Weather - Καιρός

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009


Η ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΟ ΝΑ «ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ


Παιχνίδι ψυχολογίας στη Ρόδο

Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΕΞΥΠΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ...

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Οι εκλογές πέρασαν και άφησαν πίσω τους ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά η ποδοσφαιρική «μάχη» κάθε Κυριακής για την ομάδα της Καλαμάτας συνεχίζεται! Η διακοπή του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, οδήγησε το τεχνικό τιμ της ομάδας, στην επιλογή να διεξάγει δύο φιλικά παιχνίδια, το ένα με την ομάδα του Παμίσου την περασμένη Τετάρτη και το άλλο με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, το βροχερό Σάββατο στο δημοτικό στάδιο της πόλης, με μοναδικό σκοπό να διατηρήσουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα οι ποδοσφαιριστές της «Μαύρης Θύελλας» αλλά και να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι από αυτούς που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής έως τώρα, μπορούν να υπολογίζονται. Η ομάδα της Καλαμάτας έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά και άκρως απαιτητικό και θα επιδιώξει να αποφύγει το … μπλέξιμο της στα πλέι οφ. Η συνολική εικόνα που προέκυψε από τα δύο φιλικά, εκτός από το γεγονός ότι οι δύο αντίπαλοι αγωνίζονται στο περιφερειακό πρωτάθλημα, είναι ότι η ομάδα ναι μεν βελτιώνεται αλλά ο ρυθμός σίγουρα πρέπει να αυξηθεί και οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος της αργοπορημένης έναρξης του «μονταρίσματος». Αυτό που λείπει είναι αναμφισβήτητα μια νίκη που θα τονώσει ψυχολογικά τους πάντες στην ομάδα και θα ανεβάσει την διάθεση και την προσπάθεια.

Άρχισε η προετοιμασία

Επέστρεψαν χτες στις προπονήσεις οι παίκτες της ομάδας της Καλαμάτας, μετά το ρεπό της Κυριακής λόγω των εκλογών. Το ...εκλογικό ρεπό δεν οδήγησε στις κάλπες τους παίκτες της ομάδας, αφού μόνο οι Μεσσήνιοι ψήφισαν, οι δε άλλοι, επέλεξαν να ξεκουραστούν και να εφαρμόσουν ένα μίνι ατομικό πρόγραμμα προπόνησης! Η χτεσινή πρωινή προπόνηση στη νέα είσοδο, που έγινε παρουσία του προέδρου της ομάδας, σηματοδότησε την έναρξη της προετοιμασίας για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στη Ρόδο, με τον Διαγόρα, την προσεχή Κυριακή στις 16:00. Το πρόγραμμα του Γιώργου Μπένου ήταν πολύ πιεστικό και έντονο για τους παίχτες της «Mαύρης Θύελλας» και περιλάμβανε άσκησης φυσικής κατάστασης και τακτικής. Ο 45χρόνος τεχνικός προσπάθησε να βάλει τους παίκτες του στο κλίμα του δύσκολου αγώνα της Κυριακής και αρκετές φορές χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα». Ένας έμπειρος και συνετός προπονητής, έχοντας ήδη δύο «δείγματα γραφής» από τα φιλικά αλλά και το πάθος, την όρεξη και την προσπάθεια των παικτών, σίγουρα βλέπει πιο μακριά και προσπαθεί να αποφύγει ή ακόμα και να μειώσει πιθανούς κινδύνους... Ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις στην έδρα του τον Διαγόρα, μια ομάδα που ξεκίνησε τη χρονιά με άριστες συνθήκες, πολύ καλό ρόστερ με παίκτες αξίας, και που πέρσι σε έριξε στο καναβάτσο με 3-0...

Μπαίνει ο «Πούρτου»
Ο Νίκος Πουρτουλίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί, έκανε ατομικό πρόγραμμα, το ίδιο θα κάνει και σήμερα και αύριο Τετάρτη θα ενσωματωθεί στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης της ομάδας. Ο Κώστας Δασκαλάκης έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη και σήμερα ξεκινά ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο. Ο Βασίλης Αθανασόπουλος συμμετείχε κανονικά, ενώ ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα νωρίτερα το πρωί, λόγω της στράτευσής του. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στη νέα είσοδο στις 11 το πρωί και αύριο η ομάδα της Καλαμάτας θα προπονηθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης στις 4 το απόγευμα.

