Weather - Καιρός

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009




ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΡΑΚΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΜΕΧΡΙ 15/10 Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΕ


«Χ»ρήσιμα συμπεράσματα στη Μεσσήνη

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΠΑΜΙΣΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΟΙ ΕΠΑΙΞΑΝ – ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος



Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη χτες το απόγευμα στο φιλόξενο γήπεδο της Μεσσήνης, παρουσία 150 θεατών, ο γηπεδούχος Πάμισος και η ομάδα της Καλαμάτας αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1. Το γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσε στο 56’ ο Ηλιόπουλος και η «Μαύρη Θύελλα» ισοφάρισε με τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο στο 81’. Λίγο πριν την έναρξη του φιλικού, ο Πρόεδρος της ομάδας έπαιρνε τον δρόμο της επιστροφής προς την πόλη μας, από την Αθήνα που βρέθηκε, χωρίς να έχει πάρει χρήματα από τα οφειλόμενα από τις συμβάσεις, που θα υπογραφούν...προσεχώς και χρήματα θα εκταμιευτούν από το ταμείο της Ένωσης, μετά τις εκλογές και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου...

Δοκιμές Μπένου
Άκρως επιτυχημένη κρίνεται η επιλογή του Παμίσου ως αντιπάλου για την ομάδα της Καλαμάτας με την, αφού το αξιόμαχο και δεμένο σύνολο του Σπύρου Τσίκινη, αποτέλεσε ένα καλό, δυνατό και χρήσιμο τεστ για την ομάδα του Γιώργου Μπένου. Η ομάδα από το Νησί, δικαιολόγησε με την παρουσία της και την αγωνιστική της κατάσταση τη μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα και έδειξε ότι θα αποτελέσει ικανό αντίπαλο για όλες τις ομάδες. Ο Μπένος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην των Δημητρακόπουλου και Σίνκοβιτς. Το χθεσινό παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες, αρκετά δοκάρια και πολλές μονομαχίες, αφού, οι μεν παίκτες του Παμίσου ήθελαν να δείξουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την ομάδα της Καλαμάτας, οι δε παίκτες της «Μαύρης Θύελλας» να δείξουν ότι είναι ικανοί και έτοιμοι να διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη ομάδα και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην πρώτη ομάδα του νόμου.
Στο 15' ο Παπουτσής που εξέτισε την ποινή του και έχει ήδη τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για το ματς στη Ρόδο, εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Λουϊζίνιο έκανε την κεφαλιά - πάσα στον Αντ. Κωνσταντόπουλο που έπιασε νέα κεφαλιά, όμως η μπάλα αποκρούστηκε πρώτα από τον Καλλιντέρη και μετά από το κάθετο δοκάρι. Στο 21' ο Πατσιώτης χτύπησε ένα φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και άλλαξε πορεία όμως ο Σαλγκουέιρο έπεσε στην δεξιά του γωνία και απόκρουσε σε κόρνερ.

Καλό το πρώτο μέρος
Στο 29' ο Πάμισος ισοφάρισε τα δοκάρια. Ο Χατζάκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ηλιόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και ο Παπουτσής απομάκρυνε σωτήρια προ του Χρονόπουλου. Στο 28' ο Δασκαλάκης έκανε την κάθετη πάσα στον Ετέροβιτς που βγήκε τετατετ με τον Καλλιντέρη όμως ο γκολκίπερ του Παμίσου απόκρουσε το σουτ του επιθετικού της Καλαμάτας. Στο 32' η κεφαλιά του Ετέροβιτς υποχρέωσε τον Καλλιντέρη σε νέα δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ ενώ η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους άνηκε στον Πάμισο. Ήταν το 39' όταν ο Χελιώτης έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά και ο Σαλγκουέιρο απόκρουσε σε κόρνερ.


Οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό
Οι πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές, θα είχαν ως αποτέλεσμα να ανακόπτουν τον ρυθμό του αγώνα, , αλλά στην επανάληψη είδαμε τα δύο γκολ και την αξιόλογη εμφάνιση του Ρικάρντο Βίλα που έδωσε ώθηση και πνοή στην Καλαμάτα από αριστερά, κάνοντας τρεις πολύ καλές ενέργειες. Στο 47' ο Λουϊζίνιο έβγαλε την πάσα στον Γιάννη Καλογερόπουλο που έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 56' συνδυάστηκαν οι Πατσιώτης, Πολυτάρχου και Χελιώτης με τον τελευταίο να κάνει το σουτ. Ο Σαλγκουέιρο απόκρουσε, αλλά η μπάλα έφτασε στον Πολυτάρχου που την γύρισε αμέσως στον Ηλιόπουλο και αυτός με πλασέ πέτυχε το 1-0. Στο 67' ο Λουϊζίνιο βρήκε πάλι τον Γ. Καλογερόπουλο μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του τελευταίου σταμάτησε ξανά στο δοκάρι. Στο 71' ο Παπαγεωργίου με γυριστό σουτ ισοφάρισε τα... δοκάρια σε 2-2. Στο 81' ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 87' όταν ο Ι. Καλογερόπουλος βρέθηκε τετατετ με τον Καλλιντέρη αλλά πλάσαρε άουτ.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Γεωργακίλας με βοηθούς τους Κυριακόπουλο, Τουρλομούση.


