Weather - Καιρός

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Μαθημένη στα δύσκολα...

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ 7 ΠΟΝΤΩΝ ΣΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΔΙΠΛΟ» ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Μαθημένη στα δύσκολα...
ΤΟ DNA ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΞΑΝΑ)ΜΙΛΗΣΕ, ΑΛΛΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ - ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΔΗΣ – «ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ» ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος
Όταν κατά καιρούς έχει αναφερθεί, ειδικά από τον προπονητή, η φράση «αυτή η ομάδα έχει μέταλλο, έχει DNA και έχει βαριά φανέλα» έρχονται στο μυαλό μας κάποια κρίσιμα και σημαντικά αποτελέσματα που έχει πάρει η Μαύρη Θύελλα και είναι αυτά που την κρατάμε έως τώρα «ζωντανή»!
Το πώς θα εξελισσόταν το παιχνίδι της Κυριακής με την Αναγέννηση Καρδίτσας, λίγο πολύ το είχαμε γράψει κάποιες μέρες νωρίτερα, όχι γιατί έχουμε μαντικές ικανότητες, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι απλά τα πράγματα - τις περισσότερες φορές – και «ένα κι ένα κάνουν δύο».
Παρακολουθούμε στενά, από κοντά και καθημερινά όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας. Οι προπονήσεις είναι ο «καθρέφτης της ενδεκάδας και της Κυριακάτικης απόδοσης».
Αυτά που κάνεις όλη την εβδομάδα στο προπονητήριο την Κυριακή θα τα δείξεις στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της τοπικής μας ομάδας, αποτελείται από παίκτες με...κότσια και ψυχή, που παρά τα αμέτρητα προβλήματα, έχουν δείξει μεγάλο βαθμό προσήλωσης, αυτοσυγκέντρωσης και προσπάθειας και όλα αυτά με μια συμπεριφορά εξαιρετικής αξιοπρέπειας.
Είναι κοινό μυστικό ότι τα προβλήματα αποτελούν βαρίδια για όλες τις ομάδες – αλήθεια, ποια ομάδα δεν έχει προβλήματα – αλλά ειδικά οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας μας, πολλές φορές έχουν υπερβεί τα όριά τους και παίζουν και προσπαθούν για το καλύτερο. Είναι αλήθεια ότι στην ομάδα είναι μαθημένη στα αλλά και για τα δύσκολα!
Έτσι πορεύεται τα τελευταία χρόνια και έτσι θα πορευτεί και τη χρονιά που ξεκίνησε πριν από είκοσι ημέρες. Προφανώς ήρθε η ώρα για το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο και η μεγάλη ευκαιρία να «καταδικάσουμε» οριστικά το Αιγάλεω στον υποβιβασμό... Εύκολος αντίπαλος δεν είναι, παρά το γεγονός ότι δεν έχει «σταυρώσει» νίκη, τα περισσότερα ματς τα έχει χάσει στις λεπτομέρειες και η σοβαρή «Μαύρη Θύελλα» δεν φοβάται κανέναν!
«Κίτρινος πυρετός»!
Με πρόγραμμα αποθεραπείας των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν και στα ενενήντα λεπτά του κυριακάτικου αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας, ξεκίνησε η εβδομάδα στις τάξεις της "Μαύρης Θύελλας" και με την ψυχολογία σε πολύ καλό επίπεδο μετά το νικηφόρο κλείσιμο του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής.
Η συγκομιδή των 17 βαθμών σίγουρα δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσαν τόσο οι παίκτες όσο και ο κόσμος της ομάδας, αλλά λόγω συγκεκριμένων αντικειμενικών δυσκολιών και άλλων παραμέτρων, κρίνεται επιτυχής και θα αποτελέσει τη βάση για να συνεχιστεί η ομαδική προσπάθεια που καταβάλλεται από την έναρξη του πρωταθλήματος.
Το γκολ του Βασίλη Σκαρλάτου στο 43’ με έξυπνη κεφαλιά, μετά από το φοβερό σουτ του Ετέροβιτς, έδωσε μια πραγματικά μεγάλη ανάσα στην ομάδα της Καλαμάτας, που διαχειρίστηκε με παραδειγματικό τρόπο το φτωχό αλλά πολύτιμο 1-0 μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα.
Ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου της ομάδας της Καλαμάτας θα είναι μακρύς και δύσκολος και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν πρόγραμμα που περιελάμβανε ασκήσεις για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ασκήσεις τακτικής. Το πρόγραμμα ακολούθησαν όλοι οι παίκτες εκτός από τον τερματοφύλακα Γκονζάλο Σαλγκέιρο λόγω ίωσης. Με χαλαρούς ρυθμούς συμμετείχε ο Αρις Ντεκίδης και αναμένεται μια επανεξέταση σε κάποιες ενοχλήσεις που έχει στον προσαγωγό.
Οι παίκτες της Καλαμάτας θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το εκτός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω σήμερα το πρωί με προπόνηση στη Νέα είσοδο στις 11:00. Από το πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας ο Χρήστος Μανιάτης και ο Κώστας Ηλιόπουλος. Εξάλλου, σήμερα θα δηλωθούν επίσημα τα παιχνίδια που θα εκτίσουν την ποινή τους οι Πουρτουλίδης, Τσιμικλής και Καμινιώτης, αφού και οι τρεις συμπλήρωσαν 4 κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας.
Σε 10 ημέρες η απόφαση...
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος βρέθηκε χτες στην Αθήνα λόγω της εκδίκασης της υπόθεσης του Σωτήρη Δημητρακόπουλου, που χωρίς να έχει εκδοθεί το δελτίο του από την ΕΠΟ, συμμετείχε για ένα διάστημα στις προπονήσεις της ομάδας, υπογράφοντας με την ΠΑΕ ένα «τυπικό συμβόλαιο για να πάρει μεταγραφή και να επιστρέψει στις Η.Π.Α.» κατά δήλωσή του, θεμελίωσε (;) όμως το δικαίωμα της δικαστικής απαίτησης κάποιων χρημάτων, που ούτε λίγο ούτε πολύ, φτάνουν στο ποσό των 17.500 ευρώ, χωρίς να έχει παίξει ούτε λεπτό είτε σε φιλικό ή επίσημο παιχνίδι. Η ΠΑΕ κατέθεσε χτες υπόμνημα και παρέστη και η νομική θέση και πεποίθηση της ομάδας είναι ότι «η απαίτηση του παίκτη είναι αβάσιμη και θα πέσει στο κενό», με την απόφαση να εκδίδεται σε 10 περίπου ημέρες...
Ενσωματώνεται ο Γενιτσαρίδης
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ από σήμερα θα ασχοληθεί ενεργά και αποτελεσματικά με τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας και την επικείμενη ενίσχυσή της. Ο Βασίλης Γενιτσαρίδης θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα ενσωματωθεί στο ρόστερ της ομάδας, ίσως και σήμερα αν έρθει εγκαίρως, αλλά αύριο με βεβαιότητα, ενώ αναζητείται παίκτης ή παίκτες που θα συνδράμουν την επιθετική γραμμή της Μεσσηνιακής ομάδας. Δεν αποκλείεται αυτός να είναι ξένος παίκτης που ήδη αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής...