Weather - Καιρός

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΣ 0-3...

* To ακόλουθο ρεπορτάζ είναι από το www.super-fm.gr των Ιωαννίνων σε συνεργασία μαζί μας και αύριο θα υπάρχει και ΠΛΟΥΣΙΑ συνέχεια.

Νίκη-πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες για τον ΠΑΣ


Πρόκριση του ΠΑΣ στην Καλαμάτα
Ένα πολύ ευχάριστο μεσημέρι πέρασε στην Καλαμάτα ο ΠΑΣ Γιάννινα κερδίζοντας με σκορ 0-3 και κατακτώντας την πρόκριση επί της μεσσηνιακής ομάδας. Με το αποτέλεσμα αυτό το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου άμβλυνε πολύ γρήγορες τις όποιες αρνητικές εντυπώσεις πήγαν να δημιουργηθούν από την ήττα του περασμένου Σαββάτου από τον Πανιώνιο. Οι κραδασμοί απορροφήθηκαν ήδη κι έτσι η ομάδα απερίσπαστη ξεκινάει από την Τετάρτη το πρωί την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που σίγουρα δεν είναι τελικός, αλλά αναμφισβήτητα θα είναι ένα κομβικό ματς στο πρωτάθλημα της Super League. Ο κ. Παράσχος αιφνιδίασε με το αρχικό σχήμα, αφού ήταν εμφανής η ανομοιογένειά του στον αγωνιστικό χώρο, όμως αυτό ουδόλως επηρέασε στο να φτάσει στο επιτυχές αποτέλεσμα και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Μόλις στο 16ο λεπτό ο Βαγγελής βρήκε όμορφα τον Ντιμπαλά στη μεγάλη περιοχή, αυτός θέλησε να περάσει και τον Μπαλτιμά, έφυγε λίγο πλάγια, παρ' όλα αυτά σημάδεψε σωστά και άνοιξε το σκορ στο ίδιο χρονικό σημείο που το είχε κάνει και στη Νέα Σμύρνη, αλλά αυτή τη φορά ευτυχώς η αντίδραση της ομάδας ήταν πολύ πιο ώριμη και συνετή και αντί να κινδυνεύσει πέτυχε ένα ακόμα γκολ στο 22ο λεπτό με τον Σιαλμά που δικαιώνει σε κάθε ευκαιρία εκείνους που πιστεύουν ότι αξίζει κάποιες ευκαιρίες με περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τα τυπικά 15λεπτα.

Διαδικαστικό έγινε το ματς από εκεί και πέρα, καθώς θα έλεγε κανείς ότι αυτό που πρόσεξαν οι δύο ομάδες ήταν να μη βρεθούν προ απροόπτου και χάσουν κάποιο βασικό τους στέλεχος ενόψει των αγώνων πρωταθλήματος, όπου η μεν Καλαμάτα θα αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό που πέτυχε επική πρόκριση χθες επί του Ολυμπιακού κερδίζοντας με 3-1, ο δε ΠΑΣ τον Λεβαδειακό.

Το ίδιο ισχύει και για το β' ημίχρονο, όπου οι πολλές φάσεις έλειψαν, ωστόσο ο ΠΑΣ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» της πρόκρισης μ' ένα γκολ του Μιχαλόπουλου που προήλθε από καραμπόλα μεταξύ των αμυντικών της Καλαμάτας και τελευταίο παίκτη που την ακούμπησε τον Χατζή.

Παρά την πειραματική ενδεκάδα, αυτό που κρατάει κανείς είναι το πάθος που έδειξαν οι παίκτες του Παράσχου, στοιχείο που δεν το είδαμε το περασμένο Σάββατο. Κάποιοι παίκτες με την απόδοσή τους κέρδισαν πόντους στην εκτίμηση του τεχνικού της ομάδας και δεν αποκλείεται να τους ξαναδούμε σύντομα στην ενδεκάδα.