Στις 11:00 οι Νέοι
Η ομάδα των νέων της Καλαμάτας, ακολουθώντας το ίδιο πρόγραμμα της μεγάλης ομάδας, θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του Διαγόρα, που είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας, την Κυριακή 11/10 στις 11:00 στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων. Ο νέος προπονητής της ομάδας Κώστας Διδασκάλου, που έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο, θα πρέπει μέχρι το Σάββατο να έχει γνωρίσει αλλά και να μάθει τους παίκτες του, ώστε να ανταποκριθούν στο δύσκολο παιχνίδι. Σήμερα θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος μετάβασης των δύο ομάδων στο όμορφο νησί, με περισσότερες πιθανότητες η μετακίνηση να γίνει αεροπορικώς από την πόλη μας με πτήση τσάρτερ και επιστροφή το βράδυ της Κυριακής.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
Προβλήματα αλλά και λύσεις...

Την προετοιμασία για το ματς της 4ης αγωνιστικής με την Καλαμάτα ξεκίνησε χτες ο Διαγόρας και ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης περιμένει την Τετάρτη για να διαπιστώσει την κατάσταση που θα βρίσκονται οι τραυματίες και τότε αναμένεται να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του για τα πλάνα των "κυανέρυθρων". Συγκεκριμένα, οι Ιβαν Ρούσεφ, Άκης Στρατάκης γυμνάσθηκαν χτες μόνοι τους. Ο πρώτος θα δοκιμάσει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς την Τετάρτη και από την συμμετοχή του στην προπόνηση θα εξαρτηθεί αν τελικά θα μπορέσει να αγωνιστεί απέναντι στη Μαύρη Θύελλα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ουέλινγκτον, αφού εξετάσθηκε από τον έγκριτο ορθοπεδικό Βασίλη Δημητρακόπουλο ο οποίος του χορήγησε ειδικό πρόγραμμα ενώ και ο Μαρσίνιο συνέχισε το τρέξιμο για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο "Οικονομίδειο" γήπεδο της Ιαλυσού με την τοπική ομάδα να έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη και την κατάκτηση του τρίποντου που θα την βοηθήσει να κρατηθεί μέσα στον μεγάλο της στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Το πρόγραμμα της 4ης αγων.

Ανακοινώθηκε χτες από την ΕΠΑΕ το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής που θα ανοίξει αυλαία την Παρασκευή με ντέρμπι στο Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Πανσερραϊκό στο «Γεντί Κουλέ», χωρίς οπαδούς λόγω τιμωρίας και το ματς θα το δείξει το Conn-x στις 19:00. Το Σάββατο 10/10 θα γίνει το παιχνίδι ανάμεσα στην Ηλιούπολη και τον Ιωνικό, ενώ την Κυριακή ξεχωρίζουν οι αγώνες Παναιτωλικός – Θρασύβουλος και Αγροτικός Αστέρας – Δόξας Δράμας. Η αγωνιστική κλείνει την Δευτέρα στην Κατερίνη με τον Πιερικό να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου στις 18:00 από την ΕΤ-3.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκευή (9/10): ΟΦΗ – Πανσερραϊκός (19:00 Conn-x)
Σάββατο (10/10): Ηλιούπολη – Ιωνικός (15:00 ΕΤ-3)
Κυριακή (11/10)
Αγροτικός Αστ. – Δόξα Δρ. (16:00)
Διαγόρας – Καλαμάτα (16:00)
Παναιτωλικός – Θρασύβουλος (16:00)
Εθνικός Αστ. – Ρόδος (16:00)
Kέρκυρα – Αναγέννηση Κ. (16:00)
Αιγάλεω – Εθνικός (16:00)
Δευτέρα (12/10): Πιερικός – Ολυμπιακός Β. (18:00 ΕΤ-3)