Weather - Καιρός

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Καλό κλίμα και πίστη για αποτέλεσμα

Η ομάδα της Καλαμάτας συνέχισε σήμερα την προετοιμασία της για το κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο το Αιγάλεω, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τσουχτερό κρύο και κάτω από συνεχόμενη βροχή. Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μπένος σε σύντομη ομιλία του που προηγήθηκε της προπόνησης με λόγια απλά και κατανοητά, ζήτησε από τους παίκτες του να επιδείξουν την ίδια σοβαρότητα, το πάθος και την αγωνιστικότητα που παρουσιάζουν, ιδιαίτερα στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια και να επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η συνέχεια δόθηκε στο γήπεδο, όπου μετά το ζέσταμα και τις διάφορες ασκήσεις με μπάλα που προηγήθηκαν, δοκίμασε στο εσωτερικό διπλό το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει στο πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, από το οποίο θα εκτίσουν την ποινή τους και θα απουσιάσουν ο Χρήστος Μανιάτης και ο Κώστας Ηλιόπουλος. Κανονικά προπονήθηκε και έβγαλε όλο το πρόγραμμα ο Πέτρος Καμινιώτης. Το κλίμα και η διάθεση των ποδοσφαιριστών είναι σε πολύ καλό επίπεδο και μια ενδεχόμενη εκτός έδρας επιτυχία θα προκαλέσει –μαζί με τις επικείμενες μεταγραφές- μια δυναμική και μια μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα της «Μαύρης Θύελλας».
Ο Γκονζάλο Σαλγκέιρο μετά το σοβαρό και ξαφνικό οικογενειακό πρόβλημα που του προέκυψε, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της ομάδας, έλυσε το συμβόλαιό του και ήδη αναχώρησε για την πατρίδα του. Ο 23χρονος τερματοφύλακας αγωνίστηκε για 90’ στο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα.
Λίγο αργότερα ακολούθησε η λύση της συνεργασίας και με τον νεαρό ποδοσφαιριστή Αλέξη Παινέση. Ο 21χρονος αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, δεν αγωνίστηκε καθόλου με την πρώτη ομάδα, αντίθετα ενίσχυσε σημαντικά την ομάδα των νέων της Καλαμάτας, υπήρξε δε και για 2 παιχνίδια αρχηγός της και θα συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα (είναι κοντά στο να συμφωνήσει με τον Σαρωνικό Αίγινας).
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος ευχήθηκε το καλύτερο δυνατό και στους δύο ποδοσφαιριστές, που για όσο διάστημα –αν και σύντομο- βρέθηκαν στις τάξεις της ομάδας την βοήθησαν και δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα.
Στο θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης της «Μαύρης Θύελλας» μπορεί να μην προέκυψε τίποτα ανακοινώσιμο, αλλά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ προέβη σε όλες της απαραίτητες ενέργειες και συνεννοήσεις, έτσι ώστε η ερχόμενη και τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών να επιφυλάσσει αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Μάλιστα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Πρόεδρο ομάδας της Σούπερ Λιγκ και διευθέτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για να ενσωματωθούν στην ομάδα της Μεσσηνίας τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε θέσεις που έχει ανάγκη η ομάδα του Γιώργου Μπένου. Επίσης, τη Δευτέρα το μεσημέρι θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ο Βασίλης Γενιτσαρίδης που θα επιστρέψει στη «Μαύρη Θύελλα» μετά από ολιγόμηνη απουσία, αφού μεταγράφηκε στον Ατσαλένιο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Τέλος, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γήπεδο του Αιγάλεω, κι από σχετικό έγγραφο που απέστειλε στην ΠΑΕ Καλαμάτα η Ελληνική Αστυνομία μέσω του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης, γίνεται σαφές ότι «εφεξής δεν θα επιτρέπονται οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών για λόγους δημόσιας τάξης και ομαλής τέλεσης των αγώνων και ορίζονται αυστηρές ποινές για τυχόν παραβίαση της απαγόρευσης αυτής. Επίσης, ισχύει η απαγόρευση στη διάθεση των εισιτηρίων σε ζώνες ή τμήματα των κερκίδων αποκλειστικά για τα μέλη των Λεσχών, τα οποία υποχρεούνται να προμηθεύονται εισιτήρια αγώνων μεμονωμένα και χωρίς να φέρουν εμφανή διακριτικά του συλλόγου που υποστηρίζουν (κασκόλ, πανό, σημαίες κλπ).