Ο Πάμισος ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Καλλιντέρη, Καραμπάτο, Σωπιάδη (46' Πολυτάρχου), Παπαγεωργίου, Μωράκη, Χρονόπουλο, Τζεμόπουλο (33' λ.τ.Χελιώτης), Χατζάκη (50' Περράκης), Πατσιώτη, Ηλιόπουλο (64' Κόκκαλης), Πετρόπουλο (54' Κωτσάκης).

Ο Γιώργος Μπένος χρησιμοποίησε τους εξής ποδοσφαιριστές: Σαλγκουέιρο (61' Σπανός), Παπουτσή, Αντ. Κωνσταντόπουλο, Παινέση (61' Μπαστακός), Νταϊφώτη, Αντ. Καλογερόπουλο (63' Ρικάρντο), Λουϊζίνιο, Ζρ. Κωνσταντόπουλο, Δασκαλάκη (46' Χελάς), Ι. Καλογερόπουλο και Ετέροβιτς (57' Νικητόπουλος).


Ικανοποίηση Μπένου
Ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» μετά την λήξη του αγώνα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος δώσαμε σήμερα (χτες) το πρώτο από τα δύο φιλικά που έχουμε προγραμματίσει, θέλοντας να δούμε τον βαθμό ετοιμότητας και προετοιμασίας όλων των παικτών. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα, συνεχίζουμε την μεθοδική και στοχευμένη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο κοιτάζοντας πως θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του φετινού πρωταθλήματος.»

Ευχαριστήριο σε Πάμισο
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ευχαριστεί θερμά την ομάδα του Πάμισου Μεσσήνης για την άψογη φιλοξενία και τη συνεργασία για την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα. Ο Γιώργος Γεωργούλιας και όλα τα μέλη της ομάδας με το τριφύλλι ήταν άψογοι σε όλα.


Το Σάββατο με Ολυμπιακό
Η ομάδα της Καλαμάτας θα αγωνιστεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στη μία το μεσημέρι στο δημοτικό στάδιο της πόλης, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Οι παίκτες της μεσσηνιακής ομάδας θα προπονηθούν σήμερα στη νέα είσοδο σε δύο γκρουπ, στις 3 το μεσημέρι οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν σήμερα και στις τέσσερις και μισή όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Πάμισο.

Άπρακτος ο Πρόεδρος...
Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα και επέστρεψε αργά χτες το απόγευμα, άπρακτος σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης από την διοργανώτρια αρχή και παρά τις φήμες ότι «προχώρησε το θέμα».... Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ κ.Σπύρος Καλογιάννης υποσχέθηκε ότι στα μέσα Οκτωβρίου η ΠΑΕ Καλαμάτα θα εισπράξει χρήματα από το ταμείο της ένωσης.

ΜΙΚΡΑ από την Μεσσήνη

Περίπου 150 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν χτες το απόγευμα στο γήπεδο της Μεσσήνης. Μεταξύ αυτών ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας των γυναικών Βασίλης Γεωργόπουλος, ο Σωτήρης Καμπουγέρης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Χουλιάρας, αλλά και μια μικρή ομάδα από τα Bulldogs και ο εκπρόσωπος των Νοτίων και πανταχού παρών Χρ.Λουκάς, ο οποίος έχει ως μέλος της ομάδας Νέων τον γιο του.



Το γήπεδο και συγκεκριμένα το χόρτο του, ήταν ακούρευτο και βαρύ κάτι που έκανε το παιχνίδι πιο αργό. Στο πρώτο ημίχρονο χρησιμοποιήθηκε μπάλα της Καλαμάτας και στο δεύτερο του Παμίσου. Πιο γούρικη η δεύτερη αφού μπήκαν και τα δυο γκολ...


Μεγάλη μαχητικότητα και πάθος είδαμε από τα αδέρφια Καλογερόπουλου, που αγωνίστηκαν κόντρα στην παλιά τους ομάδα. Ειδικά ο Γιάννης δεν χαρίστηκε 2-3 φορές και πήγε με χίλια στην μπάλα αλλά δέχτηκε κι αυτός κάνα δυο φιλικές κλωτσιές, πάντα στα πλαίσια του αγώνα.


