Weather - Καιρός

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Aλλάζουν τα ...δεδομένα της προσφυγής

«Μπλόκαρε» την προσφυγή του Σωκράτη Κοψαχείλη!



Μια σημαντική εξέλιξη που ανέτρεψε την εξέλιξη της υπόθεσης της προσφυγής του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Σωκράτη Κοψαχείλη συνέβη σήμερα στα Δικαστήρια της Καλαμάτας και αλλάζει τα δεδομένα και την έκβαση αυτής. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Δημήτρης Ζέρβας, μετά από δίωρη παράσταση ενώπιον του προέδρου Εφετών Καλαμάτας κ.Γώργιου Κοντού και ύστερα από την υποβολή ασφαλιστικών μέτρων, ζήτησαν και τελικά πέτυχαν, αφού παρουσίασαν αδιάσειστα αποδεικτικά έγγραφα, την αναστολή εκτελέσεως της προσφυγής του κ.Κοψαχείλη, αφού η αίτηση ακυρώσεως της ΠΑΕ, που απέδειξε εγγράφως ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει ήδη εισπράξει χρήματα που διεκδικεί στην προσφυγή του, αναφέρει τα ακόλουθα: «οι ανωτέρω αποφάσεις (σημ. των προηγούμενων δικαστηρίων, βλέπε ακολούθως) είναι προϊόν πλάνης των μελών που τις εξέδωσαν, δεδομένου ότι ο ποδοσφαιριστής με την προσφυγή του, παρέστησε ψευδή γεγονότα ως αληθή άλλως απέκρυψε αληθή, γεγονός που αποδοκιμάζεται από την υγιή αθλητική συνείδηση που πρέπει να διακατέχει τους αθλητές και αποδοκιμάζεται και από το νόμο και εκμεταλλεύθηκε τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας για να διεκδικήσει χρήματα που δεν δικαιούται. Οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι προϊόντα πλάνης και βγήκαν εντελώς εσφαλμένα συμπεράσματα, με συνέπεια νόμιμα και βάσιμα να είναι τα παράπονά μας κατά τον αποφάσεων, που έπρεπε να απορρίψουν την προσφυγή του ποδοσφαιριστή και ως αόριστη και ανεπίδεκτη εκτιμήσεως και συνεπώς εσφαλμένως μη οθρώς κακώς και πεπλανημένως εξετίμησαν τις απόδειξεις και δέον όπως ακυρωθούν και εξαφανισθούν».



Το αίτημα της ΠΑΕ Καλαμάτα βρήκε ανταπόκριση και εξεδόθη απόφαση προσωρινής διαταγής, με την οποία απαγορεύει την εκτέλεση των: 1) υπ’αριθμ. 7/2010 τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ και 2) υπ’αρθιθμ. 720/2009 αποφάσεως της πρωτοβάθμιας επιτροπής επιλύσεως οικονομικών διαφορών (Α’ ΕΕΟΔ) μέχρι να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.


Την παραπάνω δικαστική απόφαση, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης στις 17:30 και θυρροκόλλησε, όπως προβλέπετα, στα γραφεία της ομάδας του ποδοσφαιριστή Σ.Κοψαχείλη (Μεσσηνιακός), αφού ο ίδιος είναι αγνώστου διαμονής, για να τη λάβει υπόψη.
Επίσης η απόφαση εστάλη τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην ΕΠΑΕ για να λάβουν γνώση.


«Δεν δίνουμε άδικα χρήματα»...
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της παραπάνω απόφασης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ήμασταν υποχρεωμένοι από το νόμο αλλά και από τη συνείδησή μας να προβούμε σε αυτήν την έντονη και άμεση νομική υπεράσπιση της εταιρίας μας, που κάποιοι εντελώς ηθελημένα και με δόλιο τρόπο θέλουν να την φέρουν στο χείλος του γκρεμού, αν όχι στο γκρεμό... Η σκληρή, υπεύθυνη και επίμονη εργασία του άξιου και έγκριτου Νομικού μας συμβούλου κ.Δημ.Ζέρβα, που απέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία ενώπιον της Δικαιοσύνης το δίκαιο των αιτημάτων μας, είναι μια απόδειξη ότι η ομάδα προστατεύει και μάχεται καθημερινά για τα δίκαιά της. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διεκδικήσει χρήματα που δεν δούλεψε και δεν τα δικαιούται και θα είμαστε αμείλικτοι σε όσους επιχειρούν να θέσουν έν’ κινδύνω την ομάδα μας, σε αυτή τη δύσκολη φάση που διέρχεται. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους αυτούς που αγαπάνε και υπερασπίζονται την ομάδα μας, ότι δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο μηδενισμού ή τιμωρίας ή οποιασδήποτε άλλης επίπτωσης, αφού το Δικαστήριο πείστηκε από τους ισχυρισμούς μας και έβγαλε μια απόφαση-ασπίδα για την ομάδα μας.
«Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές μας»
Και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας μας που επέδειξε μεγάλη ψυχραιμία, σύνεση και υπευθυνότητα, δουλεύοντας απερίσπαστο και ανεπηρέαστο για το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας την Κυριακή, και σίγουρα είναι κάτι που αξίζει να επιβραβευθεί, λαμβάνοντας αυτοί, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές τα χρήματα που δουλεύουν και τιμούν και όχι άλλοι που τα διεκδικούν εντελώς προκλητικά.
Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τον φίλαθλο κόσμο ότι περάσαμε μια δοκιμασία αυτές τις ημέρες, που πράγματι κατάφερε να μας αποπροσανατολίσει μερικώς από τον στόχο που είχαμε να ενισχύσουμε την ομάδα, αλλά να ξέρει ότι παράλληλα ενεργούσαμε γι' αυτόν και πάρα πολύ σύντομα θα προβούμε σε ανακοινώσεις».

Μπένος: «Κρύβει παγίδες το Αιγάλεω»
Με πρωινή προπόνηση στο προπονητήριο της Νέας εισόδου, συνέχισε σήμερα την προετοιμασία της για το κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω, η ομάδα της Καλαμάτας. Ο Γιώργος Μπένος σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο ανέπτυξε και εφάρμοσε με τους ποδοσφαιριστές του το σχήμα και την τακτική που σκέφτεται να παρατάξει στο παιχνίδι, από το οποίο θα στερηθεί την συμμετοχή των τιμωρημένων ποδοσφαιριστών Χρήστου Μανιάτη και Κώστα Ηλιόπουλου. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι πολύ καλό, υπάρχει η πεποίθηση ότι θα συνεχιστούν οι καλές εμφανίσεις και η συγκομιδή βαθμών, κάτι που επεσήμανε και ο Μεσσήνιος τεχνικός, επισημαίνοντας όμως και τις δυσκολίες του αγώνα αλλά και τις «παγίδες» του αγώνα. Δεν προπονήθηκε προληπτικά ο Μιχάλης Χατζής αλλά θα συμπεριληφθεί στην αποστολή και ο Αργύρης Νικητόπουλος λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.


Η «Μαύρη Θύελλα» θα κάνει ένα τελευταίο χαλάρωμα το μεσημέρι του Σαββάτου και ακολούθως θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει για την Αθήνα στις 16:00.


* Με νέο σημερινό έγγραφό της η ΕΠΑΕ που απέστειλε σε όλες τις ομάδες της Β’ & Γ’ Εθνικής, ενημερώνει ότι με βάση τον νόμο 3262/2004 και σύμφωνα με δύο δικά της προγενέστερα έγγραφα, «απαγορεύει τις μετακινήσεις φιλάθλων και θα προκύψουν συνέπειες από μία αυθαίρετη μετακίνηση αυτών σε αγώνα εκτός έδρας».






Η ομάδα των νέων της Καλαμάτας θα αναχωρήσει στις 6:30 το πρωί του Σαββάτυ για την Αθήνα, όπου θα αντιμετωπίσει στις 12 το μεσημέρι στο δημοτικό γήπεδο του Αιγάλεω την αντίστοιχη ομάδα. Ο Νίκος Καρδακάρης που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κοστρένι.