Παρά το 0-3 η Καλαμάτα δεν ήταν άσχημη, είχε τις ευκαιρίες της και αν μη τι άλλο έδειξε ότι δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα να σταθεί στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Παπουτσής, Καλαγκάνης, Μανιάτης, Τόσκας, Τάσιτς, Πουρτουλίδης (73' Κωνσταντόπουλος), Καμινιώτης, Σκαρλάτος (57' Χατζής), Ετέροβιτς (55' Αθανασόπουλος), Ηλιόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα: Ζαφειρόπουλος, Βάντερσον, Κώτσιος (69' Τζάνης), Κούσας, Μιχαήλ, Ανδράλας (85' Ντε Βινσέντι), Σενόνε, Μιχαλόπουλος, Βαγγελής, Σιαλμάς, Ντιμπαλά (65' Κοντογουλίδης). Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Κοντογουλίδης, Σικαλιάς, Παππάς, Ντε Βινσέντι και Τζάνης είναι στον πάγκο.

Το φιλμ του αγώνα

10' Σουτ του Καμινιώτη η μπάλα στον ώμο του Βάντερσον, χέρι ζήτησαν οι γηπεδούχοι, "παίζετε" έδειξε ο διαιτητής.

16' Σέντρα του Βαγγελή, ο Ντιμπαλά από αριστερά καθυστέρησε αλλά πλάσαρε σωστά και 0-1! Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.

19' Ο Καμινιώτης είχε δοκάρι, αλλά προηγουμένως είχε σφυριχθεί επιθετικό φάουλ.

22' Ο Ντιμπαλά από καλή θέση σούταρε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπαλτιμά, στην επαναφορά ο Σιαλμάς με ωραίο πλασέ ζευγάρωσε τα τέρματα του ΠΑΣ Γιάννινα και 0-2!

25' Κίτρινη στον Ντιμπαλά.

37' Ο Σιαλμάς βγήκε σε θέση τετ-α-τετ πρόλαβε ο Μπαλτιμάς και μπλόκαρε.

58' Κίτρινη στον Αθανασόπουλο.

60' Κίτρινη στον Πορτουλίδη.

63' Φάουλ με τον Μιχαλόπουλο, η μπάλα κόντραρε στον Χατζή, άλλαξε πορεία και 0-3! Στη φωτό ο Μιχαλόπουλος πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του.

73' Κεφαλιά του Ηλιόπουλου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζαφειρόπουλου.

75' Ο Κοντογουλίδης έτοιμος για το 4-0 προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Μιχαλόπουλο, αλλά ο τελευταίος ήταν σε θέση οφσάιντ κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

Μικρά-Μικρά
-Δίπλα-δίπλα κάθονταν στα επίσημα του γηπέδου της Καλαμάτας Γρηγορόπουλος και Χριστοβασίλης.

-Ένα σφύριγμα από την κερκίδα μπέρδεψε τους παίκτες της Καλαμάτας, οι οποίοι σταμάτησαν στο πρώτο γκολ που δέχτηκε η ομάδα τους, πιστεύοντας ότι ο Ντιμπαλά ήταν οφσάιντ.

-Περίπου 800 φίλαθλοι της Καλαμάτας και 25 του ΠΑΣ βρέθηκαν στο γήπεδο.

-Δεν έταξε κάποιο πριμ ο κ. Χριστοβασίλης στους παίκτες, πάντως η πρόκριση θα αποφέρει αρκετές χιλιάδες ευρώ στην ΠΑΕ.

-Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο τύπου της ΠΑΕ Καλαμάτα, Θανάση Πουλόπουλο, για το πληρέστατο ρεπορτάζ που έκανε και τις φωτογραφίες που το συνόδευσε. Γενικότερα η φιλοξενία των ανθρώπων της Μαύρης Θύελλας ήταν γνωστή και από το πρόσφατο παρελθόν και επιβεβαιώθηκε γι' άλλη μια φορά.