Weather - Καιρός

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Η "ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ"!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-3

Αντώνης Μανίκας (προπον. Εθνικού Αστέρα): «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι αυτό γιατί ερχόμασταν από κάποιες αποτυχίες και σίγουρα υπήρχε προβληματισμός μέσα στα αποδυτήρια και στεναχώρια. Ο Εθνικός Αστέρας είναι μια οικογενειακή ομάδα δεν έχει τη δυναμική που έχει η Καλαμάτα, αλλά ωστόσο υπάρχει πολύ καλό υλικό και θέληση απ' όλα τα παιδιά για να παλέψουν για να πάνε την ομάδα ψηλά και στον το πιο σημαντικό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι Καλαμάτα, η οποία ενισχύθηκε με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή που ήταν πριν, που είδαμε και σήμερα ότι η ομάδα μέχρι το 90’ προσπαθούσε σ' ένα δύσκολο γήπεδο να κυκλοφορήσει την μπάλα και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Εμείς ξεκινήσαμε άσχημα και στα δύο ημίχρονα, όμως δείξαμε τις δυνατότητές μας. Μπήκαμε στη φιλοσοφία του παιχνιδιού και νομίζω ότι η νίκη μας είναι δίκαιη. Εύχομαι στην Καλαμάτα και στο Βασίλη να συνεχίσουν όλοι την προσπάθεια που κάνουν και σίγουρα η θέση που βρίσκεται τώρα η Καλαμάτα δεν της αρμόζει. Σε όλες τις συνεντεύξεις μου δεν μιλάω για τη διαιτησία, ίσως σήμερα η Καλαμάτα να έχει κάποιες φάσεις που έχει δίκιο να φωνάζει, αλλά την περασμένη εβδομάδα φώναζα εγώ, οπότε υπάρχει ένας «φαύλος κύκλος» σχετικά με τη διαιτησία και δεν θέλω να συμμετέχω... Συγνώμη. Αυτή η Καλαμάτα που είδα σήμερα που διαθέτει κάποιους ποδοσφαιριστές που θα ήθελαν να τους έχω στην ομάδα μου, νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα, φτάνει να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Οι στόχοι οι δικοί μας, όπως έχω δηλώσει από την αρχή της χρονιάς είναι να κάνουμε μια καλή πορεία και να μην περάσουμε τον περυσινό Γολγοθά... Όταν ανέλαβα βρήκα την ομάδα την 13η αγωνιστική μόνο με 9 βαθμούς. Νομίζω και εύχομαι να τα καταφέρουμε».
Βασίλης Μαλαφέκας (υπ. προπον. Καλαμάτας): «Από την αρχή της εβδομάδας που ανέλαβα την ομάδα σαν υπηρεσιακός προπονητής, προσπαθήσαμε, εμείς και όλα τα παιδιά, να δουλέψουμε έχοντας στο μυαλό μας το σημερινό παιχνίδι. Την Τετάρτη ήρθανε και οι νεοαποκτηθέντες παίκτες που μας βοήθησαν σήμερα πάρα πολύ. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να το πάρουμε, αφού ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο δεκάλεπτο και είχαμε τον έλεγχο στη συνέχεια και την εξέλιξη του αγώνα, αλλά από μια άτυχη στιγμή, χωρίς να έχει κάνει κάποια ευκαιρία ο Εθνικός Αστέρας, μας ισοφάρισε. Η προσπάθεια συνεχίστηκε. Πάλι στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ και σε μια φάση που δεν περίμενε κανένας, δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Δεν τα παρατήσαμε και προσπαθήσαμε μέχρι το 95’ να σκοράρουμε, όμως αντί να έρθει η ισοφάριση, ήρθε το τρίτο γκολ από τον αντίπαλό μα. Είμαστε σε δύσκολη στιγμή, αλλά τα παιδιά που ήρθαν και όλοι μαζί με τον πρόεδρο και αν θέλει να βοηθήσει και ο κόσμος της Καλαμάτας, η ομάδα έχει τις δυνατότητες και πιστεύω ότι μπορεί να μείνει στην κατηγορία. Με εμένα προπονητή ή κι αν έρθει κάποιος καλύτερος από μένα. Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος. Θα το παλέψουμε για να μείνουμε και στο τέλος θα είμαστε εμείς οι νικητές. Ας το πιστέψει και ο κόσμος και όλοι όσοι αγαπούν την ομάδα ομάδα να έρθουν να βοηθήσουν για να μείνει. Προσωπική άποψη για τις αμφισβητούμενες φάσεις δεν έχω. Αλλά αν διαμαρτύρονται όλοι οι παίκτες και της μιας ομάδας και της άλλης, κάτι έχει γίνει... Αυτό το ξέρουν αυτοί που σφυρίζουν. Όποιος αγαπάει την Καλαμάτα πρέπει αυτή τη στιγμή να έρθει να μας βοηθήσει να μένει η ομάδα. Ας αφήσουν όλα τα προβλήματα στην άκρη και να βοηθήσουν την ομάδα. Μπορεί να ψάχνουμε για προπονητή και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει σχετικά, αλλά πιστεύω ότι αν είμαστε ενωμένοι δεν χρειάζεται καν προπονητής αρκεί να έρθουν οι φίλαθλοί μας στο πλευρό μας.
Στο σημείο αυτό με παρέμβαση του ο Αντώνης Μανίκας τόνισε: «Συγνώμη που ξαναπαίρνω το λόγο, αλλά πιστεύω ότι εδώ που βρίσκεται Καλαμάτα δεν είναι θέμα προπονητή. Η Καλαμάτα ήταν πολύ καλή σήμερα και ειδικά στα ξεκινήματα των δύο ημιχρόνων. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό, αυτή είναι η πραγματικότητα... Αυτά είναι τα παιχνίδια της Β’ εθνικής! Οριακά κρίνονται και ειδικά στις λεπτομέρειες. Το είπε εξάλλου ξεκάθαρα ο Βασίλης Μαλαφέκας».
