Weather - Καιρός

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009


ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΙΣ 16:00 Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ

Για ένα αποτέλεσμα...
ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΟΣ – ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ


Επιμέλεια: Θανάσης Πουλόπουλος

Ένα παιχνίδι δίχως αύριο καλείται να παίξει η ομάδα της Καλαμάτας αύριο το μεσημέρι στις 4 στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας! Η συγκομιδή δύο βαθμών σε τέσσερα παιχνίδια δεν είναι η αναμενόμενη για την ομάδα του Γιώργου Μπένου και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα της μεσσηνιακής ομάδας θέλουν να κατακτήσουν την πρώτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής. Αυτό θα είναι το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια για το μήνα Οκτώβριο, που θα δώσει η «Μαύρη Θύελλα»: ένα την Κυριακή με τον Αγροτικό, δεύτερο την ερχόμενη Παρασκευή με την Δόξα Δράμας (connx tv) και το τρίτο στις 27/10 (14:15) με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο.
Αυτή η τριπλέτα των αγώνων χαρακτηρίζεται άκρως σημαντική και καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας. Μπορεί πέρσι να πέτυχε το «δύο στα δύο» νικώντας τον Εθνικό Αστέρα και την Καστοριά, αλλά φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, ο προπονητής είναι άλλος, το ρόστερ έχει πολλές αλλαγές και οι αντίπαλοι είναι σαφώς πιο δύσκολοι. Όπως και να έχει, οι παίκτες της ομάδας είναι αποφασισμένοι και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.
Ο Αγροτικός προέρχεται από ήττα στην έδρα του με 0-2 από τη Δόξα, έχοντας και οι δύο απώλειες παικτών που αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα και δεν θα έρθει για βόλτα στην πόλη μας.


Σύνθημα νίκης
Μπορεί ο Γιώργος Μπένος να έχει ζητήσει η υπομονή και επιμονή, αλλά ταυτόχρονα έχει εμφυσήσει στους παίκτες του ότι την Κυριακή το βράδυ η ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να έχει πέντε βαθμούς! Αυτό σημαίνει ότι Καλαμάτα παίζει για ένα αποτέλεσμα και καθετί διαφορετικό θα θεωρηθεί αποτυχία. Μεγάλο ζητούμενο του αυριανού αγώνα είναι το γρήγορο γκολ. Αυτό θα διώξει το άγχος και την πίεση, θα «λύσει» τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ομάδας και θα αναγκάσει τον αντίπαλο να ανοιχτεί, αφού Γιώργος Φοιρός είναι έμπειρος, στήνει καλά την ομάδα του και ξέρει να διεκδικεί. Το παιχνίδι προβλέπεται πάρα πολύ δύσκολο, σε ένα βαρύ και χρησιμοποιημένο αγωνιστικό χώρο, που θα εμποδίσει το τεχνικό ποδόσφαιρο και θα ωθήσει τις δύο ομάδες να πάνε στη δύναμη και σε μάχες «σώμα με σώμα». Η ομάδα που δεν θα δεχτεί γκολ, θα κερδίσει το κέντρο και θα βγάλει οργανωμένες επιθέσεις θα έχει προβάδισμα για το αποτέλεσμα.
Ο Πρόεδρος της ομάδας υποσχέθηκε ότι στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα καλύψει το οικονομικό κομμάτι και έδωσε το σύνθημα της νίκης στους παίχτες. Και σε αυτό το παιχνίδι, απαραίτητη κρίνεται η δυναμική παρουσία του κόσμου της ομάδας που πρέπει να έρθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει την Μαύρη Θύελλα για να πάρει το πρώτο τρίποντο-βάλσαμο!
Ήρθε ο Ιβάν
Μετ’εμποδίων συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας, αφού η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στην πόλη για δύο μέρες, κατέστησε ακατάλληλο για προπόνηση το βοηθητικό γήπεδο στη νέα είσοδο και οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας» μετέβησαν το πρωί στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία που διαθέτει πλαστικό τάπητα. Το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης αναλώθηκε σε ασκήσεις τακτικής που εφαρμόστηκαν στη συνέχεια στο οικογενειακό δίτερμα. Ο Γιώργος Μπένος κατέληξε στο σχήμα που προτίθεται να ξεκινήσει τον αγώνα την Κυριακή και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας επιζητούν την πρώτη φετινή νίκη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα θα παίξει επιθετικά, θα έχει περισσότερες λύσεις μπροστά και ίσως δούμε τουλάχιστον δύο αν όχι τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της Ρόδου. Ο Ιβάν Τάσιτς επέστρεψε χτες το βράδυ από την πατρίδα του και σήμερα θα ενσωματωθεί στην ομάδα. Ο Κώστας Δασκαλάκης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, πηγαίνει καλύτερα το θέμα της επιστροφής του αλλά δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι της Κυριακής.


Αυστηρά μέτρα
Τα εκδοτήρια του σταδίου θα ανοίξουν αύριο στις 2 το μεσημέρι και θα ισχύσουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως αυτά προβλέπονται από την εγκύκλιο που εξέδωσε η ΕΠΑΕ και κάνουν λόγο για αυστηρά μέτρα αλλά και πρόστιμα... Ο καιρός αναμένεται ήπιος χωρίς βροχή. Τα εισιτήρια του αγώνα τιμώνται 5€ τα φοιτητικά/ στρατιωτικά, 10€ γενική είσοδος και 15€ των φιλοξενουμένων. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Τριαντάφυλλος Τίκας από την Καρδίτσα, στο πρώτο του φετινό παιχνίδι στην κατηγορία.

Στις 11 οι Νέοι στον Κορδία
Με την ομάδα των νέων προπονήθηκαν χτες οι Σπανός, Ντεκίδης, Τσιμικλής, Παινέσης και Μπαστακός και ενσωματώθηκαν στην ομάδα του Κώστα Διδασκάλου που υποδέχεται την αντίστοιχη ομάδα του Αγροτικού Αστέρα την Κυριακή το πρωί στις 11 στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία. Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα χρησιμοποιηθεί ο Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις που ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα και είχε πετύχει 5 γκολ στη μεγάλη νίκη της ερασιτεχνικής ομάδας με 4-5, επί του Διαγόρα, καθώς κατάφερε να ανατρέψει δύο φορές το εις βάρος της αποτέλεσμα. Η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα έχει προπονητή τον κ.Τσιτενίδη και είναι αήττητη στα τέσσερα παιχνίδια ως τώρα.