Ο διαιτητής της αναμέτρησης Θόδωρος Γεωργακίλας αν και θα μπορούσε σε δύο τρεις περιπτώσεις να δείξει κίτρινη κάρτα, κινήθηκε στο πνεύμα του αγώνα και δεν το έπραξε. Η διαιτησία πέρασε απαρατήρητη άρα ικανοποίησε...



Η ομάδα της Καλαμάτας μετέβη στη Μεσσήνη με το πούλμαν. Όσοι ποδοσφαιριστές δεν ήταν στην αποστολή της «Μαύρης Θύελλας» βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου και παρακολούθησαν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους. Την παράσταση έκλεψε ο Νίκος Πουρτουλίδης με το ιδιαίτερο ενδυματολογικό του στυλ, αλλά και η συνοδός του Κώστα Δασκαλάκη Έφη!



Στο γήπεδο ήταν και η μητέρα του Ρικάρντο Βίλα μαζί με τον θείο του και είδαν ότι ο μικρός και μεγάλο ταλέντο είναι και ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του.


Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ενώ πέρσι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο οι δύο Πρόεδροι με την ...εμπλοκή του κ.Φιλιππάκου στα διοικητικά θέματα της ομάδας, εντούτοις δεν είδαμε κανέναν Πρόεδρο χτες στο γήπεδο. Ο Γρηγορόπουλος πάντως ήταν στην Αθήνα για δουλειές.


Καλό μήνα και θυμίζουμε ότι: πάμε Ρόδο 11/10, μετά δυο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μας με Αγροτικό Αστέρα και Ρόδο αλλά και Κύπελλο στις 27/10 με τον ΠΑΣ Γιάννινα...




Βαριά καμπάνα στον ΟΦΗ...

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενωσης Β' - Γ' Εθνικής στον ΟΦΗ, καθώς τον τιμώρησε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα. Παράλληλα, στην ομάδα της Κρήτης επιβλήθηκε πρόστιμο 54.750 ευρώ, ως συνέπεια του ότι κρίθηκαν εκτεταμένα τα επεισόδια, κάτι που σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής, σε περίπτωση υποτροπής η ποινή θα κυμαίνεται από 2-3 αγωνιστικές. Βέβαια, στον ΟΦΗ θα ασκήσουν έφεση στην ΕΠΟ, η οποία όμως δύσκολα θα γίνει δεκτή, αφού πλέον η δευτεροβάθμια επιτροπή έχει γίνει εξίσου αυστηρή με τις πρωτοβάθμιες της Σούπερ Λίγκας και της ΕΕΠ Β' - Γ' Εθνικής. Αλλωστε και η ποινή που είχε επιβληθεί στην ΠΑΕ Ηρακλής δεν έπεσε, οπότε στον ΟΦΗ θα πρέπει να αναμένουν, μια από τα... ίδια. Οσο για το ματς που θα εκτίσει ο ΟΦΗ την ποινή του, θα εξαρτηθεί από το πότε θα εκδικάσει η ΕΠΟ την έφεση. Αν αυτό γίνει άμεσα, ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί χωρίς κόσμο τον Πανσερραϊκό, την επόμενη εβδομάδα. Αν όχι θα φιλοξενήσει κεκλεισμένων των θυρών των Εθνικό στις 18 Οκτωβρίου... Κατά τα άλλα, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΕΠ Β' - Γ' Εθνικής πήρε και τις ακόλουθες αποφάσεις: Επέβαλε στον ποδοσφαιριστή JEVDJOVIC RAD της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ τις πειθαρχικές ποινές α) του αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και β) του χρηματικού προστίμου των εξήντα (60)ευρώ (αγώνας της 20-9-09 με ΠΑΕ ΟΦΗ). Επέβαλε στην ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των έξι (6) χιλιάδων (6.000)ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της- υβριστικά συνθήματα(αγώνας της 19-9-09 με ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ). Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ τις πειθαρχικές ποινές α)του χρηματικού προστίμου των χιλίων πεντακοσίων(1.500)ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της – ρίψεις αντικειμένων και β) του χρηματικού προστίμου των έξι χιλιάδων (6.000)ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της – υβριστικά συνθήματα. Ήτοι συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδες επτακόσια πενήντα(6.750)ευρώ. (αγώνας της 18-9-09 με ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ). Απήλλαξε την ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και τον Γ. ΜΑΛΛΙΟ (εκπρόσωπος) από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 20-9-09 με ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ).