Weather - Καιρός

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

EΘΝΙΚΗ: Θέλει βελτίωση....


Οι πολλές αλλαγές-αναγκαστικές και μη- στις οποίες προχώρησε ο Ότο Ρεχάγκελ επηρέασαν την Εθνική, που μπήκε πολύ νωθρά στον αγωνιστικό χώρο. Η κακή κυκλοφορία της μπάλας και τα πολλά λάθη επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να διατηρούν μακριά από την περιοχή τους αντιπάλους τους, ενώ κάποια μακρινά σουτ από τον Φωτάκη, που έκανε ντεμπούτο, και τον Τοροσίδη, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά με το εθνόσημο ως μέσος, δεν ανησύχησαν τον Ζουμπέρ.


Το απογοητευτικό θέαμα του πρώτου ημιώρου «διαγράφηκε» από τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε η Εθνική με πανομοιότυπο τρόπο και μέσα σε διάστημα περίπου τριών λεπτών. Στο 30’ ο Καραγκούνης εκτέλεσε κόρνερ και στο 33’ φάουλ, με τον Τοροσίδη και τον Γκέκα αντίστοιχα να σημαδεύουν σωστά με το κεφάλι στις δύο περιπτώσεις και να βάζουν τα θεμέλια της νίκης. Μάλιστα το γκολ του Λαρισαίου φορ τον έφερε στην κορυφή των σκόρερ της προκριματικής φάσης με 10 γκολ.







Η αναλαμπή αυτή δεν είχε όμως συνέχεια. Η… αγγαρεία συνεχίστηκε, όπως και η φλύαρη και παντελώς ανούσια υπεροχή. Άξια αναφοράς γεγονότα ήταν μόνο οι δύο αλλαγές, μία αναγκαστική με τον Μόρα να περνά στη θέση του τραυματία Κυργιάκου στο 44’ και τον Πλιάτσικα να περνά με την έναρξη της επανάληψης αντί του Φωτάκη. Ούτε η αποβολή του Παγιάλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα δεν στάθηκε αρκετή για να προσδώσει… ζωηράδα στην ελληνική ομάδα. Η αγωνιστική συμπεριφορά των φιλοξενουμένων, που παρά το σε βάρος τους σκορ συνέχιζαν το αντιποδόσφαιρο και τα σκληρά μαρκαρίσματα, ασφαλώς δεν βοήθησε…


Στο 76’ καταγράφηκε η πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Σαλπιγγίδη να ξεπερνά και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά να πλασάρει στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ ο φορ του Παναθηναϊκού στο 79’ υποχρέωσε τον Ζουμπέρ σε όμορφη επέμβαση στη δεξιά του γωνία. Ο Ότο Ρεχάγκελ έριξε στη μάχη στο 83’ και τον Νίνη (αντί του Βύντρα), δίνοντας τη δυνατότητα στον νεαρό μέσο να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση (και τρίτη συνολικά) με τους Άνδρες.


Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα απέφερε ένα γκολ για το Λουξεμβούργο, όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη στην προσπάθειά του να κόψει μία ακίνδυνη σέντρα.


Περιμένοντας τη Δευτέρα…

Τη Δευτέρα θα μάθει η Εθνική την αντίπαλό της στα μπαράζ που θα γίνουν 14 και 18 Νοεμβρίου. Η Ελλάδα είναι μαζί με Ρωσία, Γαλλία και πιθανότατα την Πορτογαλία στους ισχυρούς (όπως θα επικυρωθεί από την κατάταξη της FIFA την Παρασκευή) και θα αντιμετωπίσει μία από τις τέσσερις αδύνατες, που είναι οι Ουκρανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ιρλανδία και Σλοβενία. Πέρα από την κλήρωση αντιπάλου, θα γίνει και κλήρωση για τη σειρά των αγώνων.