποία δέκα χρόνια δεν την αλλάζω ποτέ. Δεν υποτιμήσαμε καθόλου την ομάδα της Καλαμάτας».
Γιώργος Μπένος (προπ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ): «Ήταν ένα παιχνίδι καθοριστικό για μας. Θέλαμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο όσο το δυνατόν καλύτερα και μπήκαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε μια καλή και ποιοτική ομάδα όπως ήταν η Καρδίτσα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πράγματι ανοιχτό, κάναμε κάποιες ευκαιρίες και στη φάση του γκολ σταθήκαμε αρκετά τυχεροί και ταυτόχρονα ικανοί και ανοίξαμε το σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με αβαντάζ. Το 1-0 το διαχειριστήκαμε καλά και ήταν ένα τρίποντο που το θέλαμε, τελειώνοντας το πρώτο γύρο με 17 βαθμούς, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι παραπάνω σύμφωνα με τον αγώνα που κάνουμε. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουμε και αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο με 18 βαθμούς, θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και αυτό οφείλεται σε όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στην προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά κάθε μέρα παίζοντας με ποιοτικές ομάδες και αντιπάλους τα πηγαίνουμε πολύ καλά αγωνιζόμενοι με ψηλά το κεφάλι. Ευχαριστώ τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. Συνεχίζουμε περιμένοντας αυτή τη βδομάδα που είναι και η τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών, να ενισχύσουμε. Γιατί εδώ και δεκαπέντε μέρες μιλάμε για ενίσχυση και ενίσχυση δεν βλέπουμε. Οι παίκτες που περιμένουμε πρέπει επιτέλους να εμφανιστούν. Η Καλαμάτα είναι μια ομάδα που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα και αυτή τη στιγμή έχει πλέον «τεντώσει». Απέδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να μείνει στην κατηγορία για άλλη μια χρονιά, με άξονα την πολλή δουλειά και τις λίγες κουβέντες, με χαμηλούς τόνους και παίζοντας σε αυτό το φετινό δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας είμαστε «ζωντανοί». Ευχαριστώ τα παιδιά και τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο να μας συμπαρασταθεί, περιμένουμε τις μεταγραφές και πάμε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Αιγάλεω ελπίζοντας να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε τον τελευταίο καιρό. Συγχαρητήρια στην Καρδίτσα για την ποιότητα που έχει και της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο για να πετύχουμε το στόχο μας για να έχουμε μια καλύτερη τύχη, γιατί τα εχέγγυα και τις δυνατότητες τις έχουμε. Έχουμε μια δεκάδα παιδιών Καλαμτιανών και ο κόσμος πρέπει να μας βοηθήσει περισσότερο. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και μιλάω για όλα τα παιδιά, διότι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η αγάπη δείχνεται με πράξεις και πιο πολύ στα δύσκολα. Και όταν έρθουν καλύτεροι και ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές, θα ανέβουν και τα παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα και θα γίνουν πιο παραγωγικά».
Γιώργος Βακουφτσής (παίκτης Αναγέννησης): «Ήρθαμε στην Καλαμάτα με δύο στόχους. Πρώτον να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και δεύτερον να πάρουμε τη νίκη. Φεύγουμε με ανάμεικτα συναισθήματα γιατί παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς χάσαμε και αυτό μας στεναχωρεί πάρα πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε κάποιες ευκαιρίες, όπως και η Καλαμάτα. Η διαφορά ήταν ότι εμείς αντιμετωπίσαμε μια οργανωμένη άμυνα, ενώ εμείς στηρίχθηκαμε σε αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε άλλες τρεις-τέσσερις ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν βάλαμε γκολ. Φεύγουμε στεναχωρημένοι γιατί ήρθαμε να κερδίσουμε. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά χάνει ευκαιρίες και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ' αυτό και είμαι σίγουρος ότι την επόμενη αγωνιστική τις ευκαιρίες θα τις κάνουμε γκολ. Δέχτηκα πράγματι μια πρόταση από την ομάδα της Καλαμάτας, αλλά δεν ήρθα για προσωπικούς λόγους και δεν μιλάω για το οικονομικό.... Ευχαρίστησα τον Πρόεδρο για το ενδιαφέρον και απέρριψα την πρόταση επιλέγοντας την ομάδα της Αναγέννησης».
Βασίλης Σκαρλάτος (παίκτης ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ): «Ήταν ένα παιχνίδι ορόσημο για εμάς! Κλείσαμε τον πρώτο γύρο με 3 επιπλέον πόντους και θα προσπαθήσουμε στο επόμενο παιχνίδι που αρχίζει ο δεύτερος γύρος να παλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να συλλέξουμε τους πόντους που πρέπει. Δίνω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια και για τη δουλειά που κάνουν τόσο καιρό αλλά για την υπομονή που κάνουν και δείχνουν. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη και πρέπει όλοι να πιστέψουν σε μας».