Weather - Καιρός

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Νίκη με 5 γκολ του... Ρίκι


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΝΕΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Αγγλικό σκορ (4-5) με Ισπανό πρωταγωνιστή!
Νικηφόρο ντεμπούτο του Διδασκάλου, 5 γκολ ο Βίλα Παντζίκις




Τη μεγαλύτερη και πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη, πέτυχε την Κυριακή το μεσημέρι στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων στη Ρόδο, η ερασιτεχνική ομάδα των νέων της Καλαμάτας με 4-5! Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο 19χρονος φέρελπις Ισπανός ποδοσφαιριστής της «Μαύρης Θύελλας» Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις, ο οποίος σημείωσε 5 πανέμορφα γκολ και έδειξε ότι το μέλλον, αν συνδυαστεί με σοβαρή δουλειά, του ανήκει. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, του νέου προπονητή Κώστα Διδασκάλου, που έβαλε τη δική του πινελιά στην ομάδα, παρά το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται σε αυτή, και έτσι ξεκίνησε με «το δεξί» την παρουσία του στην ομάδα. Το σπουδαιότερο γεγονός το αγώνα ήταν η διπλή ανατροπή του σκορ από την ομάδα της Καλαμάτας, αφού λόγω σοβαρών και συνεχόμενων αμυντικών λαθών, στο ξεκίνημα του αγώνα, βρέθηκε να χάνει πολύ νωρίς με 2-0.
Οι πολλές εσωτερικές αλλαγές, αλλά και οι φωνές του Διδασκάλου, «ξύπνησαν» την ομάδα και έφτασε στην ισοφάριση με σκόρερ τον «Ρίκι»! Οι παίκτες της Νέων στη συνέχεια δέχτηκαν εκ νέου πίεση από τους παίχτες του Αντώνη Λεμονάκη, που διαθέτουν ένα πολύ καλό σύνολο, και ξανά βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-2...


Δεύτερη ανατροπή!
Πάλι οι εσωτερικές αλλαγές, η μεγάλη θέληση και το πάθος των Καλαματιανών, αλλά και η προφανής διαφορά κλάσης του Ισπανού παίκτη της ομάδας μας, που είχε πολλά κέφια και έκανε ότι ήθελε την Ροδίτικη άμυνα, αποτελώντας μόνιμο κίνδυνο για την εστία του πανύψηλου (1,97) Χειμωνέτου, σημείωσε άλλα τρία γκολ και οδήγησε την ομάδα του την πρώτη φετινή μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4-5. Το παιχνίδι, που έγινε κάτω από αφόρητη ζέστη (32 βαθμοί), σε πλαστικό γήπεδο, παρακολούθησαν περίπου 200 θεατές (οι οποίοι πλήρωναν και εισιτήριο των 5€ «για να βγουν τα έξοδα της διαιτησίας», όπως μας τόνισαν οι άνθρωποι της ομάδας), οι οποίοι χειροκρότησαν την ομάδα της Καλαμάτας και ειδικότερα των σκόρερ των 5 τερμάτων!


Μαζί παρακολούθησαν τον αγώνα οι πρόεδροι της ΠΑΕ Διαγόρας Μιχ.Βεργωτής και ο Γιώργος Γρηγορόπουλος, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Χουλιάρα και τον Μέρκο Ντερίμ.
* Η σπουδαία νίκη της ομάδας των Νέων ήρθε την στιγμή που ο πρώην προπονητής της Γιώργος Μηλίτσης με γραπτή δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ, αναφερόταν στο γεγονός της διακοπής της συνεργασίας του με την ΠΑΕ, κάτι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις...


Διδασκάλου: «Χρειαζόμαστε δουλειά»
Μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας των νέων Κώστας Διδασκάλου, τόνισε: «Τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια ολοκληρώνονται όταν σφυρίζει τη λήξη ο διαιτητής. Κάναμε αρκετές εσωτερικές αλλαγές για να μπούμε στο παιχνίδι της δύο φορές που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, τα παιδιά προσπάθησαν, ήταν συγκεντρωμένα στο παιχνίδι, δεν αποφύγαμε τα σοβαρά λάθη πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε και είναι φανερό ότι η ομάδα χρειάζεται δουλειά και έχει πολύ δρόμο μπροστά της ώστε να αναδείξει τους παίκτες της επόμενης γενιάς της αντρικής ομάδας της Καλαμάτας. Η νίκη αυτή, απέναντι σε μια καλή ομάδα και μέσα στην έδρα της, θα μας βοηθήσει πολύ στον ψυχολογικό τομέα για τη συνέχεια».

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΝΕΟΙ ΔΙΑΓΟΡΑ: Χειμωνέτος, Πενταυράκης, Καρπαθάκης (55’ Σαββάκης), Μένος, Διαμαντής (75’ Πολλάκης), Μπαούρης, Κενενούνης, Φράγκος, Επιφάνης (67’ Πατούνας), Μαρκετάκης, Χατζηκοσμάς.
ΝΕΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σπανός, Πιτσιλής, Φλέσσας (26’ Κυριόπουλος), Μπαστακός, Τσιμικλής (67’ Μπουζαλάς), Σεφεράση, Μανιατέας (67’ Φλέσσας), Παινέσης, Δρακόπουλος, Βίλα Ρικάρντο, Κοστρένι.
Καλή η διαιτησία των Δωδεκανήσιων Τσοπανάκη, Τονίδη και Γεωργά.
Κίτρινες κάρτες: Μπαστακός, Σεφεράση, Παινέσης.


Ο σκόρερ των 5 τερμάτων της Καλαμάτας Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις