Weather - Καιρός

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ «ΑΝΩΔΥΝΑ» ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΕ-ΟΠΑΔΩΝ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ


Μπορεί μεσ’ τη Φυλή!
ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ, ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΒΑΘΜΟ Ή ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΕΚΤΟΣ Ο ΚΑΛΑΓΚΑΝΗΣ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Σε δύο γκρουπ ποδοσφαιριστών προπόνησε χτες το μεσημέρι τους παίκτες της ομάδας της Καλαμάτας ο Γιώργος Μπένος, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία της «Μαύρης Θύελλας» για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής, με τον Θρασύβουλο στη Φυλή. Η τοπική μας ομάδα μπορεί να μην έχει καταφέρει έως τώρα να πετύχει μια νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι (έχει δυο σημαντικές ισοπαλίες σε Αγρίνιο και Κατερίνη), και αν συνεχίσει τη σοβαρή προσπάθεια που κάνει και δουλέψει με όρεξη και αυτοσυγκέντρωση, σίγουρα μπορεί να πάρει βαθμό ή βαθμούς μέσα στη Φυλή!
Ο Θρασύβουλος διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο, έχει στο ρόστερ του τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος τον Στάθη Καραμαλίκη, αλλά μετρά και σημαντικές γκέλες στην έδρα του (έχει 5 ισοπαλίες)... Στην πρεμιέρα αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με την Ρόδο, 0-0 με την Κέρκυρα αλλά και με την Ηλιούπολη, ηττήθηκε με 0-1 από τον Ολυμπιακό Βόλου, και παραχώρησε ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (2-2) στον Διαγόρα αλλά και στον Εθνικό Αστέρα! Εύκολα βάζει γκολ αλλά εύκολα επίσης δέχεται, παίζει ανοικτό παιχνίδι και δύσκολα «ανοίγει κλειστές άμυνες»...
Αν η «Μαύρη Θύελλα» βρει τον τρόπο και σκοράρει, δεν θα το χάσει το παιχνίδι! Αν έχει και τον κόσμο της δίπλα, που θα τον έχει, γιατί «γυρίσαμε σελίδα», τότε θα μιλάμε για μεγάλη επιτυχία, απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίστηκε πέρσι για μια χρονιά στην Σούπερ Λιγκ...Κι αν βάλει «από κάτω» και τον Θρασύβουλο, όλα γίνονται πιο εύκολα.
Η τοπική μας ομάδα το μπορεί!

Ήρθε ο Σαλγκέιρο
Ο Μεσσήνιος τεχνικός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο αλλά και κάποια παιχνίδια με μπάλα. Κανονικά στην προπόνηση έλαβε μέρος ο τερματοφύλακας Γκονζάλο Σαλγκέιρο που παρέτεινε την παραμονή του στην Ουρουγουάη για 4 ημέρες λόγω ίωσης, ενώ δεν προπονήθηκε λόγω τραυματισμού στο ισχύο ο Πιερ Καλαγκάνης, που δεν υπολογίζεται από το τεχνικό επιτελείο για το προσεχές παιχνίδι, αφού δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του σε αυτό. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Βασίλης Αθανασόπουλος και σε φάση ανάρρωσης βρίσκεται ο Γιάννης Καλογερόπουλος. Ο Φώτης Νταιφώτης αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα μέχρι την Παρασκευή. Μετά από εξέταση του διακεκριμένου ιατρού κ.Παντελή Νικολάου, αποφασίστηκε ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις να υποβληθεί μετά από τρεις μήνες σε επέμβαση αποκατάστασης στο ορθοπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Σήμερα, ανήμερα της γιορτής των Φώτων, οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας θα προπονηθούν στις 9:30 το πρωί.
Μεταγραφικά και αποδεσμεύεσεις
Μόλις επιστρέψει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος από την Αθήνα, θα δρομολογηθούν και οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις αλλά και αποδεσμεύσεις. Πρώτος παίκτης που θα έρθει θα είναι ο Βασίλης Γενιτσαρίδης, ενώ εξετάζονται και αρκετές περιπτώσεις επιθετικών (Ελλήνων και ξένων).
«Παίζει» δυνατά και το θέμα να «δανειστεί» παίκτες από ομάδα της Σούπερ Λιγκ...
Τέλος, ο αγώνας των ομάδων Νέων του Θρασύβουλου και της Καλαμάτας θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 13:00 στις εγκαταστάσεις «Sportland» στον Ασπρόπυργο.



Συνοδοιπόροι, όχι αντίπαλοι!