Και συνέχισε ο υπηρ. Προπονητής της Καλαμάτας: «Φάνηκε σήμερα στο γήπεδο ότι ομάδα έχει οικονομικό πρόβλημα; . Πιστεύω ότι η εμφάνισητης ομάδας σήμερα ήταν πάρα πολύ καλή, από άτυχες στιγμές δεχτήκαμε τρία γκολ. Αν κάποιος δεν έχει δει το παιχνίδι δεν θα το πιστέψει και το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Δεν ήμασταν για να δεχτούμε τρία γκολ σήμερα. Πείτε μου μια ευκαιρία που έκανε Εθνικός Αστέρας»;
Θεμιστοκλής Τζημόπουλος (παίκτης Εθν. Αστέρα): «Είχαμε να κερδίσουμε πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές και το θέλαμε το σημερινό παιχνίδι, αλλά δεν το δείξαμε από το ξεκίνημα, όπου η Καλαμάτα είχε την υπεροχή. Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε το πρώτο γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε δεχτεί άλλο ένα, άλλα σε μια ωραία φάση που δημιουργήσαμε βάλαμε γκολ και ισοφαρίσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και ξέραμε ότι με τέτοιο κακό αγωνιστικό χώρο θα μπορούσαμε με αντεπιθέσεις να πετύχουμε κάτι καλό. Όπως έγινε και βάλαμε δύο γκολ. Οι συμπαίκτες μου και εγώ κάνουμε τώρα μια προσπάθεια μέχρι το τέλος της χρονιάς και κοιτάμε το επόμενο δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας με τον Πανσερραϊκό. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Καλαμάτα και να βγούνε τα παιδιά από τη δύσκολη θέση που βρίσκονται και όταν βρίσκεσαι σε τέτοια θέση, ξέρω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδίσεις και ότα κάτι δεν σου πάει καλά, τότε γίνεται ακόμα πιο δύσκολο».
Νίκος Πουρτουλίδης (παίκτης Καλαμάτας): «Δυστυχώς η προσπάθεια δεν φτάνει μόνο! Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας σε ένα λασπωμένο γήπεδο, απέναντι σε μια καλή ομάδα, ποιοτική. Εμείς μπορέσαμε και βγάλαμε φάσεις, κάναμε ένα γκολ τα δώσαμε όλα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, αφού παρά τις δυσκολίες, δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Θα μας βοηθήσουν και τα νέα παιδιά που ήρθαν, αυτό είναι σίγουρο. Μπορεί να τα δώσαμε όλα, αλλά δυστυχώς αυτό ήταν ένα παιχνίδι της δεύτερης εθνικής, το οποίο το συναντάς πολύ συχνά. Τα δίνεις όλα αλλά κάποιες φορές δεν έρχεται και το αποτέλεσμα που θέλεις. Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι γιατί όλοι θέλουμε αλλά και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα και με τα νέα παιδιά. Είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω για την ιστορία της Καλαμάτας, εξάλλου ο κ.Μαλαφέκας είναι ο πλέον κατάλληλος αφού είναι από μικρός στην ομάδα και έχει δώσει τα πάντα και θα συμφωνήσω μαζί του ότι όποιος αγαπάει την ομάδα πρέπει να έρθει στο γήπεδο από το επόμενο κιόλας παιχνίδι. Έχω ακούσει ότι είναι μεγάλη δύναμη ο κόσμος της Καλαμάτας και το είδαμε και πέρσι κάποιες φορές που χρειάστηκε. Εύχομαι όλοι μαζί να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε. Μια υπόσχεση προς τον κόσμο από εμάς που εκπροσωπούμε την ομάδα: μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρωταθλήματος μέσα στην Καρδίτσα, εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε αφού πήραμε μια δική μας απόφαση να μείνουμε, παρά τα προβλήματα και να δώσουμε ότι έχει ο καθένας καλύτερο για να σωθεί η ομάδα και εύχομαι η προσπάθεια αυτή να μας ανταμείψει. Ο Εθνικός Αστέρας είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ καλύτερη απ' αυτό που έδειξε σήμερα και εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους τα παιδιά. Στη φάση του γκολ που ακυρώθηκε, γίνεται ένα τζαρτζάρισμα η μπάλα βρίσκεται μπροστά μου και κάνω το γκολ ίσως έβαλα και το χέρι μου, όπως και στη φάση του Εθνικού Αστέρα φάνηκε ένα χέρι να ακουμπάει την μπάλα. Τέτοια συμβαίνουν πολλά και θα δούμε περισσότερα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος…
ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
ΑΛΛΑΓΕΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
63’ Ηλιόπουλος αντί Σιλά
73’ Ετέροβιτς αντί Σκαρλάτου
81’ Ντε Βινσέντι αντί Κωνσταντόπουλου Αντ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
67’ Διαμάντης αντί Καγκιούζη
74’ Μπενίσκος αντί Γκουέι
84’ Λιόσης αντί Γκαρσία Λουάμο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
19’ Καμινιώτης, 27’ Χωριανόπουλος, 49’ Σκαρλάτος, 68’ Διαμάντης, 74’ Γκουέι, 87’ Τζημόπουλος, 94’ Κουτσοσπύρος
Εισιτήρια: 258

* Η ομάδα νέων της Καλαμάτας στο παιχνίδι που προηγήθηκε στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας νίκησε με 2-1 την αντίστοιχη ομάδα του Εθνικού Αστέρα.
Πλούσιο φωτορεπορταζ σε λίγο....