Weather - Καιρός

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Μαύρη Θύελλα: Μόνο νίκη...



Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ!


Κάντο όπως πέρσι...

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ «ΜΕΤΑΛΛΟ» ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Μια μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα πρόκληση, έχει μπροστά της η ομάδα της Καλαμάτας και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τα δύο επόμενα και συνεχόμενα παιχνίδια για την 5η και 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής, θα τα δώσει στο δημοτικό στάδιο της παραλίας. Μπορεί η πρώτη ομάδα του νομού μας να βρίσκεται - μετά από τέσσερα παιχνίδια - χαμηλά στη βαθμολογία, έχοντας 2 βαθμούς στο ενεργητικό της, αλλά αυτό, αν εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας, που πέρσι της εξασφάλισε την παραμονή, μπορεί «εύκολα» να αλλάξει. Η αρχή ας γίνει την Κυριακή και μέχρι την άλλη Παρασκευή (Connx TV) που θα υποδεχθούμε με την Δόξα Δράμας, έχει ο Θεός... Φυσικά, το γεγονός των 2 συνεχόμενων αγώνων λίγες ομάδες συνήθως καταφέρνουν να επιτύχουν το απόλυτο, δηλαδή έξι πόντους, γιατί η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά τώρα που η ομάδα μας δεν έχει ακόμα νικήσει στο πρωτάθλημα. Μεγάλος αρωγός και θερμός υποστηρικτής αναμένεται να είναι την Κυριακή ο κόσμος της ομάδας. Και αυτή τη φορά δεν χωράει δικαιολογίες ότι το παιχνίδι το δείχνει η τηλεόραση και ότι βρέχει! Από το σπίτι δεν γίνεται η υποστήριξη... Τα εισιτήρια του αγώνα παρελήφθησαν χτες και θα ισχύσει και πάλι γενική είσοδος 10€ (φοιτητικά/στρατιωτικά 5 ευρώ).


Πάμε σαν πέρσι!
Αν αναλογιστούμε και θυμηθούμε το δύο στα δύο που έκανε πέρυσι, την τρίτη και την τέταρτη αγωνιστική η «Μαύρη Θύελλα» που νίκησε με 1-0 τον Εθνικό Αστέρα και με 2-1 την Καστοριά, μπορούμε να πούμε ότι ναι μεν είναι εφικτό το απόλυτο, αλλά σίγουρα οι συνθήκες και η συγκυρία είναι διαφορετικά από πέρσι. Γεγονός είναι ότι όπως και να έχει η τοπική μας ομάδα δεν έχει πολλά περιθώρια περαιτέρω απωλειών και ειδικά στην έδρα της και αυτό συνεπάγεται την υπερπροσπάθεια και τη σοβαρότητα που οφείλουν να επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Πάνω από όλους αυτοί είναι που θέλουν όσο τίποτα ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για να ανέβει η ψυχολογία τους αλλά και να ικανοποιήσουν τον κόσμο της ομάδας. Το παιχνίδι της Κυριακής ορίστηκε να διευθύνει η τριάδα των διαιτητών που την αποτελούν οι Τίκας (Καρδίτσας), Γιαβάλης (Καρδίτσας) και Ασημάκης (Αιτωλ/νίας), με 4ο τον Λαγό από την Αχαία.

Χαμηλοί τόνοι
Την προετοιμασία της για το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα, ξεκίνησε χτες στο προπονητήριο στη νέα είσοδο η ομάδα της Καλαμάτας. Ο Γιώργος Μπένος, σε μια σύντομη ομιλία πριν την προπόνηση, επεσήμανε το γεγονός ότι η ήττα στη Ρόδο ήρθε εύκολα, η πλειοψηφία των παικτών δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, αλλά παρόλα αυτά, παρότρυνε τους παίκτες του να αφήσουν πίσω το παιχνίδι με τον Διαγόρα και να επιδιώξουν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, που λείπει αυτή τη στιγμή από την ομάδα. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα διατηρούνται χαμηλοί τόνοι, υπάρχει έντονο το συναίσθημα της αυτοκριτικής άλλα ακόμα πιο έντονη είναι η θέληση και η επιθυμία για νικηφόρο αποτέλεσμα την Κυριακή στις 4.


Αργεί ο Δασκαλάκης
Το μεγαλύτερο μέρος της χτεσινής προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής και παιχνίδια τακτικής, ενώ οι τρεις τερματοφύλακες της ομάδας ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κώστας Δασκαλάκης, που συνεχίζει να έχει κάποιες ενοχλήσεις και απαιτείται περαιτέρω ξεκούραση και ο Παναγιώτης Τσιμικλής λόγω ενοχλήσεων στο πόδι από το παιχνίδι στη Ρόδο. Ο Ιβάν Τάσιτς απουσίασε καθώς βρίσκεται στην πατρίδα του με άδεια για ένα προσωπικό θέμα (ανανέωση της βίζας του). Και ο Βίλα Ρικάρντο παραμένει κλινήρης λόγω ίωσης. Το τεχνικό τιμ της ομάδας έχει προγραμματίσει για σήμερα Τετάρτη, πρωινή προπόνηση για τους τερματοφύλακες και απογευματινή (στις 16:00) στη νέα είσοδο για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.
Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος παρέμεινε και χτες στην πρωτεύουσα για να διευθετήσει τα θέματα που αφορούν κυρίως στο οικονομικό.


Κυριακή και η Νέων
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΕΠΑΕ, η ομάδα των νέων θα υποδεχθεί στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία, την Κυριακή στις 11:00 την αντίστοιχη ομάδα του Αγροτικού Αστέρα. Πρωταρχικός στόχος του Κώστα Διδασκάλου είναι να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του τη δική του φιλοσοφία, να εφαρμόσει την τακτική που ταιριάζει στην ομάδα, να δουλέψει πάνω στα λάθη που επεσήμανε στη Ρόδο και να παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμη η ομάδα του στο πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Μπάμπη Τσιτενίδη που είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο ταλαντούχων παικτών. Στο προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Δόξα Δράμας και οι νέοι του Αγροτικού επικράτησαν με 5-3, παρά το γεγονός ότι η φιλοξενούμενη ομάδα προηγήθηκε με 0-3 μέσα στον Εύοσμο!



** Ο πίνακας των σκόρερ της Β’ εθνικής (σε 4 ματς)
3 γκολ: Θάνος (Πιερικός), Αγρίτης (ΟΦΗ), Μαρκόφσκι (Δόξα Δρ.), Γκουέι (Εθνικός Αστ.), Ροτζέριο (Ολυμπιακός Β.)

2 γκολ: Χανιώτης (Ολυμπιακός Β.), Ρούσεφ (Διαγόρας), Σολάκης (Διαγόρας), Λεοζίνιο (Πανσερραϊκός), Αθανασιάδης (Πανσερραϊκός), Νατσέφσκι (Ηλιούπολη), Κακλαμάνος (Ρόδος), Μπερνς (Κέρκυρα), Λουρένσο (Κέρκυρα), Γκούρμα (Παναιτωλικός), Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός), Γκουγκουλιάς (Πιερικός)


Oι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ανακοίνωσε χτες Τρίτη τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους 4ους διαιτητές, που όρισε να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος η Ρόδος θα αγωνιστεί στην φυσική της έδρα. Αναλυτικά:

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 19:00 – CONNX TV
ΑΙΓΑΛΕΩ-ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος Χ. ΕΠΣ Ηπείρου
ΒΟΗΘΟΣ: Πρέντζας Δ. ΕΠΣ Ηπείρου
ΒΟΗΘΟΣ: Χαρίσης Κ. ΕΠΣ Ηπείρου
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασηλιάς Κ. ΕΠΣ Βοιωτίας

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 15:00 – ET 3
ΕΘΝΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάμπαξης Ι. ΕΠΣ Εύβοιας
ΒΟΗΘΟΣ: Λιανδράκης Φ. ΕΠΣ Ηρακλείου
ΒΟΗΘΟΣ: Διαμαντέας Ν. ΕΠΣ Δωδ/νήσου
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέγκος Γ. ΕΠΣ Εύβοιας

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 16:00
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπαλωμένος Γ. ΕΠΣ Αργολίδας
ΒΟΗΘΟΣ: Χειβιδόπουλος Β. ΕΠΣ Αργολίδας
ΒΟΗΘΟΣ: Κοντιζάς Ι. ΕΠΣ Πειραιά
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτιάδης Φ. ΕΠΣ Καστοριάς

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τίκας Τρ. ΕΠΣ Καρδίτσας
ΒΟΗΘΟΣ: Γιαβάζης Γ. ΕΠΣ Καρδίτσας
ΒΟΗΘΟΣ: Ασημάκης Δ. ΕΠΣ Αιτ/νίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαγός Α. ΕΠΣ Αχαΐας

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος Α. ΕΠΣ Τρικάλων
ΒΟΗΘΟΣ: Ψυχογιός Π. ΕΠΣ Κορινθίας
ΒΟΗΘΟΣ: Τσαρνάς Γ. ΕΠΣ Βοιωτίας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαλιώτης Α. ΕΠΣ Λάρισας

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας Γ. ΕΠΣ Δράμας
ΒΟΗΘΟΣ: Νατσιούλας Η. ΕΠΣ Λάρισας
ΒΟΗΘΟΣ: Κουρομπίλια Χ. ΕΠΣ Καρδίτσας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκλομένος Θ. ΕΠΣ Λάρισας

ΡΟΔΟΣ ΑΣ-ΟΦΗ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης Π. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ: Παντικίδης Σ. ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ: Χρυσόπουλος Α. ΕΠΣ Αχαΐας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αποστολίδης Χ. ΕΠΣ Πειραιά

ΑΝΑΓ/ΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης Ε. ΕΠΣ Καβάλας
ΒΟΗΘΟΣ: Δηλγεράκης Α. ΕΠΣ Δράμας
ΒΟΗΘΟΣ: Κουλά Χασάν ΕΠΣ Ξάνθης
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κεμεντσετσίδης Ι. ΕΠΣ Κιλκίς

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 18:00 - ET 3
ΠΑΝΣΕΡΡΑÏΚΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος Σ. ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ: Αθανασόπουλος Δ. ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ: Ζώρζος Ε. ΕΠΣ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης Γ. ΕΠΣ Μακεδονίας