Με αφορμή το κλίμα και τις τεταμένες σχέσεις που επικρατούν μεταξύ της ΠΑΕ και του κόσμου, κυρίως του «οργανωμένου», γράφουμε μερικές απλές σκέψεις αλλά και επιθυμίες και κάνουμε αυτό που θα έκανε ο κάθε αγνός φίλαθλος της «Μαύρης Θύελλας», που αντί να έχουμε μια έδρα που να «βράζει» και να αποτελεί απόρθητο φρούριο, βλέπουμε συνεχώς πανό διαμαρτυρίας, ακούμε διάφορα...γαλλικά και αντικρύζουμε τα τσιμέντα στο παλαιωμένο Δημοτικό Στάδιο!
Η κακή συνεννόηση που έγινε στο εκτός έδρας παιχνίδι στο Αγρίνιο, ξεχείλισε το ποτήρι. Κακώς βέβαια, γιατί από εκείνο το παιχνίδι και μετά, η ομάδα έχασε πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της και πήγε «γυμνή» χωρίς συμπαράσταση, σε δύο δύσκολες έδρες: στην Κατερίνη, εκεί που πέρσι βρέθηκαν και με χαρά τους φωτογραφίσαμε 11 ηρωϊκοί φίλοι της ομάδας και στον Βόλο, που «έβραζε» από 2.500 Βολιώτες...
Σκοπός του άρθρου αυτού, ανήμερα μιας μεγάλης γιορτής, που ευχόμαστε να ...φωτίσει και τις δυο πλευρές, είναι να γίνει αντιλητπό ότι η ΠΑΕ και ο φίλαθλος κόσμος είναι συνοδοιπόροι και σύμμαχοι, όχι αντίπαλοι και απέναντι!
Κανείς δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αχάριστος και η σχέση πρέπει να διακατέχεται από αμοιβαίο σεβασμό. Στη φάση, στη θέση και τη στιγμή που βρίσκεται η ομάδα, είναι πολυτέλεια η γκρίνια, η εσωστρέφεια και οι βαρύγδουπες δηλώσεις.
Κι επιπλέον, όλο αυτό το κλίμα είναι απόλυτα καταστροφικό για την ομάδα, κι αν δεν αλλάξει σύντομα, δυστυχώς θα μας κοστίσει... Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε ότι ενωμένοι και δυνατοί θα πρέπει να υπερασπιστούμε την ομάδα, αποφεύγοντας τους εγωισμός, τα πολλά λόγια και τις εύκολες εντυπώσεις, θα βγάλουμε από το τέλμα την ομάδα, σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματά της.
Ας τελειώσουν τα λαϊκά δικαστήρια, οι προβοκατόρικες τοποθετήσεις και αναμοχλεύσεις του θέματος και ας επανέλθουμε στο περσινό κλίμα ομόνοιας και σύμπνοιας που ζήσαμε στην κοπή της πίτας στον Σύνδεσμο των «Bulldogs».
Στη Φυλή μπορούμε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες και στη συνέχεια να τριτώσει το καλό με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο γήπεδό μας, δίνοντας τέλος στην βαθμολογική στέρηση βαθμών. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό που είπε ο Μεσσήνιος αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όταν αναδείχτηκε Πρόεδρος: «για τα όσα έγιναν και λέχθησαν μέχρι χτες... ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ»!
Τέλος λοιπόν οι πίκρες του 2009, μια καινούργια χρονιά ήρθε, ας αλλάξουμε ήθος και ύφος! ΟΛΟΙ μαζί για την ΟΜΑΔΑ...


Με την γλώσσα των αριθμών!
Σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα στατιστικά του πρωταθλήματος της Β’Εθνικής σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο μέχρι την αγωνιστική που έχουμε διανύσει μέχρι στιγμής και τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον .


Στατιστικά διοργάνωσης
Αγώνες: 134
Γκολ: 304
Μέσος όρος γκολ / αγώνα: 2,27
Αγώνες με λιγότερα απο 2,5 γκολ: 83 (62%)
Αγώνες με περισσότερα απο 2,5 γκολ: 51 (38%)
Νίκες γηπεδούχων: 58 (43%)
Ισοπαλίες: 47 (35%)
Νίκες φιλοξενούμενων: 29 (22%)
Γκολ γηπεδούχων: 182 (60%)
Γκολ φιλοξενούμενων: 122 (40%)
Ατομικά και ομαδικά στατιστικά
ΣΚΟΡΕΡ
1. Μάρτινς, Ροτζέριο Γκονσάλβες (Ολυμπιακός Βόλου) 10
2. Καραμαλίκης, Στάθης (Θρασύβουλος) 9
3. Γκουεΐ, Μαρκ (Εθνικός Αστέρας) 8
4. Λάζετιτς, Ζάρκο (Ρόδος) 6
5. Μαρκόφσκι, Μάρκο (Δόξα Δράμας) 6
6. Θεοδωρίδης, Γιώργος Σπύρου (Παναιτωλικός) 6
7. Σολάκης, Ηλίας (Διαγόρας) 6
8. Γκουγκουλιάς, Γιώργος 5 (Πιερικός)
9. Φαρινόλα, Πάολο 5 (Εθνικός)
10. Λουρένσο, Λουίς 5 (Κέρκυρα)
ΑΣΙΣΤ
1. Τόνι Γκονθάλεθ, Αντόνιο Ροντρίγκεθ (Δόξα Δράμας) 6
2. Κατσίκης, Γιάννης (Θρασύβουλος) 5
3. Τσουμπίνιο, Μαρινάλντο Σιτσέρο ντα Σίλβα (Εθνικός) 4
4. Τσίγκας, Θανάσης (Κέρκυρα) 4
5. Σολάκης, Ηλίας (Διαγόρας) 4
6. Ουκάρ Κένταλ (Εθνικός Αστέρας) 4
7. Ρεπερνέ, Φαμπρίς (Κέρκυρα) 4
8. Θάνος Τάσος (Πιερικός) 4
9. Φουρτάδο, Χοσέ Εμίλιο Ρομπάλο (Ιωνικός) 3
10. Φλαβίνιο, Φλάβιο Ζοζέ ντε Καρβάλιο (Κέρκυρα) 3
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
1. Παναγιωτόπουλος, Αντώνης (Ρόδος) 15 / 1350'
2. Αναστασιάδης, Ανέστης (Παναιτωλικός) 15/ 1350'
3. Νακαράτο Βερονέζι, Γκουστάβο (Κέρκυρα) 15 / 1350'
4. Αποστολίδης, Λουκάς (Κέρκυρα) 15 / 1350'
5 Βεζυρίδης, Πολυχρόνης (ΟΦΗ) 15 / 1350'
6. Πουρής, Χρήστος (Ιωνικός) 15 / 1349'
7. Παπαδημητρίου, Αλέξης (Ηλιούπολη) 15 / 1340'
8. Σιλιγαρδάκης, Χαράλαμπος (Εθνικός) 15 / 1328'
9. Κεφαλούκος Λάμπρος (Ιωνικός) 15 / 1317'
10. Βελλίδης, Μάρκος (Διαγόρας) 15 / 1317'
ΚΑΡΤΕΣ
1. Κάστρο, Σέζαρ Αλμπέρτο Πέρες (Πανσερράικος) 2 κόκκινες / 4 κίτρινες
2. Κένταλ Ουκάρ (Εθνικός Αστέρας) 2 κόκκινες/ 2 κίτρινες
3. Τάσιτς, Ιβάν (Καλαμάτα) 2 κόκκινες / 5 κίτρινες
4. Βούκοβιτς, Βλάνταν (Αναγέννηση Καρδίτσας) 2 κόκκινες / 2 κίτρινες
5. Γέβτζοβιτς, Ραντιβόγιε ( Αγροτικός Αστέρας) 1 κόκκινη / 5 κίτρινες
6. Πρίπου, Φλορίν (Ρόδος) 1 κόκκινη / 5 κίτρινες
7. Παραράς, Κώστας (Ηλιούπολη) 1 κόκκινη / 3 κίτρινες
8 Κρουσταλλέλης, Τρύφωνας (Αγροτικός Αστέρας) 1 κόκκινη / 2 κίτρινες
9. Μπουλούτ, Ερόλ (Ολυμπιακός Βόλου) 1 κόκκινη / 2 κίτρινες
10. Δεινόπαπας, Θανάσης (Αγροτικός Αστέρας) 1 κόκκινη / 1 κίτρινες


* 14 βαθμούς έχει συγκεντρώσει εκτός έδρας ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εθνικός, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα
* 8 κόκκινες έχει δεχτεί η ομάδα του Πανσερραικού, τις περισσότερες στο πρωτάθλημα
* 7 φορές έχουν σημαδέψει τα δοκάρια οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας
* 6 γκολ στα τελευταία 8 ματς έχει δεχτει ο ΟΦΗ που παραμένει αήττητος με τον Νίκο Γκουλή στον πάγκο του
* 3 γκολ έχει σκοράρει ο Μάτε Ετέροβιτς και στα τρία ματς η Καλαμάτα δεν έχει ηττηθεί
Κάνενα πέναλτι δεν έχουν πάρει ακομά ο Πιερικός, η Καλαμάτα, η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Εθνικός.